Į Lietuvą atvyko jaunasis žalgirietis I.Hartensteinas 4

24sek.lt inf.

Isaiah Hartensteinas žinojo, kur eina, žengdamas pro Vilniaus oro uosto vartus. Prieš porą savaičių čia jis lankėsi kaip Kvakenbriuko „Artland Dragons“ narys, kuris prisijungė prie Kauno „Žalgirio“ dublerių Eurolygos turnyre. Šį kartą 17-metis Vokietijos supertalentas čia lankosi jau kaip tikras žalgirietis. „Jaučiu palengvėjimą, kad pagaliau aš čia. Pagaliau pradėsiu“, – džiūgavo I.Hartensteinas.

Perspektyviausias pastarųjų metų „Žalgirio“ talentas susitarė su Vokietijos trečiojo diviziono Kvakenbriuko „Artland Dragons“ ir gavo leidimą sezono viduryje persikelti į Lietuvą. Pagal pirminį planą į Kauną jis turėjo atvykti vasarą, bet pabuvojęs čia Eurolygos jaunimo turnyre, I.Hartensteinas nebenorėjo sugrįžti į Kvakenbriuką.

Prieš savaitę Eurolygos jaunimo turnyre 209 cm ūgio krepšininkas darė viską: galingais dėjimais laužė „Žalgirio“ arenos lankus, šaudė iš toli, draskė gynybą prasiveržimais, žaidimu nugara į krepšį, nupūsdavo priešininkų metimus, puikiai atrasdavo laisvus komandos draugus ar lyg amerikietiškame futbole sugriebęs kamuolį iškart jį siųsdavo į kitą aikštės pusę, kur ataka baigdavosi lengvais greitais taškais iš po krepšio.

„Iki vienuolikos augau Amerikoje, todėl taip, galbūt šis elementas atėjo iš vaikystės“, – juokėsi I.Hartensteinas.

Per 27 minutes I.Hartensteinas rinko vid. 24,5 taško (68,1 proc. dvit., 35,7 proc. trit., 57,7 proc. baud.), atkovojo 11,3 kamuolio, atliko 2,8 rezultatyvaus perdavimo, blokavo 3,3 kamuolio ir rinko net 30,3 naudingumo balo.

Akivaizdu – I.Hartensteinas atrodė kaip vyras tarp vaikų. Ne tik pagal savo fizinius duomenis, bet ir žaidimo lygį.

„Jaučiuosi labai laimingas, kad esu situacijoje, kurioje norėjau būti nuo vasaros. Dabar noriu tik toliau sunkiai dirbti“, – 24sek žadėjo „Žalgirio“ naujokas.

Iš pradžių I.Hartensteinas apšils „Žalgirio“ dublerių komandoje NKL čempionate. Tačiau laisvu metu jis galės dalyvauti pagrindinės komandos treniruotėse, o sezono eigoje iš NKL pereiti į LKL.

Artėjantį savaitgalį I.Hartensteinas NKL dar nedebiutuos. Kadangi krepšininkui nėra aštuoniolikos, reikia laiko sutvarkyti jo tarptautinės registracijos dokumentus.

– Kaip taip atsitiko, kad anksčiau atvykote į „Žalgirį“? – 24sek paklausė I.Hartensteino.
– Atvykęs čia prieš porą savaičių jaučiausi labai gerai. Priėmėme tokį sprendimą, kad reikia atvykti dabar.

– Norint ištrūkti iš Vokietijos klubo, reikėjo nueiti ilgą kelią?
– Buvo sunku, nes iš pradžių derybos strigo. Bet svarbiausia, kad viskas baigėsi. Jie irgi liko laimingi, kad einu savo keliu. Kvakenbriuke praleidau septynerius metus, todėl esu dėkingas jiems, kad padėjo man augti ir tobulėti. Sirgaliai ten ir liūdi, ir džiaugiasi – jie žino, koks mano tikslas. Jaučiu palengvėjimą, kad pagaliau aš čia. Pagaliau pradėsiu.

– „Žalgiryje“ žaisite pagrindinėje komandoje, ar pirmiausia apšilsite kojas dublerių gretose?
– Manau, kad pirmiausia žaisiu dublerių komandoje. Treniruosiuosi ir su pagrindine. Matysime, kaip man seksis.

– Ar esate pasiruošęs stumdytis su vyrais?
– Manau, kad fiziškai esu tam pasiruošęs. Bet lygis visai kitoks nei Vokietijoje. Kalbame apie Eurolygos komandą, todėl reikia apsitrinti.

– Kaune jau buvote savaitę jaunimo Eurolygos turnyro metu. Kas jums paliko didžiausią įspūdį?
– Man patiko klubo noras su manimi dirbti. Jaučiausi gerai ir viso turnyro metu. Man taip patiko miestas, „Žalgirio“ arena… Man čia buvo gera, todėl buvo gaila išvykti atgal į Vokietiją. Bet dabar esu laimingas.

– Teko padirbėti su treneriu Šarūnu Jasikevičiumi. Koks jis?
– Man jis pasirodė labai protingas treneris. Jis žino, ką daro. Man tai yra gerai. Laukiu, kada galėsiu pas jį treniruotis.

Gavau daug naudingų patarimų. Kaune būdamas jaučiau, kad tobulėju. Man labai patiko darbai „Žalgiryje“.

– Isaiah, keliatės į visai kitą krepšinio lygį. Kokie didžiausi iššūkiai laukia jūsų?
– Krepšinis bus fiziškai kietesnis. Be to, čia žaidžiamas gudresnis krepšinis. Bus sunku, bet Vokietijoje jau įgavau šiek tiek patirties. Bus įdomu pasižiūrėti.

– Ar tikite, kad „Žalgiris“ yra komanda, kuri padės patekti į NBA?
– Taip. Čia sudarytos geros sąlygos.

Komentarai

  1. Pagaliau!

    Belieka tikėtis, kad padės LKL finale kažkiek

  2. Hyper

    Kuo greičiau jį į pagrindinę sudėtį

  3. vokietis

    Bet kaip sneka tai gali but ir pas dublerius bet aisku geriau kad pagrindinei komandoi but

  4. pabandys

    nkl, jei po 15-20 mes per rungtynes, tai paims i pagrindine