Naujosios Kauno arenos projektą prancūzai pristatys kartu su A.Saboniu 0

Šiandien Kauno „Žalgirio“ vadovai buvo susitikę su prancūzų kompanijos Bouygues Batiment International“ geografijos direktoriumi Jacques Pelletier ir komercijos direktoriumi Jean-François Legrain.

„Susitikimo metu įvertinome, kokioje stadijoje yra pradėti naujosios Kauno arenos darbai. Pagrindinis susitikimo metu svarstytas klausimas – detalaus projekto parengimas, galutinis visų smulkmenų suderinimas ir šio projekto pristatymas miestui. Dar mūsų susitikimo Prancūzijoje, Paryžiaus mieste, metu mes smulkiai išnagrinėjome visas naujos arenos detales ir apsvarstėme, kokius pakeitimus, atsižvelgiant į Eurolygos bei FIBA reikalavimus, reikia padaryti. Be to, dar kartą buvo aptarti „Žalgirio“ klubo pastebėjimai dėl patalpų išdėstymo, rungtynių valdymo, vidinės logistikos efektyvumo, žiūrovų ir pagalbinio personalo cirkuliacijos ir pan.

„Žalgirio“ klubas paprašė padaryti kai kuriuos pakeitimus, o tam reikalinga daugiau laiko. Norime, kad dar iki statybų pradžios būtų išspręsti visi diskutuotini klausimai, kad dėl kokios nors smulkmenos vėliau kam nors netektų sukti galvos ar gailėtis.“ – sakė „Žalgirio“ klubo generalinis direktorius Ginas Rutkauskas.

„Šis pastatas bus naudojamas ne vienerius ir ne dvejus metus. Jis turės būti funkcionalus keliasdešimt metų, todėl, siekiant tokio tikslo, kiekviena smulkmena yra svarbi, kiekviena klaida gali brangiai kainuoti ateityje. Čia dirbama ne su paveiksliukais, statome ne kioską. Ir darbai vyksta, judame į priekį. Smagu, kad visos projekte dalyvaujančios pusės rimtai žiūri į šį projektą. Baigiasi kalbos, politikavimas.“ – pažymėjo architektas G.Natkevičius.

„Labai nudžiugino atsakingas „Žalgirio“ klubo vadovų požiūris.Šiuo metu, baigiant ruošti detalųjį projektą, smulkmenos yra labai svarbios, siekiant išvengti galimų žiūrovų spūsčių, nepatogumų žaidėjams ar aptarnaujančiam personalui. Smagu, kad Kauno klubo atstovai nepraleidžia pro akis mūsų darbo ir drąsiai reiškia savo patirtimi ir lygų reikalavimais grįstą nuomonę. Tai labai palengvina mūsų darbą. Nors aišku, visa tai atima daugiau laiko ir kantrybės, kuri visiems kauniečiams jau senka. Vis dėl to aš, kaip architektas, džiaugiuosi dabar vykstančiu darbu.“ – pridūrė G. Natkevičius.

„Žalgiris“ pasiūlymu, detalaus projekto pristatymas bus surengtas lapkričio 7 dieną. Šį projektą, kartu su Prancūzijos kompanija, pristatys ir „Žalgirio“ klubo prezidentas Arvydas Sabonis.

Komentarai