„Žalgiris“ užtikrintai nugalėjo „Šiaulius“ 0

Šiandien Kauno "Žalgiris" išvykoje sužaidė BBL čempionato rungtynes su Šiaulių "Šiauliais" ir įtikinamai nugalėjo varžovus rezultatu 69:87.

Pirmajame kėlinyje užtikrintai žaidę žalgiriečiai, kuriuos į priekį vedė sėkmingas M.Popovičiaus ir T.Beardo žaidimas, per dešimt minučių susikrovė 14 taškų pranašumą (13:27). Antrajame ketvirtyje Kauno ekipos persvara dar labiau išryškėjo. "Žalgiris" varžovus pranoko visuose žaidybiniuose komponentuose ir su kiekviena minute tik tolo. Iki didžiosios pertraukos svečiai pirmavo 24 taškais (33:57).

Po dviejų kėlinių rezultatyviausiai "Žalgirio" gretose rungtyniavo M.Popovičius ir H.Mottola, pelnę po trylika taškų, pastarasis dar atkovojo tris kamuolius. Devynis taškus pridėjo ir šešis kamuolius atkovojo T.Beardas, po penkis įmetė P.Jankūnas, M.Kalnietis. Žalgiriečiai per dvidešimt minučių suklydo tik du kartus. Beje, "Šiaulių" klubo namų salės grindys buvo labai slidžios (dėl to pavojingai nugriuvo M.Kalnietis), todėl mačas bet kuriuo metu galėjo būti nutrauktas.

Tačiau net ir ekstremaliomis sąlygomis rungtyniaudami žalgiriečiai demonstravo kokybišką krepšinį ir nepaleido iniciatyvos iš savo rankų. Tiesa, šeimininkai iki trečiojo kėlinio pabaigos sugebėjo sumažinti atsilikimą iki 12 taškų (53:65), tačiau pakreipti žaidimo sau naudinga linkme nepajėgė. Finalinė dvikovos sirena paskelbė „Žalgirio“ komandos pergalę rezultatu 69:87. Rezultatyviausias Kauno klubo gretose buvo H.Mottola, pelnęs 21 tašką ir atkovojęs penkis kamuolis. M.Popovičius – 17 tšk., 4 rez.perd. P. Jankūnas – 12 tšk., 9 atk.kam. J.Mačiulis (5 atk. kam.) ir T.Beardas (16 min.) 9 tšk., 6 atk.kam. M.Kalnietis – 8 tšk., 2 rez.perd. Žalgiriečiai laimėjo kovą dėl kamuolio (33:25), taikliau metė dvitaškius ( 61%-39%) ir tritaškius (33% – 11%) bei mažiau klydo (7 – 12).

Komentarai