Kauno „Žalgiris“ atsisveikino su trimis gynėjais 5

Kauno „Žalgiris“ atsisveikina su pagrindinėje komandoje trejus metus praleidusiu gynėju Kasparu Vecvagaru. Su 22-ųjų Latvijos krepšininku nebuvo pratęsta dar sezoną galėjusi galioti sutartis. Lietuvos čempionų komandoje taip pat neberungtyniaus Jerome‘as Randle‘as ir Olivier Hanlanas.

„Dėkojame Kasparui už jo įdėtas pastangas, nuoširdų darbą ir didelį atsidavimą „Žalgiriui“. Po jį užgriuvusių iššūkių jis nepalūžo ir sugebėjo atsitiesti. Tikime, kad noras tobulėti jį ir toliau ves į priekį. Kaip ir visiems „Žalgirio“ sistemą perėjusiems jaunuoliams, taip ir Kasparui, durų į „Žalgirį“ neužtrenkiame. Linkime, kad jo karjera klostytųsi sėkmingai“, – K.Vecvagarui dėkojo Kauno „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas.

2010-aisiais į Kauną atvykęs latvis profesionalo karjerą pradėjo „Žalgirio“ jaunimo komandoje ir po trejų metų buvo pakviestas prisijungti prie pagrindinės sudėties. Po sėkmingo debiuto 2013-2014 m. sezone K.Vecvagarą užklupo traumų virtinė, dėl kurių jis beveik du metus praleido be krepšinio.

Praėjusį sezoną K.Vecvagaras grįžo į aikštę. Eurolygoje jis sužaidė 14 rungtynių, per kurias vidutiniškai pelnydavo po 3,4 taško ir atlikdavo po 1,1 rezultatyvaus perdavimo. Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionate jis į aikštelę išbėgo 32 kartus, per kuriuos rinkdavo po 5,7 taško ir po 1,2 rezultatyvaus perdavimo.

Jau aišku, kad kitą sezoną „Žalgiryje“ neliks ir prie komandos praėjusio sezono viduryje prisijungusio J.Randle‘o bei kito gynėjo O.Hanlano.

„Jerome‘as ir Olivier įdėjo savo indėlį į komandos rezultatus. Tai geri žmonės ir žaidėjai, kurie spėjo pajusti ir prisidėti prie žalgirietiškos dvasios. Dėkojame jiems ir linkime sėkmės ateityje“, – sakė P.Motiejūnas.

Pastiprinimo naujojo sezono komandai „Žalgirio“ vadovai dairysis tiek NBA vasaros lygose, tiek Europoje.

Savo šanso sulauks ir praėjusiame Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) sezone kartu su „Žalgirio“ jaunimo komanda sidabro medalius iškovojęs Paulius Valinskas bei kiti „Žalgiris-2“ krepšininkai, kurie savo jėgas galės pademonstruoti treniruočių stovykloje.

Treniruotės su „Žalgirio“ vyrais jiems nebus naujiena, nes ir praėjusio sezono metu jaunieji žalgiriečiai kelis kartus per savaitę darbuodavosi „Žalgirio“ arenoje, prižiūrimi pagrindinės komandos trenerių.

Savo ruožtu ateitį su „Žalgiriu“ susiejo šiuo metu pasaulio jaunių (U-17) čempionate žaidžiančios Lietuvos rinktinės vienas lyderių gynėjas Lukas Uleckas, o praėjusį sezoną „Žalgiris-2“ gretose rungtyniavęs Arnas Velička pasirinko karjerą užsienyje.

Komentarai

  1. $

    Ka veikia komandoje Lipkevicius,Lekevicius .robotas-medis Sajus,Vecvaguruiatia ir aciu,taip reikejo seniai,kam pardavet Velicka is dubleriuBarselona,su tokiu vadovimu vadybai ,savo nezmoniska arogancija, kiek pradote jaunu talentu,tai ekit jus nafig, du profanai,negi meras neives tvarka tame balagane,teisingai ,Roberto A.Javtokas buvo teisningai parases-A.Javtoko mintys 2016-01-08 18:55:39
    Vilniaus „Lietuvos rytas“ ar Kauno „Žalgiris“?

    „Žalgiris“. Aišku, su nauja valdžia ar bent šeimininku.

    Ką konkrečiai turite omenyje?

