NKL finalo ketvertui artėjant: #ZalgirisTV pokalbis su P.Valinsku (VIDEO) 0

Jau šį šeštadienį Kauno „Žalgirio-2“ ekipa pradės kovą dėl Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) čempionų titulo.

Vienas NKL finalo ketverte Palangoje žaisiančios dublerių komandos lyderių – Paulius Valinskas prieš svarbiausią sezono išbandymą dalijosi mintimis su „Žalgiris TV“. Anot krepšininko, dabar, įveikus visas kliūtis iki dviejų svarbiausių likusių sezono rungtynių, jaunųjų žalgiriečių tikslai yra dar didesni nei prieš sezoną.

„Mūsų pirmas tikslas buvo patekti į geriausiųjų komandų septynetuką antrajame reguliariojo NKL sezono etape. Po to norėjome įveikti pirmąjį atkrintamųjų varžybų etapą, o vėliau pražengėme ir antrąjį. Mumis niekas netikėjo ir visos emocijos galbūt jau atslūgo. Dabar mūsų apetitas auga bevalgant ir žiūrime į pusfinalį bei ten norime iškovoti tik pergalę“, – apie tai, kaip vertina būsimą finalo ketvertą, pasakojo P.Valinskas.

Atrodė, kad kelias į NKL finalo ketverto varžybas jauniesiems žalgiriečiams galėjo užsidaryti dar ketvirtfinalyje. Tam, kad gautų bilietą į Palangą, Tomo Masiulio auklėtiniai turėjo įveikti daugkartinius NKL čempionus „Mažeikius“.

„Žalgirio“ dubleriai skeptikus nutildė jau pirmose laimėtose NKL ketvirtfinalio rungtynėse Mažeikiuose 72:66. Serijai persikėlus į Kauną šeimininkai įrodė savo pranašumą 71:68. Nors vėliau Mažeikiuose „Žalgiris-2“ patyrė skaudžią nesėkmę 55:86, lemiamas taškas serijoje buvo padėtas paskutiniu tapusiame serijos mače Kaune 93:83.

„Manau, kad ketvirtfinalio serijoje kiekvienas žaidėjas savyje rado paskutinių jėgų. Pralaimėti namuose serijoje negalėjome ir buvome labai užsivedę. Sugebėjome atlaikyti jų porą atakų, patys įmetėme kelis beprotiškus metimus. Su dar didesne sirgalių pagalba ir trenerių raginimais sugebėjome „ištraukti“ seriją“, – apie laimėtą seriją 3:1 kalbėjo P.Valinskas.

Po pirmųjų serijos rungtynių Mažeikiuose, „Žalgiris-2“ neteko į JAV išvykusio Martyno Varno. Tiesa, komanda neišsimušė iš pergalingo ritmo, o lyderio rolę sėkmingai perėmęs P.Valinskas ketvirtfinalio rungtynėse vidutiniškai rinko po 16,8 taško bei atlikdavo po 5 rezultatyvius perdavimus. Vienas vyriausių jaunųjų žalgiriečių žaidėjų nesureikšmino savo statistikos ir tiesiog džiaugėsi komandos rezultatais.

„Su treneriais nekalbėjome apie tai, kad išvykus M.Varnui aš turėsiu tapti lyderiu. Galbūt tai gavosi automatiškai. M. Varnas – vienas pagrindinių mūsų žaidėjų, jis išvyko ir reikėjo kompensuoti jo netektį, – aiškino M.Varnas. – Stengiausi negalvoti, kad aš lyderis, ar kad man reikia atlikti metimus. Žaidžiu dėl komandos ir stengiuosi padaryti viską, kad komanda laimėtų.“

Nepaisant nueito tolimo kelio iki NKL finalo ketverto ir pademonstruoti fantastiško žaidimo ketvirtfinalio etape, P.Valinskas tikina, kad „Žalgiris-2“ dar turi neišnaudotų rezervų. Kauniečio nuomone, finalo ketverto formatas, kuriame viskas sprendžiasi iš vienerių rungtynių, yra palankus Laikinosios sostinės klubui.

„Mūsų ekipoje gali bet kas iššauti. Vienerias rungtynes galbūt sunkiau žaisti nei visą seriją. Tokiu atveju finalo ketvertą gali laimėti ir viena silpniausių komandų, kuri nėra favoritė. Vienerias rungtynes gali nulemti atkovoti kamuoliai, pataikyti tritaškiai“, – raktus į sėkmę NKL finalo ketverte vardino P.Valinskas.

Komentarai