J.Dentmonas – naudingiausias paskutiniojo „Top 16“ turo žaidėjas (VIDEO) 0

Kauno „Žalgirio“ gynėjas Justinas Dentmonas ne tik vedė savo ekipą į pergalę prieš patį Madrido „Real“, bet ir įspūdingu pasirodymu kėlė iš vietos vakar „Žalgirio“ arenoje apsilankiusius žiūrovus. Be to, žalgirietis buvo pripažintas naudingiausiu Eurolygos „Top 16“ etapo keturioliktojo turo krepšininku.

J.Dentmono kraityje – visa puokštė puikių individualių rezultatų. Jo surinkti 40 naudingumo balų buvo geriausias rodiklis šią savaitę. Naudingiausiu Eutolygos turo žaidėju J.Dentmonas buvo pripažintas jau trečią kartą šį sezoną.

Per 31 minutę „Žalgirio“ įžaidėjas pelnė 36 taškus (4/5 dvitaškių, 7/11 tritaškių, 7/7 baudų), atkovojo 5 ir perėmė 2 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, gavo bloką, suklydo 6 kartus, išprovokavo 7 varžovų pražangas ir kartą pažeidė taisykles.

Amerikiečio pelnyti 36 taškai yra geriausias individualus žalgiriečio rezultatas per visą „Žalgirio“ istoriją Eurolygoje.

Dar vieną rekordą J.Dentmonas įrašė į visos Eurolygos metraštį. Į Madrido „Real“ krepšį įmetęs 7 tritaškius jis tapo daugiausiai tolimų metimų per vieną sezoną pataikiusiu krepšininku. Žalgiriečio sąskaitoje šį sezoną – 74 tritaškiai.

Ankstesnis rekordas priklausė Terrellui McIntyre‘ui, kuris 2007-2008 metų sezone pataikė 71 tritaškį. Visose šį sezoną 24 žaistose rungtynėse J.Dentmonas pataikė bent po tritaškį.

Savo ruožtu į Eurolygos visų laikų geriausių metimų blokuotojų dešimtuką įkopė Robertas Javtokas. Jo „stogas“ Ioanniui Bourousiui buvo 121-asis per karjerą Eurolygoje ir leido aplenkti Marcusą Goree ir D‘Orą Fischerį bei įsitvirtinti dešimtoje vietoje.

Komentarai