Kauno „Žalgiris“, po sunkios pradžios, sutriuškino „Sakalus“ 0

Šiandien Kauno "Žalgiris" namuose sužaidė BBL čempionato rungtynes su Vilniaus "Sakalais" ir nugalėjo varžovus rezultatu 87: 65. Žalgiriečių gretose nežaidė T.Beardas, kuriam buvo leista pailsėti, tačiau prie komandos jau prisijungė sirguliavęs V.Ginevičius.

Pirmajame kėlinyje sėkmingiau startavo šeimininkai, kurie pelnė du taškus. Tačiau netrukus tuo pačiu atsakė ir vilniečiai (2:2). Sužaidus tris minutes, žalgiriečiai pirmavo dviem taškais (6:4). Po M.Gecevičiaus tolimo metimo svečiai įsiveržė į priekį (6:7). Įpusėjus ketvirčiui, Kauno klubo krepšininkai susigrąžino pranašumą (10:7). "Žalgiris" kontroliavo mačo eigą, bet labiau nutolti trukė netaiklūs metimai. Likus žaisti dvi minutes šiame kėlinuke, žalgiriečiai turėjo dviejų taškų persvarą, o jam pasibaigus pirmavo minimaliu rezultatu – 18:17.

Antrame ketvirtyje, po kelių žalgiriečių klaidų ir sėkmingos "Sakalų" atakos, į priekį įsiveržė svečiai (18:19). Šeimininkai prastai kovojo dėl atšokusių kamuolių ir dažnai leido vilniečiams kartoti metimus. Sužaidus tris minutes, svečiai padidino pranašumą dar trim taškais (18:22). Tačiau netrukus V.Ginevičiaus tolimas šūvis sumažino kauniečių deficitą iki minimumo (21:22), o P.Jankūnas persvėrė rezultatą Kauno klubo naudai (23:22). Taiau įpusėjus kėlinukui, rezultatas buvo lygus (24:24). Vangiai rungtyniaudami, "Žalgirio" krepšininkai leido įsismagininti "Sakalams", kurie dar po kiek daugiau nei minutės, vėl pirmavo keturiais taškais. Vis dėlto iki didžiosios pertraukos šeimininkai pristabdė svečius ir išėjo ilsėtis turėdami dviejų taškų pranašumą (37:35).

Trečioji dvikovos dalis prasidėjo M.Popovičiaus tritaškiu. Sužaidus dvi minutes, priekyje kauniečiai (43:38).Dar po minutės, šeimininkai padidino persvarą iki spetynių (45:38). Žalgiriečiams ir toliau krepšys buvo tarsi užrištas, tačiau Kauno klubo krepšininkai pradėjo diktuoti savas taisykles Vilniaus "Sakalams" ir įpusėjus kėlinukui jau pirmavo devyniais taškais (50:41). Dar po minutės "Žalgiris" turėjo dviženklį pranašumą (54:43). Šeimininkai iki pat ketvirčio pabaigos išlaikė pranašumą, tačiau sėkmingiau kėlinuko galą sužaidę svečiai priartėjo ir intriga šiame mače išliko. Po trisdešimties minučių – 58:52.

Paskutiniame ketvirtyje, po 6 iš eilės pelnytų K.Penney taškų, žalgiriečiai susigrąžino solidesdę persvarą (64:54). Kauno klubas pamažu pajuto žaidimo ritmą, suaktyvino puolimą ir po V.Štimaco dėjimo, dar padidino pranašumą (71:58). Kuo toliau, tuo labiau varžovų gynyba pradėjo byrėti ir šeimininkai, demonstravę užtikrintą žaidimą, tik tolo. Įpusėjus kėlinukui, žalgiriečiai pirmavo 16, dar po dviejų minučių 20-ties taškų skirtumu ir mačo baigtis nebekėlė abejonių. Finalinė dvikovos sirena paskelbė "Žalgirio" pergalę rezultatu 87:65.

Rezultatyviausiai kauniečių gretose žaidė 19 taškų surinkęs Hanno Mottola, 15 pridėjo Kirkas Penney, 12 – Paulius Jankūnas (10 atk.kam.), 9 – Jonas Mačiulis (3 blk.).

"Sakalams" daugiausiai taškų surinko Martynas Gecevičius – 21, Vytautas Šarakauskas – 16, Arnas Labuckas – 8.

(www.krepsinis.net) Po rungtynių įvyko spaudos koneferencija.

Vilniaus "Sakalų" vyriausiojo trenerio asistentas Arvydas Gronskis: "Gaila, kad nepavyko atsilaikyti ilgesnį laiką, lygus su lygiais kovojome tik 3 kėlinukus, o po to pritrūko jėgų, gal meistriškumo, be to, šeimininkai rungtyniavo aktyviau. Pirmus tris kėlinukus "Žalgiris" prastai pataikė, o kas nutiko, kai jie ėmė pataikyti matome iš galutinio rezultato, kad pralaimėjome virš 20 taškų skirtumu."

Kauno "Žalgirio" vyriausiasis treneris Ainaras Bagatskis: "Tai buvo tipiška BBL komanda, kuri be kompleksų ir kompromisų žaidė iš visų jėgų. Jie ypatingai gerai žaidžia prieš stipresnes komandas ir prieš "Žalgirį". Mano užduotis buvo sutelkti ekipą ir paaiškinti, kad priešininkai greitai bėga bei gerai pataiko. Šias bėdas pamatėme pirmoje rungtynių pusėje. Po didžiosios pertraukos žaidėme visai kitaip ir persvėrėme žaidimo rezultatą. "Sakalams" neužteko jėgų. Esu patenkintas gynyba kalbant apie taškus, priešininkai surinko tik 65 taškus. Norėčiau, kad visuomet leistume priešininkams pelnyti ne daugiau kaip 70 taškų. Ir toliau stengsiuosi išnaudoti visus žalgiriečius. Praėjusį sezoną jaunimas buvo savo komandų lyderiai, o dabar gavo labai daug informacijos ir jiems reikia šiek tiek daugiau laiko, kad apsiprastų ir prisitaikytų prie komandinio žaidimo. Be abejo, kai žaisime rimtas rungtynes kovosime optimaliausia sudėtimi."

Komentarai