„Žalgiris“ sutriuškino „Neptūną“ 0

Šiandien Kauno "Žalgiris" sužaidžė BBL čempionato rungtynes su Klaipėdos "Neptūno" krepšininkais ir sutriuškino juos rezultatu 94:70.

Pirmajame kėlinyje sėkmingiau startavo žalgiriečiai – J.Mačiulio dvitaškis su varžovo pražanga išvedė šeimininkus į priekį – 3:0. Netrukus T.Beardas padidino "Žalgirio" persvarą iki penkių taškų. Sužaidus kiek daugiau nei tris minutes, M.Popovičius staigiu prasiveržimu, pasibaigusiu dviem taškais ir varžovo pražanga, dar labiau padidino Kauno klubo pranašumą (10:4). Žalgiriečiai kontroliavo mačo eigą ir demonstravo užtikrintą žaidimą. M.Popovičius įpusėjus ketvirčiui jau buvo surinkęs 8 taškus, o "Žalgiris" pirmavo jau dviženkle persvara – 15:5. Situacija nepasikeitė ir dar po dviejų minučių, šeimininkai dominavo aikštėje (18:8). Iki pat kėlinuko pabaigos uostamiesčio krepšininkai buvo priversti vytis "Žalgirio" komandą, po dešimties minučių – 20:17.

Antrame ketvirtyje M.Popovičius tolimu metimu atidarė "Žalgirio" taškų sąskaitą (23:17). Tačiau svečiai taip pat nesiruošė pasiduoti ir neleido nutolti šeimininkams. Sužaidus dvi minutes žalgiriečiai pirmavo tais pačiais šešiais taškais. Ir toliau Kauno klubo gretose nesustabdomas buvo M.Popovičius. Jam puikiai talkino T.Beardas. Sužaidus tris minutės, abu krepšininkai kartu buvo pelnę 19 visų komandos taškų. Tik spragos gynyboje, neleidusios saugiu atstumu nutolti nuo varžovų, kišo koją šeimininkams. Vis dėlto kauniečiai su kiekviena minute vis labiau įsibėgėjo ir įpusėjus kėlinukui pirmavo aštuoniais taškais (33:25).Toks pat skirtumas tarp komandų išliko ir dar po minutės. Žalgiriečiams ir antrame ketvirtyje geriau sekėsi atakuoti nei gintis. Likus žaisti tris minutės, po V.Stanevičiaus tritaškio, "Neptūnas" vėl priartėjo iki keturių (40:36), tačiau netrukus T.Beardo dvitaškis ir P.Jankūno tritaškis atstatė didesnį pranašumą (45:36). "Žalgirio" krepšininkai iki didžiosios pertraukos išlaikė atotrūkį – 45:38.

Trečiasis kėlinys prasidėjo rezultatyviai, abi komandos sėkmingai atakavo, tačiau sužaidus dvi minutes, šeimininkai išlaikė aštuonių taškų pranašumą (51:43). Aikštėje dominavo aktyvus žaidimas, įpusėjus kėliniui žalgiriečiai susigrąžino dviženklę persvarą (55:45).Po V.Ginevičiaus tolimo metimo ji šoktelėjo iki 11 (58:49). Po kelių varžovų klaidų ir J.Mačiulio dėjimo, "Žalgirio" komanda perėmė iniciatyvą (61:49). Likus žaisti tris minutes, M.Kalniečio ir K.Penney tolimi šūviai "Žalgirio" persvarą padidino iki 18 taškų (67:49). Iniciatyvos iš rankų šeimininkai nebepaleido iki pat šios rungtynių dalies pabaigos, po trisdešimties minučių – 77:53.

Paskutinė dvikovos dalis buvo tik formalumas. Žalgiriečiai demonstravo užtikrintą žaidimą ir nei akimirkos neleido abejoti savo pranašumu. Sužaidus dvi minutes, „Žalgiris“ pirmavo 20 taškų skirtumu (77:57). Dar po dviejų minučių situacija aikštėje nesikeitė ir rungtynių baigtis buvo aiški. Kauno klubo krepšininkai pranoko „Neptūno“ komandą pagal visus žaidybinius komponentus ir finalinė susitikimo sirena paskelbė triuškinančią „Žalgirio“ pergalę rezultatu 94:70.

Šias rungtynes stebėjo Trevizo "Benneton" ekipos vyr. trenerio Davido Blatto asistentas Kęstutis Kemzūra.

"Žalgiriui" daugiausiai, 19 taškų pelnė Marko Popovičius. Po 17 pridėjo Tanoka Beardas (12 atk. kam.) ir Jonas Mačiulis. Kirko Penney sąskaitoje 11, Pauliaus Jankūno 9, o Vido Ginevičiaus – 8 taškai.

"Neptūno" gretose išsiskyrė Vitalijus Stankevičius, įmetęs 19 taškų. Donatas Zavackas pelnė 12, o Ronaldas Dorsey – 11 taškų.

Komentarai