A.Bagatskis: „Žaidimas su ispanais nebuvo daugiausia, ką mes galime“ 0

Kauno „Žalgiris“ rytoj ryte išvyksta į Turkiją, kur Stambulo mieste ketvirtadienį (11.16) sužais ketvirtojo turo Eurolygos rungtynes su vietos „Fenerbahce Ulker“ komanda. Pastarieji nesėkmingai pradėjo stipriausio Senojo žemyno klubinį turnyrą – turkai dar neiškovojo nei vienos pergalės, todėl žalgiriečių laukia išties įsiutęs ir pergalių ištroškęs varžovas.

„Žalgirio“ vyriausiasis treneris Ainaras Bagatskis sakė, jog Stambulo klubas – tipiška, atakuojanti komanda, jie meta labai daug tolimų metimų – tai jų pagrindinis koziris. Kai kuriose rungtynėse turkai meta daugiau tritaškių nei dvitaškių.

„Svarbiausia mums nelenktyniauti su varžovais, nedalyvauti tritaškių konkurse, o žaisti kantriai – tiek gynyboje, tiek puolime. Reikia kuo labiau apsunkinti tuos tolimus metimus, nes juos „Fenerbahce – Ulker“ tikrai mes – ir W. Solomonas, ir I. Kutluay, ir O. Onanas, ir M. Turkčanas, ir D. Mrsičius.

Tačiau tie tritaškiai metimai kartu yra ir didžiausia Turkijos komandos silpnybė. Būsimų mūsų varžovų visas žaidimas paremtas daugiausia tik šiuo krepšinio elementu, plius- „Fenerbahce – Ulker“ yra labai emocinga ekipa. Jei krepšininkai „pagauna žaidimą“, užsiveda, tada sustabdyti juos labai sunku, tačiau priešingu atveju visas turkų žaidimas stringa.

Aš sakiau dar prieš prasidedant Eurolygos sezonui, Stambulo klubas negali būti turnyrinės lentelės viduryje – jie gali būti tik viršuje arba apačioje. Rungtynės su „Žalgiriu“ jiems – praktiškai paskutinis šansas išeiti į kitą etapą.

Todėl žalgiriečiams gyvybiškai svarbu išlaikyti koncentraciją ir šaltą galvą, neįsivelti į nervų karą.

Praėjusios savaitės mačas su „Barcelona“ parodė, jog žalgiriečiai pasitiki savo jėgomis, daro vis mažiau klaidų, randa bendrą kalbą. Aišku, pralaimėjimas yra pralaimėjimas, bet toks žaidimas, kokį jie demonstravo, mane džiugina.

Tačiau rungtynės Turkijoje bus tikrai nepanašios į tas, paskutines Eurolygos rungtynes, jos ir negali būti panašios, nes krepšinis visuomet skirtingas. Jos bus sunkios, bet tikiuosi kad žaisime dar geriau, dvikova su ispanais nebuvo daugiausia, ką mes galime.

Parodėme charakterį – kai norime, mus sunku sustabdyti, o Eurolygoje su nusiteikimu, su noru laimėti problemų tikrai nėra. „ – kalbėjo A.Bagatskis.

Staigmena „Barcelonai“ – J.Mačiulis, „Fenerbahce – Ulker“ – ???

„Mačiulio žaidimas manęs nenustebino, tačiau taip, jis žaidė labai gerai. Tik kartais Jonas truputį spekuliavo individualiais veiksmais, puolime ir gynyboje darė neapgalvotus veiksmus. J.Mačiulis yra pasiruošęs žaisti tokiam lygyje, jam trukdo tik emocijos, tačiau tai galima nurašyti į jaunystę. Labai norėčiau, kad dar trys – keturi žaidėjai padarytų varžovams tokių jiems nemalonių staigmenų.“ – pripažino A.Bagatskis.

„Žalgirio“ strategui antrino ir ekipos aukštaūgis Hanno Mottola. Anot aukštaūgio, rungtynės bus atkaklios, Stambulo komanda turi puikius snaiperius ir pavojingus aukštaūgius, tokius kaip M.Turkčanas, kuris Europoje paskutinius penkerius metus yra vienas geriausių kovotojų dėl kamuolių.

„Jiems labai reikia pergalės, tačiau ir mums reikia išlaikyti geras pozicijas. Eurolygoje visos komandos turi silpnybių, bet daugiau – stipriųjų pusių.

Stambule papildomas energijos šaltinis turkams bus jų sirgaliai, iš patirties žinau, kad ten būna labai karšta, žiūrovai – išties rėksmingi. „Fenerbahce – Ulker“ desperatiškai sieks pergalės. O sau ir komandos draugams linkiu, jog susikoncentruotume gynyboje ir iš visų jėgų siektume teigiamo rezultato“ – kovingumo nestokojo H.Mottola.

Komentarai