„Žalgiris“ iškovojo septintą iš eilės BBL pergalę 0

Šiandien Vilniuje, be Tanokos Beardo, Kauno „Žalgiris“ sužaidė BBL čempionato rungtynes su „Sakalų“ komanda ir nugalėjo varžovus rezultatu 85:91

Pirmajame kėlinyje, sužaidus kiek daugiau nei minutę, rezultatas buvo lygus (3:3), komandų pranašumas neišryškėjo ir dar po minutės (5:5). Tačiau pamažu žalgiriečiai įsibėgėjo ir pradėjo diktuoti savas taisykles šeimininkams. Agresyviai atakuodami Kauno klubo krepšininkai ardė vilniečių gynybą ir tokiu būdu tik didino savo pranašumą. Po dešimties minučių – 15:23.

Antrame ketvirtyje jau Vilniaus klubas suaktyvino žaidimą ir pradėjo vytis žalgiriečius ir sužaidus dvi minutes, komandas teskyrė trys taškai (22:25). Visgi „Sakalams“ nepavyko perlaužti rungtynių eigos ir jie buvo besivejančių vaidmenyje ( 29:34, 6min.). Ir nors, iki kėlinuko pabaigos likus žaisti dvi minutes, Vilniaus komandai pavyko išlyginti rezultatą (38:38), tačiau per likusį laiką šeimininkai didesnių stebuklų nesukūrė ir žalgiriečiai ilsėtis išėjo, turėdami persvarą savo rankose (41:44).

Po didžiosios pertraukos vaizdas aikštėje nesikeitė. „Sakalai“ neleido atitrūkti svečiams, tačiau žaidimo kontrolė priklausė žalgiriečiams (45:49, 8min.). Dar po dviejų minučių šeimininkai sumažino atsilikimą iki minimumo (52:53). “Žalgirio” žaidimui įtakos turėjo ir krepšininkų nuovargis, nes dar ketvirtadienį kauniečiai Eurolygos rungtynėse tik po įtemptos ir lygios kovos nusileido Barselonos klubui iš Ispanijos. Iki kėlinuko pabaigos sėkmingesnį žaidimą demonstravę kauniečiai pirmavo, po trisdešimties minučių – 64:70.

Paskutinėje dvikovos dalyje žalgiriečiai toliau leido varžovams kurti intrigą. Sužaidus dvi minutes, Kauno klubas turėjo trapų dviejų taškų pranašumą (75:77), kuris nedaug padidėjo dar po keturių minučių (79:85). Tačiau iki rungtynių pabaigos šeimininkams taip ir nepavyko išvargti sau naudingą rezultatą, finalinė mačo sirena paskelbė „Žalgirio“ pergalę rezultatu 85:91

Komentarai