Į „Žalgirį“ sugrįžęs A.Milaknis: „Motyvacijos šiemet man tikrai netrūksta“ (VIDEO) 40

Vienas geriausių snaiperių Lietuvos krepšinyje Artūras Milaknis grįžta ten, kur praleido didžiąją dalį savo profesionalo karjeros. 30-metis 195 cm ūgio krepšininkas, praėjusiame sezone pirmąjį sykį rungtyniavęs užsienyje, pasirašė naują trejų metų sutartį su Kauno „Žalgirio“ klubu.

„Svarbiausia buvo komandos noras susigrąžinti mane, – interviu su „Žalgiris TV“ kalbėjo žaidėjas. – Buvau išvykęs į Rusiją, pažiūrėjau, kokios sąlygos ten ir kokios čia. O Kaune sąlygos tobulėja ir gerėja. Taip pat mane viliojo naujoji Eurolygos sistema. Susidėjo vien tik pliusai. Nekilo jokių kitų minčių.“

Rungtyniaudamas Rusijos Kazanės „Unics“ klube A.Milaknis Europos taurės turnyre rinkdavo po 6,9 taško, o VTB Vieningoje lygoje krepšininko vidurkis buvo šiek tiek geresnis – po 7,8 taško. Sezonas už Lietuvos ribų, anot paties žaidėjo, neatšaldė susidomėjimo „Žalgirio“ rezultatais ir komandos žaidimu.

„Žiūrėjau kiekvienas „Žalgirio“ rungtynes Eurolygoje. Galbūt tik ne visada pavykdavo stebėti LKL susitikimus, – teigė krepšininkas. – Šarūnui Jasikevičiui tapus vyriausiuoju treneriu, naują žaidimo braižą įdiegti nuo pirmų dienų buvo sunku,  o vėliau viskas keitėsi ir tai matėsi. Galbūt treneriui trūko žmonių – išpildytojų.  Tiesa, dabar treneris susirinko tokius žaidėjus, kurie išpildytų jo reikalavimus aikštėje.“

Netrukus A.Milaknis su „Žalgirio“ ekipa pradės pasiruošimą naujojo sezono iššūkiams. Vienas svarbiausių – debiutas naujojo formato Eurolygos turnyre. Dar 2014-2015 m. sezone Kaune praleidęs krepšininkas savo taikliais tritaškiais Eurolygoje padėjo ekipai prasimušti į „Top 16“ etapą.

Artėjant naujajam išbandymui stipriausiame Senojo žemyno krepšinio turnyre, užduotis kovojant dėl pergalių bus dar sunkesnė. Sustiprėjęs turnyro formatas, anot paties A.Milaknio, nežada būti lengvu pasivaikščiojimu nei vienai komandai.

„Sezonas turėtų būti įdomus. Bus daug rungtynių ir žaisime su visomis stipriausiomis komandomis. Anksčiau būdavo turnyro grupių burtai ir laukdavome, su kuriomis komandomis teks rungtyniauti. Dabar tų vadinamų silpnesnių komandų nebėra. Nėra ir tokių komandų, kurios atėjo iš atrankos. Visos 16 komandų bus aukšto lygio ir visos ekipos stiprinasi. Kiekvienos rungtynės bus iššūkis tiek „Žalgirio“ arenoje, tiek išvykoje“, – tikino A.Milaknis.

Nors sezonas Rusijoje krepšininkui nebuvo rožėmis klotas, A.Milaknis pasirengęs atversti naują savo karjeros puslapį ir sugrįžti į sėkmingo žaidėjui 2014-2015 m. sezono lygį. Minėtame sezone krepšininkas Eurolygoje rinkdavo po 10 taškų ir tritaškius realizuodavo net 46 procentų tikslumu.

„Jeigu neturėsi vilčių ar motyvacijos, reiškia atėjo laikas sustoti žaisti. Ko jau ko, o motyvacijos šiemet man tikrai netrūksta, noriu sugrįžti į tą lygį, kuriame buvau. Praėjęs sezonas nesusiklostė taip, kaip aš norėjau. Noriu įrodyti sau ir kitiems, kad dar galiu žaisti“, – teigė A.Milaknis.

Komentarai

  1. Efka

    Sveikas sugrizes, Milai!

  2. ....

    Ne, nu jeigu tą plikį Kavaliauską paiims į komandą tai vadyba parodys savo degradavimo lygį. Tada prisiekiu nebepirkti bilietų nei į vienas rungtynes. Dar tik to betrūko, kad pradėtume rinkti l.rytui nebereikalingus ir jo išmestus.

  3. fanas

    net negalvokit imt kevalo

  4. Ta naujiena

    Turbūt pokštas. Juk tai būtų tas pats kaip Jankūno perėjimas į rytą

  5. hm

    gal susiprotejo vadai kad reikes SF?

  6. kava

    Na bomba del kavaliausko kazi kaip cia viskas paaiskes zalgiris renkasi o
    Is triju kandidatu

  7. Jau

    Tik baikit su tuo kevalu, būtų spjūvis sirgaliams tiesiai iveida

  8. ramas

    Jus, Zalgirio vadybos asai,apsinuodijot nesveiku maistu,kad ta Kavaliauska is Lryto ruosetes imti,ar jusu galvos kaip sako, tur but molines…..

  9. .
  10. naujas sezonas

    Tai ko gero kita savaite manau jau atvyks zalgirio naujokai pries pasiruosima siendien jau ryto naujokas atvyko

  11. Tai jis

    Nesupranta, kad jį nušvilps?

