M.Varnas: „Buvome pribrendę patekimui į NKL finalo ketvertą“ (VIDEO) 0

Kauno „Žalgirio“ dublerių žaidėjas Martynas Varnas kartu su savo komandos draugais rengiasi rimčiausiam pastarųjų trijų sezonų išbandymui Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL). Jau balandžio 23-24 d. jaunieji žalgiriečiai kovos NKL finalo ketverte dėl lygos čempionų titulo.

Tiesa, M.Varnas negalėjo padėti savo komandai NKL ketvirtfinalio serijos trijuose susitikimuose. Krepšininkas buvo į išvykęs į Portlando miestą (JAV), kur dalyvavo „Nike Hoop Summit“ prestižinėse rungtynėse. M.Varnas atstovavo pasaulio rinktinei, kuri 67:101 turėjo pripažinti bendraamžių iš JAV pranašumą. Apie kelionę į JAV ir jaunųjų žalgiriečių pasiekimus krepšininkas dalinosi mintimis su „Žalgiris TV“.

„Man patiko, jog žaidėme prieš JAV rinktinę, nes tai yra tikrai neeilinis įvykis. Aišku, gaila, kad mano komandai nepavyko pasipriešinti varžovams. Jausmas dvejopas. Nuo pat pradžių paleidome amerikiečius į priekį ir galbūt kiek išsigandome, o jie pradėjo mus spausti. Varžovai buvo tikrai geri, net nekalbu apie tai, bet, manau, kad galėjome tikrai geriau pakovoti“, – kalbėjo 6 taškus rungtynėse pelnęs M.Varnas.

Jaunieji žalgiriečiai jau nuo antrųjų ketvirtfinalio serijos rungtynių su „Mažeikiais“ vartėsi be vieno svarbiausių šio sezono žaidėjų M.Varno. Tiesa, Tomo Masiulio auklėtiniai serijoje nepalūžo ir ne kartą naikindami dviženklę varžovų persvarą iškovojo bilietą į NKL finalo ketvertą, laimėdami seriją 3:1. M.Varnas tikina, kad tai nebuvo atsitiktinumas ir komanda sezonui jau įsivažiavus įgavo daugiau pasitikėjimo savo jėgomis.

„Sezono eigoje manau, komandoje atsirado supratimas, kad galime pasiekti NKL finalo ketvertą. Turėjome daug pralaimėjimų, dėl kurių būdavome kalti tik patys. Žaisdami pirmajame NKL komandų septynete supratome, kad galime kovoti su visomis lygos komandos. Manau, buvome pribrendę tokiam pasiekimui“, – apie patekimą į NKL finalo ketvertą mintimis dalinosi jaunasis žalgirietis.

Apetitas kyla bevalgant. Taip galima reziumuojant apibūdinti „Žalgiris-2“ komandos žaidėjų tikslus paskutiniame NKL sezono etape. M.Varno nuomone, daug šiame sezone visko patyrusi jaunųjų žalgiriečių ekipa su reikiamu nusiteikimu gali visus nustebinti ir pasidabinti auksiniais medaliais NKL čempionate.

„Manau, galime tapti ir čempionais. Tai tik dvi rungtynės. Viskas priklausys nuo nusiteikimo, psichologijos ir kovos. Kas labiau norės pergalės, tie ir laimės. Manau, mes tikrai galime ir turime laimėti“, – teigė M.Varnas.

Komentarai