Trečiadienį bus traukiami SEB BBL burtai 0

Krepsinis.net

Šią savaitę Vilniuje, „Reval Hotel Lietuva“ viešbutyje, vyks SEB Baltijos krepšinio lygos kito sezono burtų traukimo ceremonija. Po jos paaiškės, kaip keturiolika kitą sezoną Baltijos lygoje dalyvausiančių komandų pradės sezoną suskirstytos į dvi grupes.

Kitą sezoną iš esmės keisis BBL sezono vykdymo tvarka. Komandų skaičius sumažės nuo 17 praėjusiame sezone iki 14 ateinančiame. Komandos sezoną pradės suskirstytos į A ir B grupes. Grupių sudėtis paaiškės po jau šį trečiadienį vyksiančių burtų.

Vėliau iš kiekvienos grupės po tris geriausias komandas pateks į pirmąjį divizioną, o kitos keliaus į antrąjį, kur kovos dėl dviejų kelialapių į atkrintamąsias varžybas.

Kaip Krepsinis.net portalui sakė BBL vykdantysis direktorius Mindaugas Balčiūnas, komandos jau dabar suskirstytos į septynias poras, iš kurių bus traukiami burtai. Poros sudarytos pagal tris pagrindinius principus: pagal šalis (kiekvienoje grupėje po tiek pat komandų iš vienos šalies), pagal miestus (grupėje negali būti kelių komandų iš to paties miesto) ir pagal pajėgumą (principas, kuris buvo sukurtas siekiant, jog abi grupės būtų panašaus pajėgumo)

Numatomos burtų traukimo poros:

1. Šiaulių „Šiauliai“ – Kėdainių „Nevėžis“
2. Ventspilio „Ventspils“ – Valmieros „Lačplėša alus“
3. Rygos „Barons“ – Rygos „ASK Riga“
4. Talino „Kalev“ – Tartu „Rock“
5. Klaipėdos „Neptūnas“ – Panevėžio „Panevėžys“
6. Vilniaus „Lietuvos rytas“ – Kauno „Žalgiris“
7. Kauno „Atletas“ – Vilniaus „Sakalai“

Vienoje poroje esančios komandos automatiškai pateks į skirtingas grupes, o antrosios ir septintosios porų ekipų pasiskirstimas priklausys nuo kitų: Šiaulių krepšininkai rungtyniaus vienoje grupėje su Valmieros komanda, o Kėdainių klubas su „Ventspils“, taip pat „Atletas“ pateks į „Lietuvos ryto“ grupę, o „Sakalai“ – į „Žalgirio“.

Burtų traukimo ceremonijoje dalyvaus Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Vladas Garastas, SEB Vilniaus banko prezidentas Audrius Žiugžda, latvių bei estų atstovai.

„Kito sezono modelis pasirinktas toks, kadangi norime čempionatą padaryti dar įdomesnį žiūrovams, suteikti jam daugiau intrigos“, – sakė M.Balčiūnas.

Komentarai