#BackToSchool. K.Vecvagaras: „Turėjau gerai mokytis, kad galėčiau žaisti krepšinį“ (VIDEO) 0

Su žalgiriečių mokyklos laikais supažindinančio projekto „Žalgiris – tavo mokykloje“ ir „Žalgiris TV“ rubrikų  #BackToSchool sezono laidos priartėjo prie pabaigos. Vienoje iš paskutinių laidų prieš sezono pabaigą mokyklos laikus prisiminė latvis Kasparas Vecvagaras.

„Teko įdėti pastangų mokantis lietuvių kalbos. Lankiau privačias pamokas, bet iš esmės kalbos pramokau bendraudamas su komandos draugais. Gyvendavome kartu „Žalgirio“ treniruočių centre. Daug kalbėdavomės, reikėdavo suprasti, ką jie kalba, taip pavyko išmokti kalbą“, – teigė gyventi į Lietuvą septyniolikos metų atvykęs K.Vecvagaras.

Kauną antraisiais savo namais vadinantis krepšininkas prisipažino, jog dar mokydamasis Latvijoje į mokslus žiūrėjo rimtai ir stengėsi gauti gerus pažymius. 22-ejų metų 193 cm ūgio krepšininkas tikina, kad geri pažymiai buvo būtina sąlyga, norint žaisti krepšinį.

„Buvau geras mokinys. Mano tėtis visada norėjo, kad mokyčiausi gerai. Jis nuolat pabrėždavo, kad galėsiu žaisti krepšinį, jei tik gerai mokysiuosi. Todėl stengiausi mokytis, kad galėčiau žaisti“, – apie savo mokslo rezultatus pasakojo žalgirietis.

Jau šešerius metus Lietuvoje gyvenantis žaidėjas tikina, jog mokykla buvo svarbus gyvenimo etapas, pildant žinių bagažą.

„Mokykla išmokė daug dalykų. Išmokė teisingai šnekėti latviškai, anglų kalbos ir daug smulkmenų bei kitų dalykų apie pasaulio suvokimą“, – pokalbį laidos  #BackToSchool metu užbaigė latvis.

Komentarai