I.Harteinsteinas: „Džiaugiuosi galėdamas būti „Žalgirio“ komandos dalimi“ (VIDEO) 5

Į Lietuvą pirmą kartą atvykęs Vokietijos krepšinio talentas Isaiah Hartensteinas pamažėle pratinasi prie būsimos savo karjeros stotelės – Kauno „Žalgirio“ komandos. Tiesa, kol kas 17-metis 210 cm ūgio krepšininkas šį savaitgalį gins Kauno komandos garbę „Žalgirio“ arenoje vyksiančiame Eurolygos jaunimo atrankos turnyre.

Maloniai bendraujantis ir puikiai angliškai kalbantis žaidėjas šiuo metu rungtyniauja Vokietijoje, trečiojo diviziono Kvakenbriuko „Artland Dragons“ ekipoje, kurioje asistentu dirba ir jo tėtis Florianas. Dar šią vasarą prasidėjusi Europos klubų medžioklė dėl vokiečio galėjo turėti ir visai kitokį ateities scenarijų I.Hartensteinui, tačiau, anot paties krepšininko, „Žalgirio“ pasiūlymas žadėjo geriausias sąlygas.

„Kaune jaučiuosi labai gerai. Kalbėjau su treneriais ir jie rodė pasitikėjimą manimi. Jie sakė, kad dirbs su manimi tiek, kiek reikės, kad padėtų pakilti į tą lygį, kuriame noriu būti. Be to, Kaunas – puikus miestas ir žmonės labai myli krepšinį, todėl džiaugiuosi galėdamas būti šios komandos dalimi. Visa „Žalgirio“ komandos infrastruktūra yra aukščiausios klasės. Todėl renkantis komandą, man svarbiausia buvo jausti patogiai“, – apie priežastis susieti ateitį su Kauno ekipa kalbėjo vokietis.

Tvirto sudėjimo ir iki 210 cm ūgio išstypęs I.Harteinsteinas aikštelėje pasižymi universalumu. Krepšinio viltis visame pasaulyje apžvelgiantis tinklalapis „NBAdraft.net“ išskiria „Žalgirio“ klubui priklausančio žaidėjo puikų judėjimą aikštelėje, dominavimą kovoje dėl atšokusių kamuolių ir vis geresnį pataikymą iš tolimesnių distancijų.

Pats I.Harteinsteinas kol kas garsiai netrimituoja apie visišką pasirengimą žaisti aukštesniame lygyje, tačiau krepšininkas mano, kad pagal kai kuriuos aspektus, jo pasiruošimas leidžia galvoti apie aukštesnio pajėgumo krepšinį.

„Kalbant apie fizinį pasiruošimą, jau dabar galėčiau treniruotis bei žaisti su aukštesnio diviziono krepšininkais. Tiesa, man dar reikia treniruotis, gerinant žaidimo įgūdžius. Praėjusiais metais žaidžiau su pirmąja „Artland Dragons“ ekipa ir man sekėsi gana neblogai. Na, o Eurolyga – visai kitas lygis ir ten jau vyrauja kitoks žaidimo lygis“, – teigė su „Žalgiriu“ sutartį sudaręs krepšininkas.

I.Harteinsteinas jau dabar yra linksniuojamas kaip tikras būsimas NBA žaidėjas. Ekspertų žadamas aukštas šaukimas ateities NBA naujokų biržoje kol kas neužliūliavo jaunojo vokiečio. Būsimas pagrindinės „Žalgirio“ komandos žaidėjas prieš debiutuodamas stipriausioje pasaulio krepšinio lygoje nori pasiekti maksimumą su Kauno klubu.

„Noriu laimėti, kaip įmanoma daugiau rungtynių. Mano asmeninė statistika turi eiti į antrąjį planą ir, prieš palikdamas Kauną, turiu padėti iškovoti komandai kuo daugiau trofėjų. Turėsiu atiduoti visa save, kad tik padėčiau komandai demonstruoti gerus rezultatus. Jei komanda žais geriau, tai bus ir mano žaidimo įvertinimas“, – apie savo tikslus „Žalgiryje“ kalbėjo krepšininkas.

I.Harteinsteino žaidimą aikštelėje nuo rytojaus bus galima išvysti Kauno „Žalgirio“ arenoje sausio 15-17 dienomis vyksiančiame Eurolygos jaunimo atrankos turnyre.

Komentarai

  1. xxx

    Atnaujino dizainą:)

  2. Keistai čia

    Man tai įdomu kodėl niekas nekomentuoja po šito atnaujinimo. O mobilioji programėle naujienų neatnaujina

  3. kaunas

    Seno dizaino komentarai istrinti

  4. kaunas

    Na viskas naujai pakeista reikes priprast prie visko

  5. zal

    viskas nauja, graziai padaryta