Kauno arenai jau kitą savaitę gali būti suteiktas nacionalinis statusas 0

Arūnas ANDRIUŠKEVIČIUS, "Kauno diena"

Ministro Pirmininko patarėja Jūratė Juozaitienė vakar patvirtino, kad gauti visi dokumentai, reikalingi, jog Nemuno saloje planuojamiems statyti sporto ir pramogų rūmams būtų suteiktas nacionalinis statusas.

“Visą dokumentaciją perdaviau Vyriausybės specialistams. Jeigu nekils papildomų klausimų, jau kitą savaitę Kauno arenai gali būti suteiktas nacionalinis statusas”, – sakė J.Juozaitienė.

Įvardijo statybos išlaidas

Iki šiol Prancūzijos kompanijos “Bouygues Batiment International” atstovai nebuvo linkę kalbėti apie arenos statybų kainą. Prieš keletą savaičių Kaune viešėjusiam premjerui Gediminui Kirkilui buvo užsiminta, kad sporto rūmų statybos išlaidos gali siekti 40-50 milijonų eurų.

“Mums buvo pateiktas ne tik patikslintas darbų grafikas, bet ir statybos išlaidos. Arenos kaina įvardyta 40 milijonų eurų. Kalbame tik apie sporto rūmus, o ne apie infrastruktūrą”, – teigė J.Juozaitienė.

Pasak premjero patarėjos, atrodo, kad šį kartą kauniečiai pateikė visą reikalingą dokumentaciją nacionaliniam statusui gauti.

“Tikiuosi, kad mūsų specialistai visus dokumentus patikrins iki savaitės pabaigos, o kitą trečiadienį galime sulaukti ir Vyriausybės sprendimo”, – teigė patarėja.

Rengiasi prancūzų vizitui

“Mes dar kartą pateikėme savo argumentus, kodėl Nemuno saloje planuojamai statyti arenai reikėtų suteikti nacionalinį statusą. Manau, kad pateikėme visus dokumentus. Jeigu Vyriausybėje iškiltų papildomų klausimų, esame pasirengę atsakyti ir į juos. Kiek man žinoma, jau rengiamas ir Vyriausybės nutarimo projektas, kuriuo bus siūloma suteikti nacionalinį statusą”, – sakė Kauno savivaldybės sudarytos derybų grupės koordinatorius Kęstutis Kriščiūnas.

Vakar ir šiandien derybų grupė surengė specialius posėdžius, kuriuose analizuotas Prancūzijos kompanijos pateiktas koncesijos sutarties projektas.

“Kol kas dar deriname laiką, tačiau šią savaitę Kaune turėtų apsilankyti prancūzų juristai. Daugiausiai planuojame kalbėtis apie žemės ir statybos klausimus”, – teigė K.Kriščiūnas.

Architektai laukia projekto

“Spalio pradžioje naujasis arenos projektas turėtų būti svarstomas architektų taryboje. Po to jau vyktų derybos dėl koncesijos mokesčio. Prancūzai net užsimena, kad koncesijos sutartis galėtų būti pasirašyta spalio pabaigoje. Mes nesame tokie optimistai”, – teigė Savivaldybės derybų grupės koordinatorius. Prieš porą savaičių premjerui Prancūzijos kompanijos atstovai pristatė didesnę dalį naujosios arenos projekto. Tačiau viešam svarstymui jis iki šiol nepateiktas. Paklaustas, kaip finansavimo schemą galėtų pakeisti suteiktas nacionalinis statusas, K.Kriščiūnas teigė, kad vėliau gauta parama, sumažintų Savivaldybės finansinius įsipareigojimus.

“Kauno diena” praėjusią savaitę rašė, kad nacionalinis statusas dar negarantuoja Europos Sąjungos fondų paramos. Lietuvos verslo paramos agentūra neseniai atmetė “Girstučio” rekonstrukcijos projektą. Savivaldybės administracija šį sprendimą apskundė Ūkio ministerijai.

Komentarai