A.Bagatskis išvyko į JAV 0

Šiandien „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Ainaras Bagatskis išvyko į Jungtines Amerikos Valstijas. Kauno klubo strategas už Atlanto viešės 25 dienas ir kartu su NBA, NCAA lygos treneriais dalinsis žiniomis, kaups patirtį bei semsis naujų patyrimų.

„Pirmiausia vyksiu į Las Vegasą, šiame mieste liepos 14 dieną startuos Vasaros lyga, kurioje dalyvaus dešimt NBA komandų. Vėliau važinėsiu po įvairius universitetus, bendrausiu su geriausiais Amerikos krepšinio specialistais.

Vasaros stovykloje stebėsiu kaip dirba stipriausios pasaulio lygos treneriai, rinksiu žinias ir viską, kas yra geriausia, visa tai, kas bus vertinga, įdomu, grįžęs bandysiu įgyvendinti „Žalgiryje. Rygos universitete esu baigęs psichologijos magistro studijas, dabar įstojau į doktorantūrą, turiu daug teorinių žinių ir jas noriu kuo efektyviau pritaikyti praktikoje, noriu augti kaip treneris. Šios išvykos metu tobulinsiu savo įgūdžius, esu tikras, kad pastaroji kelionė bus labai naudinga tiek man, tiek „Žalgiriui“ ir vėliau duos savo vaisių.

Aš jau ne pirmą kartą keliauju į Ameriką, anksčiau dalyvavau įvairiuose trenerių seminaruose, tačiau ir toliau noriu ieškoti ko nors naujo. Vykstu ne atostogauti, o rimtai dirbti. Kelionės organizatorius ir iniciatorius buvau aš pats, tačiau man labai padėjo ir „Žalgirio“ klubas, esu už tai labai dėkingas", – pabrėžė A.Bagatskis.

Nuotrauka: zalgiris.lt

Komentarai