Žalgiriečiai baigė pasirengimo ciklą ir iš Ispanijos grįžta namo 0

Kauno "Žalgiris" sužaidė paskutines kontrolines rungtynes su Leono "Baloncesto Leon" krepšininkais ir apmaudžiai pralaimėjo ispanams rezultatu 80:81. Žalgiriečiai dar galėjo išplėšti pergalę, tačiau paskutinis Hanno Mottolos metimas skriejo pro šalį. Pasak Kauno klubo vyr. trenerio Ainaro Bagatskio, šiame mače teisėjai leido žaisti grubų krepšinį. Dvikovoje dvi technines pražangas gavo Vidas Ginevičius, kuris dar nesibaigus mačui turėjo palikti aikštę. Po kontakto su varžovu nugarą susitrenkė Mantas Kalnietis. Kol kas neaišku, ar gynėjo trauma yra rimta, tačiau ir jis nebaigė šių rungtynių.Todėl vadovauti kauniečių žaidimui liko tik Marko Popovičius, kuris dar kartą pademonstravo, kad yra ne tik puikus atakų organizatorius, bet ir pats moka jas užbaigti. Šiose rungtynėse jis buvo rezultatyviausias žalgiriečių gretose. Kroatas iš viso pelnė 27 taškus ir atliko 3 rezultatyvius perdavimus.

Kauno komandai negalėjo padėti traumuotas Marcelo Machado, šioje dvikovoje nežaidė ir komandos kapitonas Tanoka Beardas.

A.Bagatskis sakė, jog mačas buvo atkaklus ir vyko taškas į tašką. "Leidome į aikštę tuos krepšininkus, kurie iki šiol mažai žaidė. Neblogai pasirodė Vytenis Jasikevičius, kuris demontravo gerą gynybą (5 tšk.) Jaunasis Vladimiras Štimacas sėkmingai kovojo dėl atšokusių kamuolių (5). Prieš rungtynes žalgiriečiams sakiau, jog jie tikėtųsi įtemptos kovos, tačiau žaidėjai per anksti pradėjo galvoti apie pergalę. Vis dėlto džiaugiuosi, jog turėjome tokią sunkią dvikovą, galėjau įvertinti, kaip komanda atrodo tokiose sudėtingose situacijose. Tai vertinga informacija, kuri pravers ateityje."

12 taškų "Žalgirio" komandai pelnė H. Mottola, 11 – V. Pečiukas, 9 – P.Jankūnas (6 atk.kam.), 8 – J.Mačiulis (8 atk.kam). Leono komandos gretose išsiskyrė Paolo Quinteros, įmetęs 35 tšk.

Šiandien paryčiais Kauno "Žalgirio" komanda autobusu pasieks Madridą, o iš ten, per Paryžių, apie 15 val. atskris į Lietuvą. Rugsėjo 30d. žalgiriečiai sužais pirmąsias sezono rungtynes su Talino "Kalev/Cramo" ekipa.

Komentarai