PAR krepšinio viltį Kaune į priekį stumia noras tapti geresniu krepšininku (VIDEO) 0

Dvidešimtmetis pietų afrikietis Thabo Sithole‘as su lyg kiekviena diena jaučiasi vis tvirčiau Lietuvoje. Prie Kauno „Žalgirio“ dublerių komandos gruodžio mėnesį prisijungęs 190 cm ūgio krepšininkas Lietuvoje stiprina „Žalgirio“ ir Pietų Afrikos Respublikos (PAR) krepšinio ryšį.

Į lietuvišką žiemą patekęs T.Sithole‘as iš pradžių, galima sakyti, nesitikėjo tokio šalčio. Su šortais Vilniaus oro uoste pasitiktas krepšininkas greitai trumpą vasarinę aprangą pakeitė į šiltesnę ir nieko nelaukdamas ėmė krimsti lietuviško krepšinio subtilybes.

Pradžia Kaune nebuvo iš lengvųjų. PAR lygos vicečempionui su „Duzi Royals“ ekipa teko priprasti prie kitokio krepšinio lygio bei naujųjų komandos draugų, kurie jau ne pirmus metus kartu rungtyniauja Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) čempionate.

„Čia esu jau daugiau nei vieną mėnesį. Kiti vyrukai komandoje žaidžia ne vienerius metus. Žinoma, jaučiamas nemažas skirtumas tarp manęs ir jų. Turiu išmokti taktines žaidimo subtilybes, turiu prisitaikyti prie komandos draugų žaidimo stiliaus. Tai nėra lengva. Kalbos barjeras taip pat prisideda prie iššūkių. Tai yra vieninteliai sunkūs dalykai. Tiesa, kiekvieną dieną man darosi vis lengviau ir jaučiu kaip tobulėju“, – pokalbio su „Žalgiris TV“ metu teigė T.Sithole‘as.

Lyginti PAR ir Lietuvos krepšinio lygį yra sudėtinga. Turtingiausioje Afrikos žemyno valstybėje oranžinio kamuolio virusas nėra pasklidęs taip kaip Lietuvoje ir T.Sithole‘as tautiečiai mieliau renkasi stebėti šalyje karaliaujančių regbio ir kriketo sportų šakų renginius.

Visgi „Žalgirio“ ir PAR krepšinio bendradarbiavimas duoda vaisių dėl galimo krepšinio populiarumo padidėjimo piečiausioje Afrikos valstybėje. Prie to prisidėjo ir vasarą „Žalgirio“ komandos į PAR deleguotas treneris Darius Dimavičius, mokęs afrikiečius žaidimo paslapčių. Būtent jis ir rekomendavo T.Sithole‘as atvykti Lietuvą bei iškart prognozavo, kad pirmieji žingsniai mūsų šalyje krepšininkui gali būti ne itin lengvi.

„Thabo yra vienas perspektyviausių jaunųjų PAR krepšininkų. Jo komandos žaidimą stebėjau tris mėnesius. Jis rungtyniauja tiek įžaidėjo, tiek atakuojančio gynėjo pozicijoje. Jis yra darbštus ir žaisdamas tėvynėje išsiskyrė iš savo bendraamžių, – dar prieš atvykstant jaunajam afrikiečiui kalbėjo D.Dimavičius. – Pradžia gali būti sunki, nes krepšinio sezonas PAR baigėsi rugsėjo mėnesį. Be to, tai viena pirmųjų Thabo kelionių į užsienį, tad adaptacijos procesas gali ir užtrukti.“

T.Sithole‘as pamažu įsilieja į „Žalgirio-2“ komandos žaidimą NKL čempionate. Debiutavęs keliuose susitikimuose krepšininkas vis labiau „apšyla kojas“ ir ruošia save rimtesniems išbandymams ateityje. Po pirmųjų testų su „Žalgirio-2“ ekipos nariais krepšinio aikštelėje afrikietis supranta, kad tobulėti dar turi pagal daugelį aspektų.

„Yra nemažai dalykų, kuriuos norėčiau pagerinti savo žaidime. Tai nėra tik kažkoks vienas aspektas, noriu būti geresnis bendru požiūriu. Nenoriu pagerinti tik vieno kažkurio faktoriaus. Noriu tapti geresnis ir pagerinti visus įgūdžius“, – aiškino Lietuvoje iki šio sezono pabaigoje krepšinį žaisiantis T.Sithole‘as.

Artimiausi išbandymai NKL čempionate pietų afrikiečio laukia jau šį savaitgalį. Kauno ekipa pateko į pirmąjį NKL pirmenybių komandų septintuką ir tęsią kovą dėl pačių aukščiausių pozicijų.

Komentarai