    Kalbu apie dabartinę valdžią, su kuria pats buvau ne kartą susidūręs. Ginas Rutkauskas geras vykdytojas, bet ne kūrėjas, jo mąstymas jau per senas. Jis juk ne iš Eurolygos klubo sugrįžo ar NBA, o iš Rusijos. Visi matome, kokia ten dabar situacija. Taip kad stažuotė naujų vėjų ar požiūrio nepridėjo. Grįžo prie senos piramidės formulės su senoviška paruošimo metodika. Paulius Motiejūnas moka surinkti pinigus, tai gerai, bet jų išdalyti nemoka. Tai irgi faktas. Skolos ir algos išmokamos pagal asmeninį interesą. Su tokiu požiūriu toli tikrai nenueisi, o ir darbuotojai į klubą atrenkami pagal asmeninį interesą. Apskritai jis išpildo maždaug 10 proc. to, ką pasako ir pažada. Šių dienų „Žalgiris“ yra politinis įrankis be šeimininko, kas kaip moka, tas taip juo ir naudojasi. Tikiu, kad kai karjerą baigs toks žaidėjas kaip Paulius Jankūnas, ateis rimtas šeimininkas, tada tikrasis „Žalgiris“ ir sugrįš.

    Galbūt turite idėjų, koks modelis būtų tinkamiausias šiais laikais?

    Tinkamas modelis yra tas, kai kiekvienas sistemos ar klubo pasamdytas žmogus žino, kodėl jis ten yra ir už ką yra atsakingas, o ne šiaip bereikalingai užimantis vietą. Nuo biudžeto dydžio priklauso, kokio pajėgumo bus komanda. Tada keliami realūs tikslai, atsižvelgiant, kas bus treneris, kokie bus surinkti žaidėjai. Kiek iš jų bus vietiniai, kiek ir kokių reikės legionierių. Kadangi pasiruošimas klubuose prasideda gana vėlai, vadinasi, žaidėjai jau turi atvažiuoti geros kondicijos, tačiau dar ne puikios. Kokia jų kondicija, fiksuoja daktarai, kurie juos testuoja. Testų per sezoną turi būti mažiausiai 3. Jie parodo tiek krepšininkų formą, tiek trenerio supratimą treniruojant sportininkų kūnus. Strategas irgi turi pristatyti savo viziją ne tik kalbų lygmeniu, bet ir išsamiai raštiškai, kokią metodiką pritaikys treniruotėse, rungtynėse ir kodėl. Nes jeigu vėliau „nepaeina“, pradeda kaltinti oro sąlygas.

    Pavyzdžiui, praėjusį sezoną „Žalgiris“ turėjo keturis perspektyvius vaikinus – Vaidą Kariniauską, Luką Lekavičių, Tomą Dimšą ir Donatą Tarolį. Pradžioje jais pasitikėjo ir viskas atrodė neblogai, bet vėliau, išskyrus Luką, jais buvo suabejota. Išsigąsta, kad nepatemps. Faktas tas, kad jie buvo užauginti pagal piramidės sistemą, bet vėliau jie buvo nurašyti ir išmesti. Kodėl taip įvyko? Galiu paaiškinti. P. Motiejūno supratimu, vasarą, kada yra laisva salė, jaunimas turi eiti ir dirbti, o jie to nedaro. Kodėl? Todėl, kad nėra kas su jais dirba. Sportininkams, ypač jaunimui, reikia žmogaus, kuris su patirtimi juos ruoštų motyvuotų ir t. t., o vadovybė vis dar galvoja, kad jie patys turi išsiugdyti. Vėliau prasideda vidinės taisyklės, kontraktų sąlygos, jos nuolat kinta, tačiau tik ne žaidėjo naudai, todėl apie jokį žodžio laikymąsi nėra prasmės kalbėti, kas irgi vėliau stipriai paveikia rezultatą. Ir nereikia tų senų lozungų, pavyzdžiui, „kai mes jauni buvom, apie pinigus išvis negalvojom“ arba „čia juk „Žalgiris“, vos ne kodėl tu kažko dar reikalauji. O tu reikalauji tik to, kas tau priklauso pagal sutartį, kurią jie patys ir pasirašė. Tokį apsimetinėjimą irgi priskirčiau prie seno požiūrio, nes sportas jau seniai tapo verslu ir reklama.

    Galėčiau plėstis ir plėstis, bet pagrindinius aspektus paminėjau. Jeigu reikėtų visa tai apibūdinti trumpai, tai būtų kiekvienos klubo grandies atskaitomybė. Beje, rodymas vienas į kitą pirštu irgi sena taktika…

  2. Ofisas

    Kodel atsisakoma KASPAR’o VECVAGARo? Tai puikus zaidejas, 10 kart geriau uz Lipkeviciu ir. 5 kart geriau us Lekaviciu. Gerb. Motiejunai, sutvarkykite sita nesusipratima. Aciu.

  3. Todėl

    Kad Vecvagaro nereikia

  4. 339*9

    „$“ – uostyk slanga experte. Eik chipsus griauzti prie klaviaturos.

  5. Bobbi

    April 4, 2012 at 6:16 amActually such businesses do not need you to sign a contract or send a copy the exact statement when you sign up that is legally stated is Your subsription is governed by the siriusxm customer agreement which you can find on our website please be sure to read it…which means the terms and conditions are located at siriusxm.com and you can read them there and all of six18srm&#u2i7;s calls are recorded which is also a part of that VERBAL CONTRACT not written. Reply