Kauno „Žalgirio“ regbio klubas tvirtais žingsniais artėja pergalių link (VIDEO) 1

Kauno „Žalgirio“ vardas, skambantis krepšinio ir futbolo sirgalių lūpose, įgauna vis garsesnį aidą ir Lietuvos regbio padangėje. Nuo šių metų pavasario buvęs Kauno „Ąžuolo“ regbio klubas pradėjo bendradarbiavimą su Kauno „Žalgirio“ vadovybe ir naują komandos istorijos skyrių pradeda po „Žalgirio“ vėliava.

„Pirmas geras dalykas mūsų klubui – pasikvietėme profesionalų trenerį iš Pietų Afrikos Respublikos. Su trenerio atėjimu mūsų žaidimas ėmė tobulėti, – po paskutiniųjų Lietuvos regbio taurės Šiaurės diviziono rungtynių su Šiaulių „Baltrex-Šiauliai“ ekipa kalbėjo žaidžiantysis „Žalgirio“ regbio komandos treneris Valdas Monginas. – Su naujuoju treneriu dirbame ties fizine ištverme. Iš tiesų, dar esame tokioje treniruočių fazėje, kad per rungtynes negalime žaisti visu 100 procentų jėgų, nes esame pavargę po treniruočių.“

V.Mongino minėtas specialistas iš PAR – Siyabulela Mlalandle. 2014 metais darbą Lietuvoje su regbiu pradėjęs pietų afrikietis lietuvius regbio paslapčių mokyti pradėjo Vilniaus regbio akademijoje. Dabar treneris savo neįkainojama patirtimi jau nuo šių metų pavasario dalinasi su Kauno „Žalgirio“ regbininkais.

„Žalgirio“ regbininkai turi daug potencialo, jie turi gerus regbio žaidėjų genus. Jie yra puikiai sutverti fiziškai. Tiesa, šiuo metu jie dar nežino, kaip visiškai išnaudoti savo kūnų jėgą aikštėje. Viskas remiasi į žaidėjų mąstymą. Regbininkai turi suprasti, kodėl jie turi atlikti tam tikrus veiksmus rungtynių metu. Jie turi išmokti manipuliuoti įvairiais žaidimo aspektais rungtynių metu. Kol kas jie daug bėga, tačiau tiksliai nežinodami kodėl“, – apie darbo pradžią „Žalgirio“ regbio klube kalbėjo „Sija“ Kauna vadinamas treneris iš PAR.

Ne tik patarimus už regbio aikštės ribų duodantis, bet ir savo žaidimu regbio rungtynių metu padedantis S.Mlalandle, turi aiškiai susiformavusią savo kaip trenerio filosofiją. Specialisto teigimu, „Žalgirio“ klubo žaidėjai turi suprasti, kad yra svarbu išmokti kur kas daugiau nei tik žaisti regbį.

„Ne kartą esu sakęs vyrukams, kad mano užduotis – paversti iš jų visapusiškus atletus. Nesu tam, kad jie taptų tik regbio žaidėjais. Noriu, kad jie būtų visapusiški atletai. Visapusiškas atletas gali prisitaikyti prie bet kokios jį pasitinkančios situacijos. Tai gali būti situacijos ir už aikštės ribų, tačiau viskas prasideda nuo regbio aikštės. Čia išmokstama vienybės, išmokstama komandinio žaidimo pagrindų, laiko nuovokos, bendradarbiavimo principų“, – teigė S.Mlalandle.

Su „Žalgirio“ vardu debiutavę Lietuvos regbio taurės Šiaurės diviziono varžybose žalgiriečiai ruošiasi naujiems išbandymams. Kauniečių laukia nelengvas žygis „Top-4“ keturių regbio komandų turnyre, kuriame „Žalgiris“ bandys mesti iššūkį Šiaulių „Baltrex-Šiaulių“, Šiaulių „Vairo“ ir Rygos klubui.

„Turime 6-7 vyrukus, kurie rungtyniauja ir Lietuvos regbio-7 rinktinėje, todėl jų ilgą sezono dalį net neturėjome komandos gretose. Bus nuostabu vėl juos turėti komandos sudėtyje artėjančiuose turnyruose. Nekantriai to laukiu. Laukiant prisijungiančių žaidėjų ir visiškai nesijaudinu dėl dabartinių rezultatų. Žingsnis po žingsnio stengiuosi žaidėjams įdiegti įvairius žaidimo aspektus. Didesnį žaidimo suvokimą pasieksime jau prisijungus labiau patyrusiems mūsų komandos regbininkams. Ant jų pečių bus kraunama didesnė atsakomybė rungtynių metu“, – apie rudenį vyksiantį „Top-4“ komandų turnyrą kalbėjo S.Mlalandle.

Viltingai į „Žalgirio“ regbio klubo ateitį žvelgiantis pietų afrikietis skambiausias pergales mato sulaukus viso komandos branduolio ir perkandus regbio paslaptis. Tiesa, specialistas nenorėjo žarstytis skambiais pažadais.

„Sustiprėjus vyrukams, turint visą komandos branduolį, supratus esminius regbio aspektus, būsime pasiruošę kažką pasiekti regbio aikštėje. Nenoriu žarstyti konkrečiais tikslais, bet būsime pasirengę tapti galinčia laimėti ekipa. Galinčia įkąsti lyderiams ekipa“, – kalbėjo treneris.

Komentarai

  1. Jayne

    Qdo chegar o momento esse meu sofrimento, vou cobrar com juros, jueAs..opr.ar de vc amanhã há de ser outro dia.Chico Buraco da Holanda nunca imaginou que seus versos iriam servir para sua corja.É a vida né Chico.