„Žalgirio“ jaunimas toliau negaili varžovų 0

Šiandien NKL čempionato lyderiai Kauno „Žalgiris – SM“, savo aikštėje, sužaidė turnyro rungtynes su Druskininkų „Druskininkais“ ir nugalėjo varžovus rezultatu 103:73.

Pirmajame kėlinyje sėkmingiau startavo šeimininkai. Sužaidus minutę, žalgiriečiai pirmavo 4:0. Tačiau dar po minutės, po kelių netaiklių Kauno klubo metimų, “Druskininkai” persvėrė rezultatą savo naudai (4:5). Svečiams nutolti neleido vaikiškos klaidos, kuriomis žalgiriečiai labai puikiai naudojosi. Įpusėjus ketvirčiui, po S.Vene tolimo šūvio, Kauno klubas pirmavo trim taškais (11:8). Dar po dviejų minučių, “Žalgirio” jaunimas išlaikė persvarą savo rankose ir pamažu tolo nuo varžovų. Kibiai ir agresyviai gindamiesi, šeimininkai suardė Druskininkų komandos puolimą ir po dešimties minučių buvo priekyje solidžiu skirtumu (24:12).

Antrame ketvirtyje vaizdas aikštėje nesikeitė, po D.Motiejūno dėjimo į krepšį, sužaidus beveik dvi minutes, šeimininkai pirmavo dviženkle persvara (28:16). Žalgiriečių gretose naudingu žaidimu išsiskyrė A.Milaknis, D.Motiejūnas ir S.Vene. Svečiams ir toliau nesisekė organizuoti puolimą ir stabdyti įsibėgėjusio Kauno klubo, kuris dar po dviejų minučių turėjo 17 taškų pranašumą (36:19).O įpusėjus kėlinukui, po P.Kleizos tritaškio, žalgiriečiai jau triuškino varžovus (43:21). Iki pat didžiosios pertraukos žaidimas klostėsi pagal kauniečių scenarijų, nors akimirkomis „Druskininkai“ sužaisdavo sėkmingiau, tačiau taip ir nesugebėjo rasti priešnuodžių užtikrintam „Žalgiris – SM“ komandos žaidimui (54:34).

Trečioji mačo dalis prasidėjo kauniečio A.Juškevičiaus tolimu metimu (57:34). Šeimininkai varžovus pranoko pagal visus žaidybinius komponentus ir dominavo aikštėje, todėl svečiams, įpusėjus kėlinukui, nepavyko pastebimiau priartėti prie žalgiriečių (63:44).Baigiantis ketvirčiui abiejų komandų žaidimas apsilygino ir netgi Druskininkų klubas turėjo didesnę iniciatyvą, tačiau pastarieji, leidę Kauno klubui taip nutolti, turėjo mažai šansų kovoti dėl sėkmingos rungtynių baigties. Po trisdešimties minučių – 74:60 “Žalgiris – SM” priekyje.

Paskutiniame ketvirtyje “Žalgirio” jaunimas susikaupė ir parodė priešininkams, kad ne veltui būtent jie dominavo didesnę dvikovos dalį. Pelnę septynis taškus iš eilės per mažiau nei dvi minutes, žalgiriečiai susigrąžino 21 taško persvarą ( 81:60). Toks triuškinantis „Žalgiris – SM“ komandos pranašumas (88:65) išliko ir įpusėjus kėlinukui, todėl likusi rungtynių dalis buvo tik formalumas. Likus žaisti dvi minutes, šeimininkai pelnė šimtąjį tašką, o finalinė mačo sirena paskelbė užtikrintą žalgiriečių pergalę rezultatu 103:73.

Komentarai