„Žalgiris“ oficialiai pristatė naujus komandos narius (FOTO) 0

(Arijus Žakas, krepsinis.net) Šiandien naujame Kauno "Žalgirio" sporto centre įvyko spaudos konferencija, kurios metu pristatyta komandos sudėtis, rėmėjai bei tikslai.

Spaudos konferencijos pradžioje komandos kapitonas Tanoka Beardas padovanojo bankui "Snoras" krepšinio kamuolį su visų žalgiriečių parašais atsidėkodamas už paramą ekipai.

"Dėkojame už mums skiriamą dėmesį, – kreipėsi į žurnalistus T.Beardas. – Šį sezoną turime naują komandą. Manau, kad sportuodami Ispanijoje ir Prancūzijoje geriau susipažinome, susibendravome bei pažinome vienas kitą. Išsiaiškinome kokie yra mūsų tikslai ir norai. Norėčiau visų praėjusio sezono žaidėjų, savo bei klubo vadovybės vardu pasveikinti visus, kurie šiemet prisijungė prie mūsų komandos."

T.Beardas įteikė "Žalgirio" marškinėlius ekipos naujokams – numeriui 5 Marcelino Machado, numeriui 7 Vaidotui Pečiukui, numeriui 10 Vyteniui Jasikevičiui, numeriui 24 Marko Popovičiui, numeriui 25 Hanno Mottolai bei numeriui 31 Vladimirui Štimacui.

Ypatingo T.Beardo dėmesio susilaukė Hanno Mottola, kuris rungtyniavo "Žalgirio" kapitono gimtojo miesto Jutos koledže, o kai H.Mottola žaidė Bolonijos ekipoje – jis, pasak T.Beardo, buvo didžiausias priešas.

Žurnalistams buvo pristatyti kito sezono treneriai. Lyginant su praėjusiu sezono pasikeitė fizinio parengimo treneris – Aleksandro Kosausko vietą užėmė kur kas jaunesnis Sigitas Kavaliauskas.

Žodį tarė ir vyriausiasis "Žalgirio" treneris Ainaras Bagatskis. "Papasakosiu apie pasirengimą sezonui. Treniruotis pradėjome ne pilnos sudėties – tik šešiese. Daugiausiai akcentavome fizinį parengimą. Praėjus šiek tiek laiko prie ekipos prisidėjo likę komandos žaidėjai. Atvykę krepšininkai buvo skirtingos sportinės formos, tačiau vėliau jėgos supanašėjo. Kaip jau esu sakęs, esame labai jauna komanda, tiek amžiumi, tiek žaidėjais – prie ekipos prisijungė nemažai naujokų. Labai noriu, kad žalgiriečiai žaistų komandinį krepšinį ir kiekvienas galvotų ne vien apie save, o apie visus."

"Žalgirio" viceprezidentas Gediminas Navikauskas papasakojo apie naująjį generalinį rėmėją. "Šiais metais, kaip praėjusiais, į mūsų klubą atėjo nauji rėmėjai. Bankas "Snoras" tapo generaliniu rėmėju. Labai džiugu, kad pavyko išspręsti kitų rėmėjų klausimą ir jie nenusigręžė nuo ekipos. Klubo biudžetas išaugo naujojo rėmėjo, banko "Snoras" dėka."

Banko "Snoras" pirmasis viceprezidentas palinkėjo Kauno komandai sėkmės. "Linkime "Žalgiriui" puikių pergalių ir, kad viso sezono metu lydėtų išskirtinė sėkmė. Ne pirmus metus esame kartu ir džiugu, jog tapome generaliniu rėmėju. Norime, kad mūsų indėlis prisidėtų prie komandos sėkmės."

Dar neprasidėjus spaudos konferencijai, A.Sabonio mokyklos atstovas Alekso Zakio pristatė naują kamuolį. "Jaunimo krepšiniu domimasi mažiau, tačiau Arvydas Sabonis norėdamas pagerinti treniruočių sąlygas, įrengė naują salę, be to, turėjo pasirinkti gerą kamuolį. Naujuoju A.Sabonio krepšinio mokyklos kamuoliu tapo „Wilson“ kamuolys. Nuo šio sezono ant kamuolio puikuojasi Arvydo parašas. Šio kamuolio idėjai pritarė ir Vilniaus Šarūno Marčiulionio krepšinio mokykla, todėl tikimės, kad jis taps oficialiu visų Lietuvos moksleivių kamuoliu."

Nuotraukos: Tomas Tumalovičius, išsamų foto reportažą iš "Žalgirio" spaudos konferencijos galite pamatyti interneto svetainėje www.reporteris.com

Komentarai