I.Jaaberas „Žalgirio radijui“: „Myliu savo žmoną, todėl į kitas nesidairau“ (AUDIO) 0

Antradienį „Žalgirio radijas“ turėjo išskirtinę galimybę pabendrauti su vienu iš Kauno „Žalgirio“ krepšininkų Ibrahimu Jaaberu. Rubrikoje „UŽRIBIS“ žaidėjas šiek tiek atitrūko nuo krepšinio aikštelės ir atskleidė kelias detales apie savo asmeninį gyvenimą.

Bene pagrindinė naujiena, jog visai ne už kalnų I.Jaabero šeimos laukia pagausėjimas. „Žalgirio“ naujokas išdėstė savo nuomonę ir apie tai, ar Amerika tikrai yra svajonių šalis, bei atsakė į dar kelis „Žalgirio radijo“ klausimus.

– Kokia buvo pati pirma mintis atvykus į Lietuvą? – paklausė vienas „Žalgirio radijo“ vedėjų Vaidas Leliuga.
Lietuva atrodo kaip ir daugelis Europos šalių. Žinojau, kad čia bus šalta. Jau dabar buvo galima matyti krentantį sniegą. Šaltis – tikriausiai vienintelis dalykas, kuris man bus sunkiau pakeliamas. Taip pat stengsiuosi susipažinti su žmonėmis, jų kultūra bei istorija.

– Ar į Lietuvą atvykai vienas?
Esu čia su savo žmona, kuri jau septynis mėnesius yra nėščia. Tad ne už ilgo savo šeimoje turėsime kažką daugiau. Kol kas nežinome, ar tai bus berniukas, ar mergaitė. Norime, kad tai mums būtų staigmena.

– Sakoma, jog lietuvaitės vienos nuostabiausių merginų pasaulyje. Ar atkreipei į tai dėmesį?
Ne, dėmesio į tai nekreipiu. Myliu savo žmoną, todėl į kitas nesidairau.

– Kokią geriausią dovaną esi gavęs?
Geriausia dovana, kurią esu kada nors gavęs tai – gyvenimas. Turiu labai stiprų ryšį su Dievu, būtent jis man suteikė didžiausią dovaną. Tai – gyvybė, šeima ir nuostabi žmona.

– Ar turi kokių nors motyvacinių frazių, kurios tave paskatina?
Taip, tokių yra daug. Negalėčiau dabar išskirti vienos, bet gyvenime turi būti geras žmogus. Turi būti stiprus ir pasiruošęs priimti visus iššūkius.

– Kai buvai mokykloje, kokios pamokos tau labiausiai patiko?
Mano mėgiamiausios pamokos buvo istorija ir biologija.

– Ar gyvenime ko nors bijai?
Ne, nieko nebijau ir niekada nieko nebijojau.

– Dažnai žmonės ką nors kolekcionuoja. Ar tu taip pat tai darai?
– Na, nedarau to labai rimtai, tačiau man patinka turėti nedidelius smulkius daiktus. Apyrankes, pakabukus ar kažką panašaus. Svarbiausia – kad jie tau pačiam kažką reikštų.

– Ar tau patinka keliauti?
Taip, man patinka keliauti, bet dabar kelionės yra mano darbo dalis. O kai turiu laisvo laiko aš mėgstu keliauti po įvairias šalis.

– Jei galėtum pakeisti pasaulį, ką padarytum pirmiausiai?
Manau, kad pirmiausiai reikėtų pakeisti žmonių širdis. Visame pasaulyje pilna korupcijos ir nusikaltimų, visa tai dėl to, jog žmogaus širdis yra nešvari. Tai tikriausiai ir norėčiau pakeisti.

– Esi atvykęs iš Amerikos. Ar gali pasakyti, jog ši šalis yra skirta geram gyvenimui?
Taip, šioje šalyje yra daugybė galimybių. Visi galvoja, kad Amerika tai – svajonių šalis, tačiau ten yra tiek pliusų, tiek minusų. Sutinku tik su tuo, jog ten galimybių yra tikrai daug.

– Ar dažnai pralinksmini komandos draugus?
Kartais. Pajuokaujame tada kada reikia, tai vienas, tai kitas komandos draugas pasako kažką tokio, kas pralinksmina komandą. Viskas yra galima, bet profesionalioje komandoje viskas turi būti su saiku.

– Ką mėgsti veikti laisvalaikiu?
Daug skaitau ir rašau, kartais pasižiūriu ir televizorių, tačiau labai retai. Rašau jau dešimt metų. Internete išsakau savo mintis bei kuriu, kai turiu laiko.

– Tavo žodis „Žalgirio“ fanams…
Ir toliau taip šauniai mus palaikykite, mums to labai reikia. Kuomet mes penkiese išbėgame i aikštelę žaisti, o arenoje dar yra 16 tūkstančių žmonių, mums tampa žymiai lengviau. Jūs mums suteikiate naujų jėgų.

Visas „Žalgirio radijo“ pokalbis su I.Jaaberu:

Komentarai