„One Team“ dalyviai prasmingai leido laiką su žalgiriečiais (VIDEO) 0

Kauno „Žalgiris“ jau antrą sezoną įgyvendina Eurolygos socialinės programos „One Team“ veiklą Lietuvoje. Projekto ambasadoriai Jamesas Andersonas, Artūras Gudaitis ir prie jų prisijungęs „Žalgirio“ naujokas Willas Cherry kartu su komandos administracija ir sirgaliais surengė susitikimą su Kauno socializacijos centro auklėtiniais.

Į „Žalgirio“ areną atvykę svečiai įsikūrė treniruočių salėje. Čia krepšininkai, vaikai ir juos lydintys pedagogai susėdo į bendrą ratą ir diskutavo įvairiomis temomis. Žalgiriečiai papasakojo apie savo kelią į didįjį sportą ir atskleidė, kokią svarbą jų gyvenimuose turėjo užsibrėžto tikslo siekimas.

„Džiaugiuosi, kad su komandos draugais galime prisidėti prie „One Team“ akcijos. Susitikę „Žalgirio“ arenoje mes galėjome šiltai bendrauti su vaikais ir pasikalbėti apie mūsų ir jų svajones, – sakė „Žalgirio“ vidurio puolėjas A.Gudaitis. – Aš pats krepšinį pradėjau žaisti gana vėlai, todėl tikiuosi mano pavyzdys jiems parodys, kad niekada nėra vėlu siekti savo tikslų.“

Gerą valandą trukusiame susitikime „One Team“ ambasadoriai ne tik dalinosi savo patirtimi, bet ir klausėsi vaikų pasakojimų apie svajones bei atsakinėjo į visus rūpimus klausimus. Vėliau žalgiriečiai kartu su vaikais žaidė įvairius krepšinio žaidimus bei linksmai leido laiką.

„Manau, kad šis susitikimas buvo puiki patirtis ne tik vaikams, bet ir man. Profesionaliais žaidėjais tapome ne per vieną naktį. Kaip ir visi žmonės, mes susidūrėme su iššūkiais ir turėjome juos įveikti. Šiandien kalbėdamiesi su vaikais, norėjome, kad jie suprastų, jog sunkiai dirbant, įmanoma daug ką pasiekti“, – kalbėjo naujasis „One Team“ ambasadorius W.Cherry.

„Žalgiris“ ir „One Team“ bendradarbiavimą su Kauno socializacijos centru tęsia antrus metus. Šiemet prie akcijos prisijungė ir Kauno probacijos tarnyba, kuriai geranoriškai talkina savanoriai.

Šio bendradarbiavimo esmė – ne tik suteikti vaikams džiaugsmo, bet ir padėti jiems visapusiškai tobulėti per sportą ir krepšinio žaidimą. Kiekvieną savaitę jų centre vyksta bendri užsiėmimai, kuriuos veda „Žalgirio“ administracijos ir fanų klubo „Green White Boys“ atstovai.

Komentarai