„Žalgiris“ pratęsė BBL čempionato pergalių seriją Rygoje 0

Šiandien svečiuose, be sergančio V.Ginevičiaus, V.Štimaco bei M.Machado, Kauno "Žalgiris sužaidė BBL čempionato rungtynes su Rygos "Barons" krepšininkais ir nugalėjo juos rezultatu 72:82.

Pirmajame kėlinyje sėkmingiau startavo svečiai, du taškus "Žalgiriui" pelnė M.Kalnietis (0:2). Žalgiriečių persvarą dar labiau padidino T.Beardo taiklus metimas iš po krepšio. Tačiau kiek vėliau šeimininkai įsibėgėjo ir pradėjo vytis Kauno klubo krepšininkus ir sužaidus kiek daugiau nei dvi minutes, išlygino rezultatą (4:4), o dar po minutėe, jį persvėrė (9:6). Įpusėjus ketvirčiui, truputį tikslesni buvę latviai, išlaikė pranašumą savo naudai (14:8). A.Skele vedama, "Barons" komanda rungtyniavo pakiliai ir neleido žalgiriečiams diktuoti savų sąlygų (16:12, 3:50 min). Dar nesibaigus šiam kėlinukui, A.Skele jau buvo pelnęs 10 taškų. Kauniečiams po keturis įmetė T.Beardas, M.Kalnietis ir M.Popovičius, o "Barons" pirmavo 19:14 (2:20 min.). Šeimininkai nedidelę persvarą išlaikė iki pat kėlinuko pabaigos, po dešimties minučių – 24:20.

Antroje dvikovos dalyje žalgiriečiai nebeleido Rygos klubui diktuoti žaidimo eigą ir jau po dviejų minučių, daugiausiai P.Jankūno ir H.Mottolos pastangomis, persvėrė rezultatą savo naudai (24:26). Svečiai pamažu perėmė iniciatyvą ir įpusėjus ketvirčiui, išlaikė pranašumą (28:32). "Žalgirio" gretose labai sėkmingai rungtyniavo M.Popovičius, kuris vedė savo komandą į priekį ir likus žaisti tris minutes iki didžiosios pertraukos, buvo surinkęs 16 taškų, o svečiai pirmavo – 35:37.Tačiau jau po minutės, po kelių sėkmingų atakų, į priekį vėl įsiveržė "Barons" (41:40). Permainingai ir atkakliai mačas klostėsi ir toliau, po dvidešimties minučių lygybė – 43:43.

Trečiajame kėlinuke viskas klostėsi pagal tą patį scenarijų. Nors latviai negalėjo sustabdyti žalgiriečio M.Popovičiaus, tačiau jo vieno pastangų neužteko Kauno klubui nutolti nuo varžovų. Sužaidus dvi minutes šioje mačo dalyje, svečiai pirmavo minimaliu skirtumu (45:46). Po M.Kalniečio ir P.Jankūno iš eilės pelnytų taškų, „Žalgiris“ padidino atotrūkį (45:40). Nors Rygos "Barons" krepšininkai taip pat nesiruošė sudėti rankų ir atkakliai priešinosi svečiams, bet T.Beardas naudingas žaidimas puolime, įpusėjus ketvirčiui, leido žalgiriečiams lengviau atsikvėpti (49:57). Dar po dviejų minučių, agresyvų puolimą demonstravęs "Žalgiris", atotrūkį padidino iki aštuonių taškų. Nors iki pat kėlinuko pabaigos kauniečiai išlaikė ir padidino pranašumą, tačiau intriga šiose rungtynėse išliko – 56:66.

Lemiama buvo paskutinė mačo dalis, kuris pradėjo dviem taikliais H.Mottolos baudų metimais (56:68), o sužaidus dvi minutes, "Žalgiris" pirmavo 14 taškų skirtumu. Žalgiriečiai sėkmingai kovojo dėl atšokusių kamuolių ir rodė kovingą charakterį.Tačiau, įpusėjus kėlinukui, šeimininkai pradėjo šturmuoti varžovų krepšį ir sumažino atsilikimą iki dešimties (62:72), o dar po dviejų minučių – iki penkių taškų (69:74). Vis dėlto "Žalgirio" krepšininkai susikaupė, mobilizavo jėgas ir nerizikavo laiminga rungtynių baigtimi. Finalinė sirena paskelbė sunkią, bet pelnytą žalgiriečių pergalę rezultatu 72:82.

Rezultatyviausias nugalėtojų gretose buvo M.Popovičius, pelnęs 20 taškų ir atlikęs 2 rezultatyvius perdavimus. Jam puikiai talkino amerikietis T.Beardas, atlikęs dvigubą dublį – 18 tšk., 10 atk.kam. Dvigubą dublį atliko ir P.Jankūnas – 12 tšk. 10 atk.kam.. Trečias pagal rezultatyvumą Kauno klubo gretose buvo K.Penney, įmetęs 15 taškų ir atkovojęs 5 kamuolius.

Komentarai