J.Andersonas – naudingausias Eurolygos savaitės žaidėjas! (VIDEO) 0

Prie puikaus Kauno „Žalgirio“ starto Eurolygoje daugiausiai prisidėjęs Jamesas Andersonas buvo pripažintas naudingiausiu ketvirtosios savaitės žaidėju. Jo žaidimas ir surinkti 38 naudingumo balai padėjo žalgiriečiams įveikti Kazanės „Unics“ komandą 77:71.

Ketvirtadienį Kauno sporto halėje „Žalgiris“ pasiekė trečiąją pergalę per ketverias Eurolygos rungtynes. Šis rezultatas leidžia kauniečiams būti antrojoje A grupės vietoje.

Mače su „Unics“ ekipa J.Andersonas aikštelėje praleido 32 minutes, per kurias pelnė 27 taškus, atkovojo 11 kamuolių, atliko 4 rezultatyvius perdavimus, perėmė 3 kamuolius, blokavo 1 metimą ir 4 kartus suklydo. Jis taip pat prasižengė du kartus ir išprovokavo 7 varžovų pražangas.

Rungtynes J.Andersonas pradėjo įmesdamas akrobatišką metimą greitoje atakoje, netrukus smeigė tritaškį su pražanga ir iš viso surinko 11 iš pirmųjų 13 „Žalgirio“ taškų. Antrajame kėlinyje amerikietis dėjimu pavertė ilgą Vaido Kariniausko perdavimą ir gražiu reidu link krepšio užbaigė pirmąjį rungtynių pusę.

Trečiajame kėlinyje leidęs pirmuoju smuiku griežti Artūrui Milakniui, vėliau J.Andersonas vėl perėmė iniciatyvą į savo rankas ir tempė „Žalgirį“ į priekį lemiamomis rungtynių minutėmis. Jo blokas Jamesui White‘ui ir sumestos baudos įtvirtino žalgiriečių pergalę.

Surinkti 38 naudingumo balai yra kol kas geriausias šio sezono rezultatas Eurolygoje. Be to, 27 pelnyti taškai buvo didžiausias skaičius šią savaitę, kurį taip pat sugebėjo pasiekti tik Maskvos CSKA lyderis Milošas Teodosičius.

Pagal naudingumą Eurolygoje šią savaitę antras liko Malagos „Unicaja“ gynėjas Jasonas Grangeris, surinkęs 33 naudingumo balus (20 tšk., 10 rez. perd.). Trečiąją vietą su 31 naudingumo balu užėmė M.Teodosičius, o ketvirtoji ir penktoji atiteko dviem Berlyno ALBA ekipos žaidėjams – atitinkamai Jamelui McLeanui (30 balų) ir Alexui Renfroe (29 balai).

Komentarai