T.Beardas: „Turime puikią komandą“ 0

Arijus Žakas, Krepsinis.net

T.Beardas penktus metus gins "Žalgirio" garbę Kauno "Žalgiris" pradeda naująjį krepšinio sezoną. Komandos kapitonas, penktadienį atšventęs 35-ąjį gimtadienį, 206 cm ūgio vidurio puolėjas Tanoka Beardas džiaugėsi grįžęs į Lietuvą. Pateikiame Krepsinis.net žurnalisto interviu su jau penktus metus klube žaisiančiu amerikiečiu.

– Kaip praleidote vasaros atostogas?

– Vasara yra gerai, šiek tiek pailsėjau, daug laiko praleidau su savo vaikais ir dėl to esu labai laimingas. Vasarą žaisdžiau krepšinį, tačiau mažiau dėmesio skyriau fiziniam pasiruošimui, tačiau dabar sportuoju ir sulig kiekviena diena jaučiuosi vis stipriau. Todėl galima sakyti, kad mano krepšinio supratimas yra išlikęs geras, pataikymas ir pojūčiai aikštelėje – geri, tačiau sportinę formą reikėtų gerinti. Dabar lakstau ir gerinu sportinę formą.

– Kokiam šiuo metu lygyje yra "Žalgiris"?

– Rungtyniaujame, vis dar stengiamės vieną kitą pažinti. Tikiuosi, jog laukia ilgas ir įdomus sezonas, todėl turime gerai suprasti vienas kitą ir prisitaikyti. Kada pasieksime geriausią sportinę formą pasakyti sunku, tai gali nutikti po trijų, o gali ir po dešimties rungtynių. Galiu patikinti, kai žaisime svarbiausius sezono susitikimus – būsime pačios geriausios sportinės formos.

Jau sužaidėme keletą draugiškų susitikimų, tačiau dar nesame pilnai pasiruošę naujam sezonui. Manau, kad mums padės Baltijos krepšinio pirmenybės, kurios prasidės jau netrukus. Turėsime galimybę varžytis su šiek tiek silpnesnėmis komandomis ir geriau pasiruošti spalio pabaigoje startuosiančioms Eurolygos kovoms. Manau, kad turime puikią komandą ir tikiu, jog sunkiausiais sezono periodais būsime stiprūs.

Šį sezoną prieš R.Javtoką T.Beardui kovoti neteks– Naują sezoną pradėsite gerokai atsinaujinę – ekipoje net 6 naujokai. Ką apie juos galite pasakyti?

– Šiais metais kiekvienas naujokas bus naudingas komandai daug labiau negu praėjusių metų legionieriai. Machdo yra nepakartojamas snaiperis, jis gali pataikyti iš bet kurios vietos, Popovičius – gali ir pataikyti, ir puikiai mato aikštę, įspūdingai valdo kamuolį bei efektingai atiduoda jį komandos draugams, Mottola – aukštas vyrukas, kuris gali žaisti tiek arčiau, tiek toliau krepšio, be to, jis labai patyręs krepšininkas. Štimacas – jaunas, tačiau kiekvieną dieną tobulėjantis žaidėjas, neblogai kovojantis gynyboje, net ir svarbiose rungtynėse galintis pelnyti taškų bei būti naudingas ekipai. Pečiukas aikštelėje gali daryti be galo daug skirtingų dalykų: pradedant kamuolio įžaidinėjimu ir baigiant atakavimu iš toli, taip pat jis gerai supranta krepšinį bei žaidžia protingai, jis randa savo vietą "Žalgiryje".

– Ką galima pasakyti apie priekinę liniją – juk "Žalgiris: neteko D.Lavrinovičiaus?

– Lavrinovičius – nepakartojamas krepšininkas, todėl, be abejo, komanda neteko labai gero žaidėjo. Tačiau gera žinia yra ta, jog turėsime labai patyrusį Hanno Mottola, kuris turėtų būti labai panašus į Lavrinovičių, nors reikėtų pamatyti kaip jam seksis oficialiose rungtynėse. Jis gerai žaidžia prieš aukštesnius už save krepšininkus, moka kovoti prieš žemesnius, gali pataikyti iš toli. Taigi šie krepšininkai yra ir skirtingi, ir panašus, o kurs žaidėjas yra naudingesnis "Žalgiriui" pamatysime sezonui prasidėjus.

– Jau praėjusio sezono pabaigoje pasikeitė ekipos treneriai. Ar jaučiasi, jog pasiruošimas vyko kitaip, nei anksčiau?

– Žaidimas pasikeitė, rungtyniaujame greičiau ir atviriau. Didžiausia bėda praėjusį sezoną tikriausiai buvo nepasitikėjimas vienas kitu. Negalima kaltinti trenerio ar pulti žaidėjų. Problema buvo apėmusi mus visus. Pasiruošimą šiam sezonui pradėjome visi kartu, ekipoje yra puiki atmosfera ir kiekvienas įdedame daug pastangų siekti geresnių rezultatų. Manau, kad atėjus naujam treneriui komanda pradėjo žaisti geriau. Palyginimui pateiksiu pavyzdį iš praėjusio sezono, kai triuškinamai pralaimėjome "Olympiacos" ir "Lietuvos ryto" ekipoms. Tačiau jau po kelių savaičių atrodėme daug geriau ir buvome pajėgus kovoti prieš šiuos klubus, tiesiog pritrūko šiek tiek laiko. Šiais metais tęsiame tobulėjimą ir tikiuosi, jog nuo pat sezono pradžios rungtyniausime stabiliai, o žaidimo kokybė vis gerės.

T.Beardas tiki, jog šį sezoną "Žalgiris" bus stipresnis– Kuris "Žalgiris" stipresnis: šio sezono ar praėjusio?

– Geras klausimas. Manau, kad šiais metais esame stipresni, vien dėl to, jog pasitikime vienas kitu.

– Ar žinote apie pasikeitimus pagrindinio priešininko "Lietuvos ryto" klube?

– Girdėjau keletą pavardžių. Manau, kad kai ateis laikas susitikti krepšinio aikštelėje, tuomet ir pasidomėsime.

– Jums – jau 35-eri, ar jaučiatės toks pat energingas kaip ir anksčiau?

– Fiziškai jaučiuosi toks pats stiprus, bet atletiškai jau negaliu bėgioti ir šokinėti kaip prieš dešimt metų. Mano žaidimas tapo brandus, stengiuosi žaisti protingai ir naudingai. Nekreipiu dėmesio į statistinius rodiklius – svarbiausia yra sėkmingas komandos pasirodymas.

Komentarai