R.Seibutis ir R.Javtokas lieka Kauno „Žalgiryje“ 26

Kauno „Žalgiris“ rikiuoja gretas būsimam sezonui. Lietuvos čempionų komandoje ir toliau rungtyniaus vidurio puolėjas Robertas Javtokas ir gynėjas Renaldas Seibutis.

Su aukštaūgiu buvo sudaryta nauja vienerių metų sutartis. R.Javtokas žaliai baltą aprangą vilkės jau šeštąjį sezoną iš eilės.

„Džiaugiuosi galėdamas tęsti karjerą čempionų komandoje. Praėjęs sezonas dėl suprantamų priežasčių man nebuvo pats sėkmingiausias, todėl dar turiu noro ir jėgų padėti „Žalgiriui“ ateities kovose. Eurolygoje laukia naujas formatas, į „Žalgirio“ areną atvyks daug gerų komandų, o kovoti su pajėgiausiais varžovais visada yra įdomu“, – kalbėjo šiuo metu pajūryje su nacionaline komanda sportuojantis Lietuvos rinktinės kapitonas R.Javtokas.

Praėjusį sezoną Eurolygoje R.Javtokas spėjo sužaisti 9 rungtynes, per kurias rinkdavo po 4,9 taško ir po 3,7 atkovoto kamuolio.

Grįžęs po traumos jis prisidėjo prie „Žalgirio“ triumfo Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finale. Iš viso LKL pirmenybėse vidurio puolėjo vidurkiai siekė 6,4 taško ir 3,9 atkovoto kamuolio per vidutiniškai 19 žaistų minučių.

Birželio pradžioje su „Žalgiriu“ pirmą kartą Lietuvos čempionu tapęs R.Seibutis savo karjerą taip pat tęs Kaune.

„Net nebuvo minties išvykti. Praėjusiais metais rašydamasis sutartį su „Žalgiriu“, turėjau intenciją rungtyniauti jame ne vieną sezoną. Kaip ir minėjau prisijungdamas prie komandos, žaisti „Žalgiryje“ buvo viena mano vaikystės svajonių, todėl yra malonu likti Kaune“, – teigė R.Seibutis.

Neseniai šeimos pagausėjimo sulaukęs žalgirietis šiuo metu irgi pluša olimpinėms žaidynėms besiruošiančios Lietuvos rinktinės stovykloje.

Praėjusį sezoną Eurolygoje R.Seibutis vidutiniškai rinko po 8 taškus, po 2,1 atkovoto kamuolio ir po 1,5 rezultatyvaus perdavimo.

LKL čempionate 30 metų 196 cm ūgio krepšininkas pelnydavo po 8,5 taško, atkovodavo po 2,1 kamuolio ir atlikdavo po 2,1 rezultatyvaus perdavimo.

Komentarai

  1. as

    moliai zalgirio valdzioi sedi ir tik pazadais dalinasi kad reik strategijas keist.. Metiku reik, legionieriu reik, o jie ima ir visa sudeti palieka kuriai top 16 net veik nebuvo ko… ner zodziu… ka jie galvoja b.. z… nebent pasitaisys ir pasalins lipke, saju ir lekaviciu…

  2. Tu

    Nekliedek

  3. ....

    Na kaip atsarginiai gerai, bet kaip pagrindiniai jau iki eurolygos lygio netraukia. Reikia šalia jų dar užsieniečių. Na dar nieko, bet žiauriausia bus jeigu liksim su vienu Ulanovu. Va į šitą pozicija pažiūrėjus tai graudu darosi.

  4. vardas

    svarbu,kad rastu pajegius legionierius i C ir SG, ir gera snaiperi,pvz diebler

  5. kz

    Manau, kad del Seibucio gerai kad pasiliko, bet del Javtoko tai didelis klausimas…na kaip atsarginis centras pastovet gynyboje gali tai faktas, reiktu dar gero centro puolime ir sita pozicija gera butu, tik Javtokas nera patikimas del traumu, kas jei ir vel gaus trauma ir sezono puse ar daugiau praleis? vis tik rizika sitoj vietoj.Siaip pagalvojus apie sudeti, tai noriu kuo daugiau lietuviu bet neiseina…reik gero legionieriaus ir i pirma pozicija (jau yra) i antra, i trecia…tik ketvirtoje Jankunas solidziai atrodo. Del centro, tai irgi pagrindinio reikia. Kazkaip mazoka gero lygio ir laisvu lietuviu, del to gaila.

