Kauno „Žalgiris“ tampa „One Team“ šeimos nariu (VIDEO) 0

Kauno „Žalgiris“ prisijungė prie Eurolygos socialinio projekto „One Team“ veiklos. Stipriausios Senojo žemyno lygos ir jos klubų pastangomis ši programa pasitelkia krepšinio jėgą, kuri padeda suvienyti įvairias socialines grupes.

Eurolygos „One Team“ projektas startavo praėjusio sezono pradžioje ir prie jo savanoriškai prisijungia vis daugiau pajėgiausių Europos krepšinio komandų. Šiame projekte kiekvienas klubas dirba su tam tikra socialiai jautria grupe, kuriai padeda integruotis į visuomenės gyvenimą.

Pradėdamas „One Team“ veiklą „Žalgiris“ suvienijo jėgas su Kauno socializacijos centru. Jame su paaugliais dirbantys darbuotojai stengiasi pasiekti teigiamų vaiko elgesio pokyčių bei ugdyti jo vertybines nuostatas ir socialinius įgūdžius. Prie tikslo padėti vaikams tapti dorais, savarankiškais ir atsakingais žmonėmis nuo šiol prisidės ir Kauno „Žalgiris“.

„Žalgirio“ ir Kauno socializacijos centro bendradarbiavimo esmė – ne tik suteikti vaikams džiaugsmo, bet ir padėti jiems visapusiškai tobulėti per krepšinio žaidimą. Kiekvieną savaitę jų centre vyks bendri užsiėmimai, kurių metu bus žaidžiami sporto žaidimai ir kalbama su vaikais jiems aktualiomis temomis. Prie projekto įgyvendinimo prisidės ir „Žalgirio“ fanų klubas „Green White Boys“.

Draugystės pradžia buvo įprasminta per LKL rungtynes su Panevėžio „Lietkabeliu“. Jaunieji svečiai iš arčiau susipažino su „Žalgirio“ arena bei komanda, klausėsi sirgalių pasakojimo apie savo veiklą, buvo apdovanoti „Žalgirio“ prizais bei kartu skandavo tribūnose.

„Mums labai patiko ekskursija po „Žalgirio“ areną, o didžiausias įspūdis buvo gyvai susitikti Kauno „Žalgirio“ krepšininkus. Taip pat įsiminė galimybė žengti į aikštelę per rungtynių didžiąją pertrauką ir sudalyvauti žaidime“, – teigė Kauno socializacijos centro auklėtiniai Deivis ir Tautvydas.

Bendradarbiavimas su Kauno socializacijos centru nėra vienintelis „Žalgirio“ indėlis į „One Team“ veiklą. Praėjusią savaitę žalgiriečių pavardes ant Eurolygos marškinėlių pakeitė solidarizuojantis užrašas „One Team“, o prieš šios savaitės rungtynes su Milano „EA7 Emporio Armani“ komanda Lietuvos čempionai pagerbs į aikštę žengsiančius „Special Olympics“ sportininkus.

„One Team“ programoje dalyvaujantis klubas paskiria ir savo komandos ambasadorių projekte. „Žalgiris“ savo ambasadorius paskelbs kitą savaitę.

Komentarai