„Žalgirio“ jaunimas toliau neranda pergalių recepto 0

Šiandien „Žalgirio“ jaunimas namuose sužaidė NKL čempionato rungtynes su Šilutės „Šilutės“ krepšininkais ir pralaimėjo varžovams rezultatu 75:87.

Pirmasis kėlinukas prasidėjo taikliomis abiejų komandų atakomis. Tiek žalgiriečiai, tiek svečiai iš Šilutės rungtyniavo taškas į tašką. Tačiau įpusėjus ketvirčiui, „Šilutės“ komanda suaktyvino puolimą ir padidino atotrūkį iki penkių taškų. Kauno klubo krepšininkai kėlinukui baigiantis pradėjo daugiau klysti puolime, o tuo varžovai puikiai pasinaudodavo – greitomis kontratakomis pelnydavo taškus ir per pirmąsias dešimt minučių išlaikė pranašumą savo rankose (17:20).

Antroje dvikovos dalyje vaizdas aikštėje kardinaliai pasikeitė. Nors žalgiriečiai kėlinuko pradžioje dar priešinosi svečiams, tačiau vėliau jų žaidimas visiškai subyrėjo – tiek gynyboje, tiek puolime šeimininkai atrodė prastai, o pakiliai rungtyniavę šilutiškiai tik didino atotrūkį ir iki didžiosios pertraukos susikrovė dviženklę persvarą (37:50).

Trečiajame ketvirtyje Kauno klubas pradėjo vytis varžovus. Agresyviai puldami žalgiriečiai perėmė mačo iniciatyvą, tačiau “Šilutės” krepšininkai taip pat nesiruošė nuleisti rankų ir neleido dominuoti aikštėje rungtynių šeimininkams. Kauniečiai sutvarkė skylėtą gynybą, tačiau visa tai jiems kainavo labai daug jėgų. Po trisdešimties minučių vis dar pirmauja Šilutės ekipa (57:64).

Lemiamas buvo paskutinis kėlinukas, jis itin nesėkmingai susiklostė žalgiriečiams. Nors po trečiojo ketvirčio vilčių laimėti dar buvo, tačiau per likusias dešimt minučių Kauno klubas nuleido rankas ir vienu metu pralaiminėjo net 20 taškų skirtumu. Šeimininkų ekipoje taip ir neatsirado lyderio, kuris galėtų vesti komandos draugus į pergalę. Pagrindinis „Žalgiris – SM“ ginklas – tolimi metimai buvo varžovų neutralizuotas, nepastebimas žalgiriečių gretose buvo ir Artūras Milaknis, o finalinė mačo sirena paskelbė „Šilutės“ pergalę rezultatu 75:87.

Rezultatyviausi žaidėjai.:
Kauno "Žalgiris-Sabonio mokykla" – P. Kleiza (23), Š. Vasiliauskas (16), A. Milaknis (9)
Šilutės "Šilutė" – J. Elvikas (28), S. Slivka (17), A. Curtis (16)

Komentarai