Naujajai Kauno arenai suteiktas nacionalinės svarbos statusas 0

 

 

 

 

 

 

 

 

Ministrų kabinetas pripažino Kauno pramogų ir sporto rūmų Nemuno saloje valstybinę svarbą sporto raidai ir tarptautiniam šalies įvaizdžiui.

Kauno pramogų ir sporto rūmai atitinka nacionalinės svarbos kriterijus, nustatytus daugiafunkciniams sporto objektams. Daugiafunkciniuose sporto objektuose turi būti sudarytos galimybės rengti ne tik tarptautines sporto varžybas, bet ir naudoti juos kultūros ir turizmo tikslams, kartu gerinant tarptautinį Lietuvos įvaizdį.

„Jei Kauno miesto meras A.Garbaravičius nebūtų dalyvavęs šiandien vykusiame Vyriausybės posėdyje, kažin ar klausimas dėl nacionalinio statuso suteikimo būtų svarstomas. Pirmą kartą Kauno miestui buvo parodytas toks dėmesys“,  – sakė mero atstovė spaudai Jolita Linkevičiūtė.

 “Vyko labai karštos diskusijos, tačiau prie teigiamo sprendimo labai prisidėjo Lietuvos Respublikos Ministras Pirmininkas Gediminas Kirkilas, kuris labai gyrė Kauno arenos Nemuno saloje statybų projektą. G.Kirkilas pripažino, jog šis projektas jam paliko labai didelį įspūdį ir yra būtinas ne tik Kauno miestui, bet ir visai Lietuvai.” – teigė mero atstovė spaudai. Nacionalinės svarbos statusas suteiks  šiam objektui tam tikrą vertę,  atvers galimybes pasinaudoti Europos Sąjungos struktūriniais fondais. „

Spalio pabaigoje bus surengtas arenos projekto pristatymas visuomenei, žiniasklaidos atstovams, renginio metu visi dalyviai galės detaliai susipažinti su visomis būsimosios Kauno arenos projekto detalėmis.

Vakar Kauno “Žalgirio” viceprezidentas G.Navikauskas dar kartą buvo susitikęs su Kauno arenos projekto vadovu ir aptarė visas būsimos arenos statybų projekto detales. “Nuolat apsikeičiame mums naudinga informacija, vyksta konstruktyvus darbas, kuris netrukus duos savų vaisių” – pasidžiaugė G.Navikauskas.

Šiandien generalinis “Žalgirio” klubo direktorius Ginas Rutkauskas grįžo iš Prancūzijos. Kauno klubo vadovas dvi dienas viešėjo Paryžiaus mieste, kur buvo susitikęs su  Prancūzijos kompanijos “Bouygues Batiment International” atstovais bei Kauno arenos architektų grupe. “Įvyko darbinis susirinkimas, susijęs su rūmų projektavimo darbais. Suderinome paskutinius štrichus dėl patalpų, reikalingų “Žalgiriui”, operuojant rungtynes. Kalbėjome apie “Žalgirio” komandos ir svečių rūbines, jei vyktų didesni renginiai, ir papildomų rūbinių, dopingo kontrolės, medicinos, teisėjų, spaudos darbo, spaudos konferencijų kambarius, vadinamąją “mix zone”  (speciali zona, skirta žiniasklaidos darbui su žaidėjais, treneriais ir kt.), kad visos patalpos atitiktų būtinus saugumo reikalavimus. Aptarėme viską – nuo komandos atvykimo į areną – iki jos išvykimo, visas detales, kurios reikalingos organizuojant krepšinio rungtynes. Aišku, prancūzai buvo susipažinę su FIBA ir ULEB Eurolygos reikalavimais, kuriuos turi atitikti kiekviena arena.  Tačiau išsiaiškinome visas smulkmenas, kurios aktualios “Žalgirio” klubui. Esame aktyvūs šio proceso dalyviai”-  sakė G.Rutkauskas.

 

Komentarai