„Žalgiris-2“ gynėjas A.Velička: „Pradžioje mane apstumdydavo, bet dabar jaučiuosi įsivažiavęs į ritmą“ (VIDEO) 1

Kauno „Žalgirio“ dublerių žaidėjas Arnas Velička iki praėjusių metų rugpjūčio mėnesio buvo žinomas tik siauram ratui Lietuvos krepšinio gerbėjui. Po sėkmingo pasirodymo Europos jaunučių čempionate su Lietuvos rinktine A.Velička greitai tapo vienu labiausiai linksniuojamų jaunųjų krepšininkų.

Dabar 16-metis jaunųjų žalgiriečių žaidėjas kalbėdamas su „Žalgiris TV“ pripažino, kad dėmesio po Senojo žemyno šešiolikmečių pirmenybių jis sulaukė labai daug. Tiesa, 192 cm ūgio įžaidėjas kol kas dėl to nesiskundžia.

„Prieš čempionatą buvau davęs tik kelis interviu, buvo nedaug dėmesio, o po čempionato mus pamatė daugiau žmonių ir, žinoma, dėmesys padidėjo. Kol kas man tai patinka, viskas nauja. Smagu, kai domisi tavo žaidimu“, – kalbėjo kaunietis A.Velička.

Patekus tarp penkių geriausių Europos jaunučių čempionato žaidėjų, A.Veličkos laukė kitas iššūkis – debiutas Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) su Kauno „Žalgiriu-2“. Sezono pradžia krepšininkui nebuvo iš lengvųjų – A.Velička sezono pradžioje tenkinosi daugiau epizodiniu vaidmeniu. Tiesa, laikui bėgant krepšininko rodikliai tik gerėjo. Pirmajame reguliariojo NKL čempionato etape po 3 taškus rinkęs žaidėjas, NKL atkrintamosiose džiugino jau 9,9 taško vidurkiu.

„Viskas pasikeitė per šį sezoną – mąstymas aikštėje, supratau, ko reikia komandai iš manęs. Be to, atsirado daugiau treniruočių – dabar kartu su komanda treniruojamės po dukart per dieną. Daugiau treniruojuosi, dirbu su daugiau geresnių žaidėjų aplinkui. Mokausi iš jų ir jaučiu, kaip tobulėju. Iš pradžių sunkiausia buvo prisitaikyti prie naujos komandos. Buvo ne vieneriais, o netgi daugiau metų vyresnių žaidėjų. Pradžioje jie mane apstumdydavo, o dabar esu įsivažiavęs į tą ritmą ir sekasi daug geriau“, – apie savo vis gerėjantį žaidimą kalbėjo įžaidėjas.

Naują progą sužibėti ir krepšinio aistruoliams parodyti savo galimybes A.Velička turės balandžio 23-24 dienomis NKL finalo ketverto metu Palangoje. Jaunasis žalgirietis kartu su komandos draugais nuo pusfinalio rungtynių su Jonavos „Petrochema-Dextera“ pradės NKL sezono trofėjaus medžioklę. Prieš finalo ketvertą „Žalgiris TV“ kalbintas įžaidėjas tikėjo komandos sėkme.

„Tikrai manau, kad galime tapti čempionais. Žaisime pirmąsias rungtynes su Jonavos klubu, o jie tokie kaip ir mes – niekas netikėjo, kad jie gali patekti į finalo ketvertą. Manau, turime galimybes laimėti prieš juos. To ir sieksime. Jeigu patektume į finalą, ten tikriausiai kovotume su „Sūduva“. Finalo ketvertas, bus įtampos, bet gali visko būti ir mes galime laimėti“, – kalbėjo A.Velička.

Komentarai

  1. Jimbo

    he thinks he has a 10% chance of changing the fields’ minds I’m not imagining what’s going on in his head, that the answer to the last question in his interview . There’s no mention of a Fabian strategy there, although I think when Stringham was with him discussing political culture at ISI he talked about educating the public toward raiotnality. After googling to find it I came up with which may not have the same as the video I had watched before as I haven’t checked it.