„Žalgiris“ užtikrintai įveikė „Panevėžį“ 0

Šiandien Kauno "Žalgiris", be T.Beardo, sužaidė LKL čempionato rungtynes su Panevėžio "Panevėžys" krepšininkais ir nugalėjo varžovus rezultatu 89:66.

Rungtynės prasidėjo taikliu tolimu Marcelinho metimu.Svečiai jau kitoje atakoje atsakė dvitaškiu (3:2). Po dar vieno Marcelinho tritaškio, sužaidus mažiau nei minutę – 6:2.

Sužaidus dvi minutes, “Žalgirio” persvara buvo minimali, kurią padidino suomis Hanno Mottola. “Panevėžio” krepšininkai rungtyniavo labai aktyviai ir žalgiriečiams buvo sunku stabdyti pakiliai nusiteikusius svečius. Įpusėjus kėlinukui, rezultatas buvo lygus (12:12), lygus jis buvo ir dar po trijų minučių (18:18). Per likusį laiką į priekį įsiveržė Panevėžio klubas – 24:26.

Antroje dvikovos dalyje žalgiriečiai suaktyvino žaidimą, tačiau netaiklūs metimai neleido šeimininkams pakreipti rezultato savo naudai. Sužaidus keturias minutes, lygybė – 30:30. Vaizdas aikštėje pasikeitė įpusėjus kėlinukui, kuomet Kauno klubas sustiprino gynybą ir įsiveržė į priekį (36:31). Labiau atitrūkti trukdė tik netaiklūs metimai. Iki didžiosios pertraukos „Žalgiris“ išlaikė iniciatyvą ir solidesnį pranašumą savo rankose (50:39). Trečiajame ketvirtyje H.Mottola padidino „Žalgirio“ persvarą iki trylikos taškų, labai sėkmingai žalgiriečių gretose kartu su suomiu žaidė ir Marcelinho bei P.Jankūnas. Jie buvo pelnę didžiąją dalį Kauno ekipos taškų. Šeimininkai jau dominavo aikštėje ir nebeleido varžovams abejoti savo pranašumu (66:48, 5:20 min.). Per likusį laiką kauniečiai nemažino rungtynių tempo pradėjo triuškinti Panevėžio komandą (75:59). Paskutiniame kėlinuke žalgiriečiai baigė pradėtą darbą. Sužaidus dvi minutes, šeimininkai pirmavo devyniolikos, įpusėjus ketvirčiui – dvidešimties, o finalinė dvikovos sirena paskelbė užtikrintą šeimininkų pergalę rezultatu 89:66.

Komentarai