T.Beardas: „Sveikinimai su anksčiau laiko atėjusiomis Kalėdomis“ 0

Krepsinis.net

Po nesėkmingai susiklosčiusių rungtynių su Barselonos "Winterthur F.C.B." ekipa, Kauno "Žalgirio" rūbinėje tvyrojo dvejopos nuotaikos.

Komandos kapitonas Tanoka Beardas ironiškai sveikino ekipos draugus su anksčiau laiko atėjusiomis Kalėdomis – tik tokiu pavyzdžiu krepšininkas galėjo iliustruoti paskutinėmis mačo akimirkomis teisėjo sprendimą skirti Kirkui Penney nesportinę pražangą.

Kitas "Žalgirio" aukštaūgis Hanno Mottola kalbėjo: "Žaidėme pakankamai gerai, jeigu ketvirtojo kėlinuko pradžioje nebūtume paleidę jų į priekį, turėjome galimybę persverti rezultatą mūsų naudai. Barselona – tai puiki komanda, tačiau parodėme, jog esame pajėgus kovoti prieš ši superklubą. Jie turi keletą žaidėjų, kurie yra tarsi "palaiminti" ir net jeigu jiems nesiseka, pagalbos susilaukia iš teisėjų. Mūsų pranašumas buvo namų arena, o jų – paskutinę minutę turėtas kamuolys, kuris nulėme rungtynių baigtį."

Vienas svarbiausių mačo pabaigos dalyvių Kirkas Penney sakė: "Pralaimėjimas labai nuviliantis. Rungtynių pabaigoje turėjome neišnaudotų pražangų problemą. Priešininkai buvo iš tiesų pajėgūs, jų klubą sudaro Eurolygos senbuviai, tačiau parodėme, kad galime kovoti net ir su tokia komanda."

"Žalgirio" įžaidėjas Mantas Kalnietis taip pat neslėpė nusivylimo: "Tai buvo lygių varžovų dvikova, tačiau rungtynių pabaigoje mums pritrūko sėkmės. Nesportinę pražangą susitikimo pabaigoje vertinu kaip mirties nuosprendį."

Pagrindinis "Žalgirio" įžaidėjas Marko Popovičius kalbėjo: "Ketvirtajame kėlinuke gerai gynėmės, sumažinome atsilikimą iki dviejų taškų, tačiau paskutinėmis susitikimo akimirkomis neatlaikėme nervinės įtampos ir nesugebėjome perimti iniciatyvos. Gerbiu priešininkų komandą ir jos žaidėjus, tačiau galima nesunkiai suprasti, kad dar prieš pradėdami kovoti pogrupio dvikovose, jie turi pranašumą (wild card). Skaudu, kad smulkesni, finalo ketverto varžybose retai dalyvaujantys klubai neturi galimybės laimėti rungtynių pagal taisykles. Atidavėme visą širdį ir kovėmės visomis jėgomis, tačiau pasirodo, to neužtenka."

Komentarai