E.Ulanovas – apie LKL čempionato pajėgumą, „Pieno žvaigždes“ ir spėjimus dėl LKL ketvirtfinalių baigčių (VIDEO) 0

Paskutinis balandžio mėnesio antradienis Kauno „Žalgirio“ komandai pažymės naują etapą Lietuvos krepšinio lygoje – Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai pradės Lietuvos krepšinio lygos (LKL) atkrintamąsias. Pirmajame etape šalies čempionų vardą ginantys žalgiriečiai kovos su Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ ekipa.

Bilietus į „Žalgiris“ – „Pieno žvaigždės“ rungtynes galima įsigyti internetu, „Žalgirio“ arenos ir visose „Bilietų pasaulio“ kasose.

Prieš prasidedant LKL ketvirtfinalio etapo serijai iki trijų pergalių, mintimis apie reguliariojo sezono kovas bei netrukus prasidėsiančius atkrintamųjų iššūkius su „Žalgiris TV“ pasidalino puolėjas Edgaras Ulanovas.

„Šį sezoną žaidėme keturis ratus, turėjome labai daug rungtynių. Kiekviename susitikime reikėjo būti maksimaliai nusiteikusiems. Kaip pamatėme šiame sezone bet kuri komanda gali mesti rimtą iššūkį, jei tik leidi varžovams pajausti savo žaidimą. LKL čempionato lygis tikrai pakilęs, todėl nuo tuo visiems smagiau. Mums patiems įdomiau, kai lyga yra stipri“, – apie LKL čempionato pajėgumą reguliariajame sezone kalbėjo „Žalgirio“ puolėjas.

Nors žalgiriečiai pasiekė savo tikslą ir reguliariajame sezone užėmė pirmąją vietą, E.Ulanovas tikina, kad atkrintamosiose žalgiriečiai turės įjungti dar aukštesnę pavarą savo žaidime.

„Manau, atkrintamosiose viskas prasidės kiek kitaip. Visi žaidėjai kita linkme žiūrės į rungtynių svarbą. Sezono pabaiga yra labai svarbi prieš atkrintamąsias, todėl jau reguliariojo sezono metus reikia pradėti ruoštis ateinančioms kovoms. Kaip bebūtų, nuo atkrintamųjų viskas tik prasideda, todėl nuo pat pradžių reikės viską pradėti iš naujo“, – apie būtinybę būti dar labiau susikoncentravusiems LKL atkrintamųjų metu pasakojo žalgirietis.

Kovą aukščiausių sezono tikslų link „Žalgirio“ krepšininkai LKL čempionate pradės ketvirtfinalio serija su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“. Manto Šerniaus vadovaujami pasvaliečiai „Žalgiriui“ nusileido visus keturis kartus reguliariajame sezone. Tiesa, paskutinėse dvejose reguliariojo sezono akistatose žalgiriečiams teko paplušėti – Pasvalyje šeimininkai buvo įveikti po pratęsimo 109:101, Kaune – 93:88. E.Ulanovo teigimu, šį sezoną „Pieno žvaigždės“ varžovams pridarydavo daug nemalonumų dėl gero puolimo.

„Tai yra labai gerai puolanti ekipa, galinti pridaryti varžovų gynybai. Ne išimtis ir mes. Keletą kartų žaidėme su šia ekipa ir pasvaliečiai nebuvo pats parankiausias varžovas. Turėjome sunkių rungtynių su „Pieno žvaigždėmis“ ir keletą rungtynių „praslydome“ su jais žaisdami. Todėl reikės skirti labai daug koncentracijos gynyboje, ypatingai ties keletu „Pieno žvaigždžių“ krepšininkų. Kita vertus, tai varžovas, kuris neturi daug ką prarasti. Visgi aštunta vieta žaidžia prieš pirmąją ir didelio spaudimo jiems nebus“, – Pasvalio komandos pajėgumą įvertino E.Ulanovas.

„Žalgirio“ krepšininkas, bendraudamas su „Žalgiris TV“, kalbėjo ir apie labiausiai jį nustebinusias LKL čempionato komanda bei užrašė savo spėjimus dėl LKL čempionato ketvirtfinalių baigties.

Komentarai