„Žalgiryje“ – talentingas Estijos krepšininkas 0

Kauno „Žalgiris“ pasirašė ilgalaikį kontraktą su vienu perspektyviausių paskutinio dešimtmečio Estijos krepšininkų Siim – Sander Vene. 15-metis žaidėjas, dar vadinamas Estijos krepšinio viltimi, rugpjūčio mėnesį kartu su dar keliais Estijos, Latvijos bei Gruzijos krepšininkais dalyvavo „Žalgirio“ surengtoje stovykloje, po kurios jam buvo pasiūlyta likti Kaune. 197 cm. ūgio gynėjas nuo šiol vilkės „Žalgirio“ jaunimo komandos marškinėlius.

„Esu labai patenkintas, jog žaisiu tokioje aukšto lygio ekipoje, su puikiais treneriais. Čia man suteiktas pačios geriausios sąlygos tobulėti ir mokytis.„ – sakė Siim – Sander Vene.

S.Vene yra Estijos jaunių (iki 16 m.) nacionalinės rinktinės narys, ryškus savo amžiaus grupės lyderis. Estijos spauda apibūdina jį kaip labai universalų žaidėją, galintį žaisti įvairiose pozicijose. Estijos talentu domėjosi dar keli žymiausi Europos klubai, tarp kurių buvo ir Malagos „Unicaja“.

S.Vene gimė tikroje krepšininkų šeimoje. Jo tėtis žaidė Estijos aukščiausioje lygoje, mama daug metų atstovavo šalies nacionalinei komandai. S.Vene Kaune ne tik žais krepšinį, bet kartu lankys ir vietos mokyklą.

Komentarai