„One Team“ ambasadorius R.Seibutis: „Tikslas – svarbiausia“ (VIDEO) 0

Trečius metus iš eilės Kauno „Žalgiris“ tęsia Eurolygos socialinės programos „One Team“ veiklą Lietuvoje. Šį sezoną jau su antrąja jaunuolių grupe užsiimantys žalgiriečiai Kauno apygardos probacijos tarnybos globojamiems paaugliams surengė penktąjį susitikimą.

Jame šio sezono projekto ambasadoriai Renaldas Seibutis ir Olivier Hanlanas ne tik dalinosi patarimais ir patirtimi, bet ir paatviravo apie savo vaikystės tikslus. Krepšininkai kartu su jaunuoliais popieriaus lape užrašė ir savo artimiausius siekius.

„Mano kelias vaikystėje buvo nelengvas, nes esu kilęs iš mažo miestelio, Šventosios. Tuomet ir prasidėjo visko stebėjimas iš šalies, norėjosi pasiekti didelių dalykų, tačiau tai padaryti nebuvo lengva.

Kiekvieną dieną atsikeli ir turi savo svajonę. Tu nori kažką pasiekti, padaryti, kažkur išvažiuoti, pamatyti pasaulį, susipažinti su žmonėmis ir man krepšinis buvo tarsi tramplinas“, – po susitikimo su „One Team“ dalyviais teigė R.Seibutis.

Padedami „Žalgirio“ fizinio rengimo trenerio Justino Grainio jaunuoliai linksmai leido laiką ir žaidė įvairius krepšinio žaidimus, o susitikimo pabaigoje, po „Karavano“ rungties, visi nusifotografavo bendrai nuotraukai.

„Žalgirio“ inicijuojamo „One Team“ projekto tikslas – pasitelkus krepšinį kaip edukacijos metodą padėti jaunuoliams užsibrėžti tikslus gyvenime ir kryptingai jų siekti. Stengiamasi tinkamai išugdyti jaunuolius, suformuoti jų vertybes ir socialinius įgūdžius, kad šie taptų atsakingais, savarankiškais ir dorais piliečiais.

Komentarai