„Žalgiris“ dar kartą pasitreniravo – šįkart su „Atletu“ 0

Šiandien Kauno "Žalgiris", be T.Beardo ir M.Popovičiaus, kuriems buvo leista pailsėti, sužaidė LKL čempionato rungtynes su to paties miesto "Atleto" komanda ir nugalėjo varžovus rezultatu 48:88.

Mačas prasidėjo labai nerezultatyviai, tris minutes nei viena, nei kita komanda nesugebėjo pelnyti nei taško. Visgi pirmieji savo taškų sąskaitą atidarė žalgiriečiai, pasižymėjo H.Mottola (0:2). Po V.Ginevičiaus tritaškio, svečiai dar labiau padidino pranašumą (0:5), o įpusėjus ketvirčiui pirmavo šešiais taškais (2:8). "Žalgirio" krepšininkai tvirtai kontroliavo žaidimo eigą ir šeimininkams diktavo savas taisykles. Iki kėlinuko pabaigos žalgiriečiai be didesnio vargo didino atotrūkį nuo varžovų, po dešimties minučių – 9:25. "Žalgirio" gretose rezultatyviausias buvo 13 taškų įmetęs V.Pečiukas.

Antrame ketvirtyje vaizdas aikštėje nesikeitė. Sužaidus dvi minutes, žalgiriečiai turėjo trylikos taškų pranašumą (14:27), o dar po minutės – jau šešiolikos taškų persvarą (16:32). Net ir rungtyniaudami antra sudėtimi, "Žalgirio" krepšininkai nesulaukė didesnio pasipriešinimo iš "Atleto" komandos. Įpusėjus kėlinukui, svečiai pirmavo solidžiu 18 taškų skirtumu, o šeimininkai nerado jokių priešnuodžių sėkmingam ir užtikrintam žalgiriečių žaidimui iki pat didžiosios pertraukos (24:47).

Trečioje dvikovos dalyje "Žalgirio" komanda toliau visa galva pranoko priešininkus ir sužaidę tris minutes, pirmavo 27 taškais (27:54. Svečiai su kiekviena minute ramiai žingsniavo link dar vienos pergalės. Rungtynių baigtis jau dabar buvo aiški, o likęs laikas – tik formalumas. Po trisdešimties minučių – 36:76. Toliau rezultatyviausiu tarp žalgiriečių liko V.Pečiukas, kuris savo komandai pelnė jau 20 taškų.

Paskutinis kėlinukas sudėliojo visus taškus. "Žalgirio" krepšininkai savo meistriškumu ryškiai pranoko "Atleto" komandą ir įpusėjus ketvirčiui pirmavę net 38 taškais, rungtynes baigė triuškinančia pergale rezultatu 48:88. Visi aikštėje pasirodę žalgiriečiai pelnė taškus, o rezultatyviausias tarp jų buvo V.Pečiukas, įmetęs 26 taškus ir atkovojęs du kamuolius. V.Jasikevičius – 10 tšk., 4 atk. kam., 3 rez.perd., P.Jankūnas ir D.Šilinskis – 8 tšk. , K.Penney – 9 tšk. 3 atk.kam. ir 3 rez.perd.

Komentarai