  6. Nurasytas bus sekantis sezonas

    Nurasytas bus sekantais sezonas i sanaudas.. nieko nenus ta pati sudetis o komandos visos bus auksciausios klases , o musu zalgiris, pensininku kreivarankiu komanda su javtoku seibuciu lipkevicium pociu lekavicium priesaky.. nepades nei naujas c nei sg ar sf…

  7. &

    Vel surinkta neigaliu,invalidu,pensininku komanda,rezultatai bus dar labiau apgailetini ,negu pernai,pralosimai -30-40 tasku skirtumu,o du moliai Zalgirio vadybos vadai vel zlugdo komanda,visiems nusispauti ,Mere,kada tuos du molius isvysite….?

  8. Nesurinkta

    Sutartis turi Seibutis, Javtokas, Lekavičius, Jankūnas, Lipkevičius, Sajus, Ulanovas, Westermannas ir Hartensteinas. Trūksta dar 4 ar 5. Gerus nupirkus gautusi normali komanda.

  9. NF

    vecvagars dar tritaskius pataiko ir daug geresnis negu LIpkevicius,o tur but 10 kart uz Lipkeviciu,gal jam uzteks Zalgirio,nieko neturi, ,kad buti komandoje,gintis nespeja,izaidju negali,nesugeba vadovauti komandai,metimo neturi, ,netinka eurolygai ir Zalgiriui ,kaip ir Lipkevicius,kada sita balasta pasalinsite is komandos,reiks jauniems duoti sansa is dubleriu,,Grigoniui,Kariniausku…..

  10. Bijau

    Kad tik nepasiliktu broko, nes tada tikrai apie krepšinį nieko neišmano, o šiaip tai nesurinkta dar sudėtis, ir Pocius turėtu varyt į Lenkiją. Turėtų būti dar pora legiono, ir saju skolint prienams

  11. lavonai

    nu toki mesla pasilikt, tai reikia paciam motiejui tada registruotis kaip gerasimenkai

  12. Fanas

    Kolkas ieko zadantis ir nedziuginantis komplektavimas..dziaugiuosi kad paulius liko..o kad pratese su javtoku..lipkevicium..tai nera zodziu..ir dar kokius pinigus moka sitom pavardem..kaip javtokas seibutis pocius…

  13. ką čia nusišneka kai kurie?

    kaip nekurie kliedi, baisu žiūrėt, jau vieniems sudėtis surinkta, kitiems jau sezonas nurašytas, dzin, kad kol kas nė pusės komandos nėra, jau oficialiai atsisveikinta su vene, vecvagaru, randle’u, hanlanu, nebus vougiouko, neaišku dėl pociaus ir motumo, oficialiai vienintelis naujokas tik prancūzas, ne, kažkam jau ir sudėtis sukomplektuota, ir sezonas nurašytas

  14. ka ,tu durniu nusisekni stumi...

    prote bokste,kodel palikti patys blogiauasi zaidejai,BALASTAS- lekevicius,lipkevicius robotas-medis sajus,jei vadybos korifejai nemoka atskirti nuo geru zaideju-balasto,tegul ciuozia i NBA,,tik uz savo pinigus,….?

  15. GILJOTINA

    KA TIK PASIBAIGISIAME U-17,VELICKA BUVO DIDELIS LYDERIS,O AROGANTAS PAULIUS M. NEPRATESE SUTARTI SU ZALGIRIU,JI STAIGIAI PASIEME BARSELONA,TIAI TUR BUT AISKU, KAD ,MOLI GAUVAUI PINIGU TUR BUT ,PARDAVEI TALENTA,NIK IS ZALGIRIO SU SAVO DRAUGELIU GINU R..ZALGIRIO DUOBKASIAI!!!

