„Ateitis prasideda šiandien“ 0

Šiandien „A.Sabonio krepšinio mokykloje šurmuliavo būrys vaikų, fotografų ir operatorių.

Saboniukai kartu su krepšinio mokyklos įkūrėju, „Žalgirio“ prezidentu A.Saboniu dalyvavo didžiulėje foto sesijoje, filmavosi vaizdo klipe.

Šis renginys – bendrovės „Commercial Union”,  priklausančios  Didžiosios Britanijos tarptautinei „Aviva“ grupei,  inicijuotos socialinės akcijos dalis. „Mūsų akcijos šūkis – ateitis prasideda šiandien“ – sakė socialinio projekto koordinatorius K.Povilaitis. Šiuo vaizdo klipu, kurį  filmuojame „A.Sabonio krepšinio mokykloje“, kviesime sportuoti vaikus iš gatvės, tuos vaikus, kurie yra nuskriausti likimo ir kuriais labiausiai turime rūpintis.

 „A.Sabonio krepšinio mokyklą“ pasirinkome neatsitiktinai – čia  sportuoja socialiai remtini vaikai, čia jais rūpinamasi ir tai yra puikus pavyzdys. „

Pagrindinis vaizdo klipo herojus bus A.Sabonis, jis pats  ragins vaikus nepasukti klaidingu keliu, vietoj žalingų įpročių kvies rinktis krepšinio kamuolį.

„Norime parodyti, kad Kaunas yra reprezentacinis krepšinio miestas, o pats  krepšinis nėra tik žaidimas, o ir gera ugdymo priemonė. Mes rūpinamės vaikų užimtumo prevencija, todėl mielai sutikome dalyvauti šiame projekte. Tai nebus „A.Sabonio krepšinio mokyklos“ reklama,  plakatais ir vaizdo klipu mes stengsimės, kad vaikai pasirinktų tinkamą laisvalaikio praleidimo būdą, nesišlaistytų gatvėmis. Taip šia akcija norime pabrėžti, kad ir neturtingi vaikai gali žaisti krepšinį, kad čia  laukiami yra visi. Vaikų  užimtumo organizavimas yra vienas iš svarbiausių vaikų ir jaunimo žalingų įpročių prevencijos darbų.

 Šiuo metu „A.Sabonio krepšinio mokykloje“ sportuoja daugiausiai vaikų visoje Lietuvoje – beveik 900, penkiasdešimt iš jų yra socialiai remtini“.  – sakė mokyklos direktorius A.Zakis.

 Ši socialinė akcija bus vykdoma visos Lietuvos mastu, vaizdo klipai bus rodomi per Lietuvos televizijas, socialinės akcijos plakatus matysime  Kauno mieste.

 

Komentarai