„One Team“ ambasadorius W.Cherry: „Stengiamės jaunajai kartai įskiepyti pozityvumo“ 0

Kauno „Žalgiris“ jau antrą sezoną aktyviai prisideda prie Eurolygos socialinės programos „One Team“ įgyvendinimo Lietuvoje. Šįkart projekto ambasadoriai Jamesas Andersonas ir Willas Cherry į „Žalgirio“ areną bendrai treniruotei pakvietė kelias dešimtis „One Team“ veikloje dalyvaujančių vaikų.

Žalgiriečiai drauge su klubo administracija ir sirgaliais nudžiugino Kauno socializacijos centro ir Kauno probacijos tarnybos auklėtinius. Laikinosios sostinės ekipos krepšininkai su fizinio parengimo treneriu Justinu Grainiu projekto dalyviams ne tik pravedė treniruotę, tačiau ir kartu linksmai leido laiką.

Probacijos tarnybos atstovas Tadas Tarūta džiaugėsi bendradarbiaudamas su Lietuvos čempionų komanda.

„Labai džiaugiamės pasirašę sutartį su Kauno „Žalgirio“ krepšinio klubu. Mūsų prižiūrimi jaunuoliai gali užsiimti naudinga veikla, pasportuoti. O toks užsiėmimas, dalyvaujant „One Team“ ambasadoriams J.Andersonui ir W.Cherry, buvo išvis ypatingas. Buvo džiugu matyti noriai nusiteikusius vaikus“, – mintimis dalinosi T.Tarūta.

„Šiandien buvo smagu. Su vaikais atlikome kelis pratimus, prasimankštinome. Stengiamės jaunajai kartai įskiepyti pozityvumo. Nesvarbu, kokia buvo jų praeitis, svarbu juos išauginti gerais žmonėmis“, – teigė W.Cherry.

Sezono eigoje prie „One Team“ ambasadorių prisidėjęs įžaidėjas liko patenkintas projektu ir atskleidė daugiau praleisto laiko detalių.

„Manau vaikams labiausiai patiko žaidimas 5 prieš 5. Man buvo smagu vaikytis vaikus po aikštelę ir bandyti juos pagauti. Ši diena buvo skirta jiems ir jų linksmybėms. Nemačiau nepatenkintų ar supykusių veidų, visi susirinko gerai praleisti laiką, pažaisti krepšinį. Visada norisi išmokyti tokių dalykų kaip pagarba sporte ir gyvenime. „One Team“ akcija yra nuostabus to įrodymas“, – praleistą popietę apibendrino žalgirietis.

Gerų žodžių apie „One Team“ projektą neslėpė ir dažnas jo dalyvis „Žalgirio“ fizinio parengimo treneris Justinas Grainys.

„Su šiais vaikais teko dirbti ir praėjusį sezoną. Labai smagu, kad gana paprasti, mums kasdieniški dalykai vaikams suteikia daug džiaugsmo. Jie viską atlieka su emocijomis, užsidegę, noriai dalyvauja. Manyčiau, kad šis projektas puikiai visus suvienija“, – projektą įvertino treneris.

Šio bendradarbiavimo esmė – ne tik suteikti vaikams džiaugsmo, bet ir padėti jiems visapusiškai tobulėti per sportą ir krepšinio žaidimą. Kiekvieną savaitę jų centre arba „Žalgirio“ arenoje vyksta bendri užsiėmimai, kuriuos veda „Žalgirio“ administracijos ir fanų klubo „Green White Boys“ atstovai.

Komentarai