Šaltakraujiškas „Žalgirio“ suomis 0

Hanno Mottola – vienas geriausių visų laikų Suomijos krepšininkų šį sezoną žaidžia Kauno „Žalgirio“ gretose. Ir žaidžia labai gerai.

Paskutinėse SEB BBL čempionato rungtynėse su Šiaulių „Šiaulius“ (10.03) mobilus aukštaūgis buvo rezultatyviausias tarp žalgiriečių, pelnęs 21 tašką ir atkovojęs 5 kamuolius.

Praėjusiame sezone kartu su Maskvos „Dynamo“ komanda laimėjęs ULEB taurę, H.Mottola dabar didžiausių tikslų sieks kartu su Kauno klubu. „Jei sau pačiam nekelčiau didelių tikslų, vargu ar klubas galėtų būti manimi patenkintas. Aikštėje noriu būti lyderis ir pilnavertis žaidėjas. Kartu P.Jankūnu ir T.Beardu turime užtikrinti pajėgų prekinės linijos žaidimą – gerą kovą dėl kamuolių, efektyvią gynybą bei pavojingą puolimą. Kaip ir visi žalgiriečiai, nežaidžiu vien tik dėl asmeninės statistikos, tačiau iš savęs reikalauju maksimumo. Dar kai studijavau Jutos (JAV) koledže, lankiau seminarus apie komandinio žaidimo vertę, todėl išmanau, ką reiškia būti komandos nariu – kartu turime išmokti ne tik laimėti, bet ir pralaimėti. „ – sakė suomis.

„Turime labai gerą komandą – patyrusių žaidėjų tokių kaip T.Beardas, M.Machado bei atletiškų jaunų krepšininkų kai M.Popovičius, M.Kalnietis. Treneris visus žaidėjus puikiai supranta, randame bendrą kalbą, juk jis pats dar ne taip seniai rungtyniavo. A.Bagatskis siekia, jog mes demonstruotume aukščiausio lygio krepšinį, pasitiki mumis. Kartu „Žalgiriui“ atiduodam širdį ir su kiekviena diena judame pirmyn.“ – pripažino H.Mottola.

„Aikštelėje esu rimtas ir atsakingas. Esu normalus skandinavų vaikinas, kuris mažai kalba, mažiau juokiasi, tačiau moka linksmintis. Krepšininis man nėra tik darbas – žaisdamas jį jaučiu malonumą. Patirtis buvo viena pagrindinių priežasčių, dėl ko pasirinko mane. Galiu žaisti baudos aikštelėje, jei mums su Tanoka ten vietos neužteks, žaisiu atsitraukęs, nes galiu pataikyti ir iš toli. „ – tikino suomis.

"Vienuolika metų keliauju iš vienos šalies į kitą. Kaunas man patinka todėl, kad yra netoli Helsinkio, kur gyvena mano artimieji ir giminės. Bus daug lengviau juos aplankyti." – teigė H.Mottola.

Kartu su žmona ir dviem mažamečiais vaikais Kaune apsigyvenęs žalgirietis pripažino, jog yra šeimyniškas vaikinas, mėgsta žaisti su savo vaikais, gaminti maistą, žiūrėti televizorių, filmus bei naršyti po internetą. Beje, H.Mottolai patinka geras itališkas maistas ir tradicinis japoniškas suši, kurį, kaip sakė aukštaūgis, vieną dieną pabandys pasigaminti pats. Žmona yra pirmoji H.Mottolos meilė, jie susituokė po penkerių metų draugystės.

Neįmanoma misija – nėra nieko neįmanomo mums jei yra tikėjimas ir pasitikėjimas savo jėgomis.

Kredo – nešvaistyti laiko veltui ir stengtis tai ką darai, daryti kaip įmanoma geriau

Svajonė – kad aš ir mano šeima, artimieji būtų sveiki, kad dar ilgai galėčiau žaisti aukščiausiame lygyje.

Be ko negalėtum gyventi – šeimos, televizoriaus ir interneto, tai ypač svarbu, kai gyveni užsienyje ir be gero maisto.

Su kuo negalėtum gyventi – tokiais veidmainiais, žmonėmis, kurie sako viena, o daro visai ką kita.

Komentarai