Kauno „Žalgiris“ aplankys beglobius vaikus 0

Kauno “Žalgiris” tęsia gražią tradiciją prieš Kalėdų šventes aplankyti likimo nuskriaustus vaikus. Šįkart žalgiriečiai jau šį sekmadienį (11.26) su šypsenomis ir dovanomis ruošiasi užsukti į Saugų namus, įsikūrusius Šilutės rajone, Saugų kaime.

„Vaikai labai laukia „Žalgirio“, visuomet domisi, kaip sekasi žalgiriečiams krepšinio aikštėje ir patys mėgsta žaisti krepšinį šalia globos namų esančioje krepšinio aikštelėje, kurioje praleidžia daug laiko. Vaikai labai nori pamatyti „tikrus“ žalgiriečius, o ne tik per televizorių. Nori nusifotografuoti su jais, gauti autografų, pakalbėti su žvaigždėmis.

„Žalgirio“ krepšininkai, treneriai yra mūsų vaikams autoritetai, jų geras žodis, patarimas gali būti lemiamas, gyvenime renkantis kelią ar klystkelį. Mūsų globos namuose gyvenančius vaikus ilgą laiką „šefavo“ buvęs žalgirietis Mindaugas Timinskas. „ – sakė Saugų vaikų globos namų direktorius Eugenijus Judeikis.

Globos namų auklėtiniai žalgiriečius nudžiugins koncertu, bus surengta viktorina, dalinami autografai. Į Saugų globos namus žalgiriečiai atvyks 14 val. „Žalgiris“ taip pat pažada nepamiršti vaikams nuo klubo skirtų dovanėlių.

Saugų vaikų globos namų auklėtiniai žalgiriečiams:

Deimantė (10m.): aš laukiu žalgiriečių, norėčiau jų šilumos ir kamuolio. Linkiu Jums laimės, džiaugsmo ir, kad pakeltumėt mane ant savo stiprių rankų.

Rimas: aš tikiuosi, kad pakviesite mane į savo rungtynes, linkiu daug pergalių ir kelionių.

Simona: – mielas „Žalgiri“, aš tikiuosi, kad tau patiks pas mus. Linkiu daug pergalių, aišku meiles, laimės, sveikatos. Aš Jūsų didelė gerbėja.

Auksė: aš tikiuosi, kad mūsų koncertas Jums patiks ir, kad laimėsit daugiau rungtynių. Aš norėčiau gauti kamuolį su visos komandos autografais. Linkiu Jums kantrybes ir visko, ko Jūsų didelė širdelė trokšta.

Julius: noriu, kad Jūs laimėtumėte kuo daugiau rungtynių.

Silvija (12 m): noriu susitikti su Tanoka Beardu, gauti jo autografą. Linkiu dideles laimės ir sėkmės komandiniame žaidime. Aš Jus visus myliu, bet labiausiai Tanoką.

Romas: aš tikiuosi, kad Jūs atvažiuosit pažaisti krepšinį. Linkiu laimėti visas lygas.

Justas: labai noriu, kad mane žalgiriečiai pakalbintų ir noriu su visais susipažinti.

Šiuo metu globos namuose gyvena 75 vaikai našlaičiai ir tėvų globos netekę vaikai. Vaikų amžius nuo 1 iki 18 metų.

„Žalgiris“ jau ne pirmą kartą lanko likimo nuskriaustus vaikus. Teko būti tokiuose susitikimuose ir žinau, jog mus pamatę, vaikai labai audringai reaguoja, visi būna labai laimingi, drąsiausieji stengiasi mus pakalbinti. Vaikai yra labai smalsūs, klausia – kada pradėjai žaisti krepšinį, koks batų dydis, kiek taškų esi įmetęs daugiausiai – viskas jiems įdomu. Išklauso vaikai ir mūsų patarimus – kad negertų, nerūkytų, o geriau daugiau sportuotų.

Visi žalgiriečiai myli vaikus, visuomet su malonumu nori juos aplankyti. Tai džiaugsmas ne tik jiems, bet ir mums patiems. Negalime būti abejingi likimo nuskriaustiems vaikais, norėtųsi, kad visos jų svajonės išsipildytų, kad jie rastų laimę – būtų patys laimingiausi vaikai pasaulyje. O jei prie to mes nors menka dalimi taip pat prisidėsime, būsime taip pat labai laimingi.“ – sakė „Žalgirio“ gynėjas Vidas Ginevičius.

Komentarai