#DėmesysEurolygai. D.Itoudis ir N.De Colo akcentavo agresyvų „Žalgirio“ žaidimą (VIDEO) 0

Maskvos CSKA krepšininkai penktadienį ryte surengė vienintelę treniruotę „Žalgirio“ arenoje prieš šio vakaro Eurolygos rungtynes su Šarūno Jasikevičiaus treniruojamu šeimininkų klubu.

Prieš mačą Kaune „Žalgiris TV“ rubrikos #DėmesysEurolygai laidoje mintimis apie artėjančią dvikovą pasidalino Maskvos klubo krepšininkas prancūzas Nando De Colo ir vyriausiasis treneris Dimitris Itoudis.

„Bandome žaisti agresyviai ir komandiškai. Tai – pirmoji plano dalis. Stengiamės, kad kamuolys judėtų greitai. Norime, kad kiekvienas žaidėjas puolime būtų pasiruošęs“, – apie geriausią Eurolygoje – CSKA komandos puolimą – pasakojo rezultatyviausias ekipos žaidėjas N.De Colo.

Iškalbingesnis buvo Maskvos klubo treneris D.Itoudis. Pasakodamas apie savo komandos lyderius – Nando De Colo (vidutiniškai po 19,1 taško Eurolygoje) ir Milošą Teodosičių (po 15,1 tšk.) – treneris išskyrė jų svarbą ekipai, tačiau nepamiršo akcentuoti, jog CSKA klube svarbiausias sėkmingas viso klubo mechanizmo veikimas.

„Žinoma, Nando ir Teo yra komandos lyderiai. Komandos rotacijoje jie užima labai svarbų vaidmenį. Jie yra labai kūrybingi ir visur gerai žinomi gynėjai. Didžioji mūsų komandos žaidimo strategijos yra paremta jų žaidimu. Jie kuria žaidimą – sukuria progas sau ir kitiems komandos draugams. Tai svarbu visai ekipai. Kiekvienas individualus krepšininkas turi tapti komandos dalimi ir tenkinti visos komandos poreikius“, – teigė CSKA komandos vyriausiasis treneris.

Atėnų „Panathinaikos“ klube tuometinis ekipos asistentas D.Itoudis treniravo dabartinius žalgiriečius – vyriausiąjį trenerį Šarūną Jasikevičių ir vidurio puolėją Ianą Vougiouką. Kalbėdamas apie žalgiriečių stiprybes, CSKA specialistas nepamiršo paminėti ir buvusių savo auklėtinių Graikijos ekipoje.

„Be jokios abejonės namuose „Žalgiris“ namuose žaidžiau geriau su daugiau energijos, ko mes ir tikimės. Sirgaliai padeda užsivesti visai komandai. Su trenerio Š.Jasikevičiaus atėjimu matome pokyčius „Žalgirio“ žaidime. Žinome, kad „Žalgiris“ yra gerbiama ekipa. Kaip sakiau vakarykščiame interviu – Kauno ekipa yra labai stipri fiziškai, besiginanti ties pražangos riba. Turėsime būti atsargūs“, – kalbėjo 45-erių metų treneris.

Komentarai