  16. Visi

    Kurie cia stumiat ant komplektavimo kita sezona zalgirio neziurekit ir i arena neikit, vistiek neileis, o beje lipkeviciaus turi galiojančią sutarti, atsibodot stumikai, bet visi jus sergat alzheimeriu todel negaliu labai pykt

  17. nevisi

    tau tur but (ne) visi namuose,mulki su isdzuvusiom smegenimis ,tik del tokiu Zalgirio vadyba sukomplektoja nevykusiai komanda,ir isvaisto visus pinigus saviakams,uzsirasyk i eile ,kad galetum pabuciuti sikna dviem vadybos molinukams,mulki ,kaip visi ejom,taip ir eisim,o apie ligas maziau porink ,tai dievas nubaus tave,ne tik alhzeirio liga susirgsi,bet parsius,bet kitas baisesnes,taigi cia perstengti nereikia…

  18. Man

    Pofik tavo izeidinejimai, taip pat pofik kaip suns lojimas ar avino bliovimas, bet alzheimeriu vis tiek sergat idiotai nes viska pamirse esat

  19. O tau

    Visi namuose? Nori kad atsisakytų beveik visų žaidėjų ir nupirktų 10 naujų? Mes nes 1 Vougiouko negalim išlaikyt, asile. Sakau dar kartą, kad trūksta dar bent 5 žaidėjų

  20. Tu durns

    Kur tau penkiu zaideju kai jau 10 maziausiai yra be motumo, o ir pats motiejus sake kad bus ieskoma dvieju poziciju zaideju tai sg-sf ir pf-c zaideju kur tu tuos penkis cia matai… o tie du ne ka ir pakeis… ir kiek galima pudit jaunima reik kiekvienais metai bent po 1-2 ilieti i sudeti o jie per 5 metus tiek pasiima ir tai kartais neatitinkacius komandos vizijos.. velniop tuos saju su lipkeviciumi kai yra echodas(birutis butu neblogas c bet jis per liaunas) ir varnas.. neveltui ir velicka i barca pabego, nes pamate kad tokiai tenpais kaip kad zalgiris ilieja jaunima jis progresuos letai arba isvis regresuos… beveik turim unikalu krepsininka ir das pg pocicijos, o jis kelia sparnus kitur.. tai zalgiriui garbes neduoda o juolab naudos… liudna ziuret i sudeties formavima pastaruosiuos 3 metus… kiek dar motiejus plaus mums smegenis…. viena sneka kita daro…

  21. Taigi

    Parašiau kas sutartis turi, ar matei? 9 žaidėjai. O 5 todėl, kad čempionais tapo 14. Kalbant apie jaunimą tai man irgi nepatinka, kad Sajų laiko, ir kad Velička išėjo, bet tai dar ne pasaulio pabaiga. Siūlau visiems ramiai laukt naujienų, naujas Andersonas garantuotai bus.

  22. Hyper

    Puiku, kad lieka Robke ir Renaldas

  23. Pro

    Reikia Juskeviciu paimti i Zalgiri, paziurekite kokius perdavimus ir kiek taikliu metimu imeta ir perdavimu rezultatyviu dalina, taip pat gali zaisti per dvi pozicijas, Seibutis nera metikas, tik kartais gali issauti, Javtokas isviso del vaizdo nupirktas, ka Lipkevicius veikia, jei liksim su Pocium ir Seibuciu vel nieko nepataikysime is tolimu distanciju ir priesininkams bus lengviau gintis tokiu atveju, dar suprantant kad Top 16 komandu Eurolygo bus, taip kad isviso bus sunku be metiku.

  24. Aš tai

    Sakyčiau, kad Grigonį reik būtinai imt. Bet Juškevičius taip pat geras

  25. Fanas

    Kodel niekur apie kleiza neraso ? Kaip jam trauma ta gyja ir t.t…zalgiri gal debiutuos soemet

  26. Jo gaila

    Kad apie Kleizą nėra naujienų. Šeip realu, kad Motumas liks. Spėju kad Motiejūnas nori jį pasilikt, kaip ir Vougiouką, nes kitu atveju būtų atleidęs