P.Jankūnas: „Naujokų birža yra loterija“ 0

Kauno „Žalgirio“ puolėjas Paulius Jankūnas grįžo iš už Alanto. Žalgirietis dalyvavo NBA klubų peržiūrose, o šiąnakt sužinos, ar stipriausioje pasaulio lygoje jam bus suteiktas šansas išmėginti savo jėgas. 22-ejų metų Kauno ekipos puolėjas namuose lauks Niujorke vyksiančios NBA naujokų biržos rezultatų.

„Manau, kad pasirodžiau neblogai, stengiausi parodyti stipriąsias savo puses, tačiau naujokų birža yra loterija, todėl prognozuoti savo galimybes yra labai sunku. Klubai mažai kalba su žaidėjais, visos šnekos – tik su agentais. Tačiau kiek žinau, apie mane atsiliepimai buvo geri. Vis dėlto, Europoje krepšinio lygis jau beveik nenusileidžia NBA, todėl visai nenusivilsiu, jei liksiu čia. Ši kelionė vienaip ar kitaip tikrai nenueis veltui, nes įgijau naujos patirties.

NBA klubų stovyklose dažniausiai tekdavo rodyti savo gebėjimus žaisti vienas prieš vieną, du prieš du, metimo techniką, atlikinėti įvairius testus.“ – sakė P.Jankūnas.

Pirmoji žalgiriečio stotelė – Majamis. „Čia 3-4 dienas treniravausi, kad po trumpų atostogų atgaučiau sportinę formą. Kadangi tuo metu kai viešėjau Majamyje, vyko NBA finaliniai susitikimai, peržiūra nebuvo surengta.„

Iš Majamio skridau Memfį ir dalyvavau „Grizzlies“ klubo peržiūroje, tuomet – Hiustono „Rockets“, Indijanos „Pacers“, Minesotos „Timberwolves“ ir Naujojo Džersio „Nets“ . Mano planuose buvo ir Klyvlendo „Cavaliers“ bei Niujorko „Knicks“, tačiau dėl traumos, kurią gavau „Nets“ peržiūroje (P.Jankūnui buvo sumuštas kojos raumuo), šių stovyklų teko atsisakyti. Savo skriaudiko pavardės neatsimenu, žinau tik tiek, kad jis buvo amerikietis“ – juokavo P.Jankūnas.

Puolėjo trauma nėra rimta, maždaug po 2 savaičių žalgirietis jau galės prisijungti prie Lietuvos rinktinės stovyklos.

„Labiausiai patiko Minesotoje ir Memfyje, ten mane labai maloniai priėmė. Klyvlende, kur turėjo vykti paskutinė mano stovykla, tik stebėjau kitų krepšininkų pasirodymą, laisvu laiku susitikau su Martynu Andriuškevičiumi, jis man aprodė Klyvlendo miestą, supažindino su „Cavaliers“ komandos treneriais. “

Komentarai