M.Sajus – apie pasiūlymą tapti irkluotoju, vyrų krepšinį bei pasistumdymus su D.Songaila (VIDEO) 0

Iš nedidelio Kelmės rajono Tytuvėnų miestelio kilęs Kauno „Žalgiris-2“ žaidėjas Martynas Sajus antrąjį sezoną grūdinasi vyrų krepšinyje, rungtyniaudamas Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) čempionate.

208 cm ūgio 19-metis vidurio puolėjas interviu „Žalgiris TV“ pasakojo, kad dar prieš ketverius metus buvo kviečiamas krimsti ne krepšinio paslapčių, o tapti irkluotoju ar užsiimti Kelmėje itin populiariu tinkliniu.

„Nuo mažens buvau aukštas ir išsiskyriau iš minios. Traukė krepšinis, nors bandžiau lankyti ir tinklinį, bet ten nesisekė. Turėjome bendraklasių kompaniją, su kuriais susirinkdavome ir žaisdavome. Kuomet buvau 15-os metu mane bandė įkalbėti būti ir irkluotoju, bet atsisakiau ir norėjau tęsti išbandymus krepšinyje“, – apie pirmuosius žingsnius į didįjį sporto gimtinėje pasakojo M.Sajus.

Nors prabėgo tik ketveri metai nuo to laiko, kuomet dabartinis „Žalgirio-2“ komandos „centras“ rinkosi ateities sporto šaką, tačiau žaidėjo pasiekimai ir progresas kalba patys už save.

Dar 2014 metais krepšininkas tapo jaunimo olimpinių Nandzingo žaidynių trijulių krepšinio čempionu bei debiutavo NKL čempionate. Šiemet žaidėjas pirmąjį sykį užsivilko Lietuvos rinktinės marškinėlius ir rungtyniavo Europos jaunimo čempionate.

M.Sajus prisiminė šį karjeros lūžiu tapusį laikotarpį ir teigė, jog pačioje pradžioje vyrų krepšinyje jis buvo daugiau pagalbininkas, tačiau šiemet žaidėjo vaidmuo darosi vis svarbesnis.

„Iš pradžių labai trūko patirties bei jėgos, debiutuojant vyrų krepšinyje. Praktiškai neišsimesdavau savų metimų ir tekdavo tiesiog statyti užtvaras bei būti gynybinio plano žaidėju. Kaip bebūtų, šiemet galiu išnaudoti savo masę, jėgą puolime ir „laužti“ žaidimą po krepšiu“, – kalbėjo NKL čempionate po 10 taškų ir penkis kamuolius atkovojantis „Žalgiris-2“ aukštaūgis.

Dvigubai pagerėjusi statistika NKL čempionate lyginant debiutinį ir 2015-2016 m. sezoną bei krepšininko tobulėjimas nepraslydo pro akis ir Kauno „Žalgirio“ vyrų komandos trenerių štabui. M.Sajus kaip ir kiti talentingiausi jaunieji žalgiriečiai buvo pakviesti prisidėti prie pagrindinės ekipos treniruočių. Anot M.Sajaus, tokios treniruotės paliko neišdildomą įspūdį.

„Labiausiai įsiminė krepšininkų noras kovoti dėl kiekvieno taško, pastovi konkurencija. Tai motyvuoja ir, kai daugiau stengiesi, tuo didesnis rezultatas ateina, – pasakojo jaunasis žalgirietis. – Treniruočių metu teko pasistumdyti su visais – Robertui Javtoku, Ianu Vougiouku ir net Dariumi Songaila, su kuriuo dirbame individualiai. Teko ir įmesti taškų per šiuos krepšininkus, jausmas tikrai geras.“

Interviu metu krepšininkas prisiminė debiutą vilkint Lietuvos rinktinės marškinėlius bei papasakojo, kas pačiam žaidėjui patinka labiau nei galingas dėjimas iš viršaus.

Komentarai