  12. ....

    Net negalvokit, kad ramiai žiūrėsim kaip renkat visokias ryto atliekas. Čia jau spjūvis tikriems fanams į veidą. Po tokių cirkų,jeigu pirksiu bilietą

  13. aha

    Šita vadyba tik juokdarių šaika. Pasityčiojimas tikras su tuo Kavaliausku… Jeigu čia tiesa, tai ateisiu nebent tik nušvilpti.

  14. Ko

    jūs čia pezat nesąmones? Normalus tas Kavaliauskas… Žviegsit visi iš pasitenkinimo kai jis gerai loš. Kokie jūs sirgaliai, pastoviai jums viskas blogai…

  15. Pats pezi

    Dar visai neseniai Žalgiris jam nepatiko tai kodėl dabar jis turi patikt mums? Be to nėra labai jau geras ir stengsis jaučiu dar mažiau nei legionieriai.

  16. kavaliauskas

    Ir neblogai kavaliauskas suzaide 12 tasku kad ir beviltiskai rinktine pralaimejo

  17. kavaliauskas

    Siendien daug geriau pasirode uz valanciuna

  18. uz

    valanciuna blogiau pasirode tik javtokas kuris nezaide, tiek to jeigu geros formos tegu zaidzia , tik idomiasia butu pasiklausyti kaip jis vartytusi del to savo pasisakymo , nebutu lengva tikrai, nors atvirai netikiu kad jis zais pas mus

  19. uz kokio velnio buvo reikalingas kazlui

    Jeigu nesugebejo nors kiek isleist pelnyt olympiadoi taskus paskutineje rinktinei o sedejo ant suolo javtokas

  20. rinktine baigiasi

    Tai dabar laukiu nekantriai nauljo zalgirio sezono rugpjutis ipuseje

  21. dentmonas zais europoi

    Matysim dar viena puikiai pazystama zalgirieti zalgirio arenoi dentmonas zais galatasaray mums metis ant vienos kojos

  22. -

    Sitaip nesiskaityti su fanais…truksta zodziu.Susirinks visas ryto ismestas siuksles.

  23. rasiau

    kad nepatenkintas , bet ne siuksle o geriausias ryto zaidejas ir neismete jo paprasciausiai neislaike ir su pachiosu nelebai sutare

  24. m

    tai dar liko vieta 1 legionieriui?

  25. kad neliko

    Kad sake buvo tik viena laisva vieta

  26. taigi

    kevalas ne legionierius

  27. Negerai

    Jei komplektacija jau baigta

  28. ....

    Ant tiek durnais laikyti savus sirgalius, kurie nemaža dalimi išlaiko šitą komandą. Galvojat praeisit su šitais cirkais taip paprastai. Gal dar Jomantą su Babrasku pakvieskim, bus kaip tik į kompaniją tam džumandži ?? O savivaldybei patarčiau pasidomėti, kur jų milijonai eina, nes šita lavoniška sudėtis nei 2 mln. eurų neverta turbūt. O mūsų “ vadybą“ iš vis išvaikyti reikia, nes totalų grybą pjauna jau antri metai.

  29. /

    tai kad nera kam isvaikyt.nera tikru savininku

  30. ,,,,,,,

    Va čia tai spjūvis. Tikiuosi dar įvyks stebuklas ir ponas barzdyla kažkokiu būdu nepadės parašo. Ir net ne tame esmė, kad jis iš ryto, o kad jis nėra eurolygos lygio. Kur jis iš vis žaidęs ir kaip atrodė teletabių lygos autsaiderių komandoje pernai ? Ir mes tokius dar imam į komandą už nemažą sumą kiek girdėjau…

  31. lrytas.lt

    Antanas kavaliauskas prabilo apie zalgiri ir istikimybe kavaliauskas paaiskino kodel zadejo nezaisti zalgirio komandoje

  32. Turbūt

    Per visą gyvenimą nebuvau nieko ten skaitęs, bet turiu pripažint, kad neblogas straipsnis

  33. Yra

    tie savininkai tik savo babkiu neturi, gaila aišku bet svarbu surenka iš rėmėjų kiek imanoma

  34. kavaliauskas skambus ivykis

    Kai tik jis pades parasa bejokiu abejoniu taps garsiausiu vasaros turgaus ivykiu

  35. R

    Kavaliauskas yra visai neblogas žaidėjas, tik mano manymu dabar žalgiris turi perdaug aukštaugiu su kuriais ir pernai nieko gero nenuveikdavo. Mums reikėtu tokiu kaip buvo Anderson, Marcus Brown, Sonny Weems, Marko Popovič. Tokiu kurie mokėtu netik mesti, bet ir pulti. O dabar bus vėl lėtapėdė aukštaugiu komanda kuri tems laiką ir bandys laimę iš po kašės.

  36. Ro

    Kavaliauskas neblogas žaidėjas ir tikrai geresnis už kelmą. Tik mano nuomone dabar aukštaugių truputi perdaug. Mano manymu mums labiau reikėjo universaliasnio žaidėjo. Tokio koks buvo Anderson

  37. galvojat

    robtokas zais visa sezone, taigi jisai visas suremontuotas, gali bet kuriuo momentu iseit is rikiuotes.

  38. meh

    del manes jo gali isvis nebut,reikia vokieciui daugiau minuciu

  39. MR X

    atnaujinkite komandos sudeti puslapyje pagaliau!!!

  40. nekantrauji mrx

    Tai gi dar nelaikas kolkas nesiskubina atnaujint manau tik rugseji atnaujins