Kauno „Žalgirio“ priekinę liniją sustiprino A.Kavaliauskas 46

Kauno „Žalgiris“ baigė artėjančio sezono komandos komplektavimo darbus. Paskutiniuoju žalgiriečių naujoku tapo vidurio puolėjas Antanas Kavaliauskas. Su Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės nariu pasirašyta nauja dvejų metų sutartis.

„Baigdami komandos komplektaciją ieškojome dar vieno aukštaūgio. Negalėjome nepasinaudoti proga pasirašyti sutarties su Lietuvos rinktinės nariu. Svarbus faktorius, kad radome vidurio puolėją, kuris yra lietuvis, – sakė Kauno „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas. – Žiūrime ir į priekį – tai palengvins mūsų gyvenimą ateinančią vasarą, kai galbūt būtų reikėję vėl iš naujo ieškoti dviejų užsieniečių vidurio puolėjų. Norime stabilumo. Kiekvienoje grandyje turėti pajėgų lietuvį krepšininką yra privalumas.“

A.Kavaliauskas praėjusį sezoną žaidė Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandoje ir rungtyniaudamas Europos taurės varžybose per rungtynes pelnydavo po 10,3 taško ir atkovodavo po 5,9 kamuolio. „Žalgirio“ radare vidurio puolėjas buvo ir po sėkmingo 2014-2015 m. sezono.

„Žalgiris“ susidomėjimą manimi rodė tiek praėjusią vasarą, tiek dabar. Klubo organizacija yra aukščiausio lygio. Toks susidomėjimas negali nežavėti, kad ir už kokią komandą bežaistum. Tai – Eurolygos komanda, turinti aiškią viziją ir aš noriu būti jos dalimi. Kiekvieno sportininko svajonė yra žaisti aukščiausio lygio komandoje“, – prisijungdamas prie „Žalgirio“ teigė A.Kavaliauskas.

Pasirodžius gandams apie A.Kavaliausko persikėlimą į „Žalgirį“, viešojoje erdvėje buvo prisiminti praėjusį sezoną A.Kavaliausko ištarti žodžiai apie ištikimybę Vilniaus komandai.

„Taip, praėjusiais metais A.Kavaliausko frazė buvo iškomunikuota visais kanalais ir pasiekė visų mūsų gerbėjų ausis. Tačiau esame tikri, kad tai buvo nepamatuotas Antano pasakymas. Jis nėra buvęs mūsų sistemoje ir nežino, kad mes esame visos Lietuvos komanda. Tikimės, kad savo žaidimu Antanas užkariaus „Žalgirio“ gerbėjų širdis“, – sakė P.Motiejūnas.

Jam antrino ir pats A.Kavaliauskas, teigęs, kad tai frazei buvo suteikta per daug dėmesio.

„Kalbant apie mano anksčiau pasakytus žodžius, tuo metu atrodė, kad pasirašiau savo gyvenimo kontraktą. Esu vilnietis, todėl sutikau būti komandos kapitonu, tačiau niekada neturėjau minties įžeisti kitos komandos ar jos gerbėjų. Tiesiog iš vienos frazės buvo išpūstas didžiulis burbulas. Atsiprašau „Žalgirio“ gerbėjų už šį nesusipratimą. Tą savo karjeros puslapį noriu kuo greičiau uždaryti ir žvelgti tik į priekį. Mums prieš akis – daug įdomių kovų“, – kalbėjo A.Kavaliauskas.

Jis tikino jau laukiąs artėjančio sezono. Šarūno Jasikevičiaus vadovaujama treniruočių stovykla prasidės šį savaitgalį, tačiau olimpinėse žaidynėse rungtyniavusiems krepšininkams prie komandos prisijungti bus leista šiek tiek vėliau.

„Su Pauliumi Jankūnu, Robertu Javtoku, Renaldu Seibučiu esame puikūs draugai, todėl prisijungti prie žalgiriečių man nebus sunku. Tikiu, kad greitai įsiliesiu į komandą. Stengsiuosi savo žaidimu ir atsidavimu komandai įrodyti, kad galiu būti tikras žalgirietis“, – teigė 44-uoju numeriu pažymėtais marškinėliais „Žalgiryje“ vilkėsiantis vidurio puolėjas.

Komentarai

  1. Kaunas

    Geda vadovybei Zalgirio!!! Kam tokiu reikia… ?!?!?

  2. baikit

    cia triesti, ziurim i prieki , jei gerai zais, tai komandai bus nauda, ne bet pora ratu ant keliu aplink arena turetu apeiti, uz bausme :)

  3. GS

    Didele nepagarba visiems fanams reik permainu zalgirio vodovybeje

  4. .....

    Ilgai tempėt, turbūt sunku buvo straipsniuką sukurti tokiai naujienai. Gėda vadovybei, eilinį kartą spjūvis fanams į veidą. Jau ko, bet šito vadinti žalgiriečiu liežuvis neapsivers.

  5. ZENIUS

    turėtų nusiskusti barzdą ir viešai arenoje visų atsiprašyti, jei jis vyras su kiaušiais.

  6. Viskas normaliai

    NUSTOKIT VERKTI V A R G UO L I A I …..

  7. To KAUNAS

    Gėda tai turi būti tik tau vienam- kaip mažvaikis koks užsiciklinęs… Ką tas Kavaliauskas asmeniškai tai blogo padarė? Gi ne Zavackas čia, kur fakais šėrė visą halę… Seibutis irgi leptelėjęs buvo, kad nežais Kaune… Ir ką- pasakė, kad svarbiausia laiku pasitaisyt ir tiek žinių… Viskas čia gerai su tuo Antanu- Lietuvoj nėra ką daugiau imt iš aukštaūgių, jei nenori kasmet vis naują katę maiše turėt… Gi į geresnę komandą atėjo žmogus ir tiek. Ne Judaitis čia, kur į rytą pabėgo… Viskas bus ok.

  8. dainiuz

    motiejunui reiktu turet savigarbos, toki krepsininka pirkt…

  9. Vilius

    Jei gerai zais, atleisiu viska :)

  10. Pafka

    Ziauru kai zmones be smegenu, ziuri tik is savo skyles. Kai zaidzia uz rynktine ir veda komanda tai gerai o taip tai s- da mala. Siaip esu Zalgirio gerbejas nuo mazens. Virs 45 metus. Manot geriau Afrika atsivezt negu Lietuvi?

  11. Tomas

    Geras tas sprendimas Zalgirio vadu. Rinktines nariai nesimeto. Kitais metais Robis turbut baigs karjera, todel reikalinga pamaina. O del tu savo kalbu, gi aiskiai parasyta kad atsipraso.

  12. jis

    As manau,kad viskas cia ok.Su Motumu neaisku kaip jis zais,o Antanas gali ir Jankuna keist.

  13. Gerb. vilnieciai

    gerb. vilnieciai, suprantu jusu skausma, bet nustokit apsimetineti kaunieciais ir varyti ant Kavaliausko. ar nesuprantat, kad LRyte zaisti GEDA? kiek zmogus galejo kenteti?

  14. as

    galetu paimt legionieriu SF vietoj lipkes ant pakeitimo ulanovui

  15. Audrius

    Ne kavaliauskas cia svarboausias o musu komanda..manau kad vadovai turi keistis nes ne karta jau minejo kad turetu remtis uzsienieciais ir kai liriais lietuviais bet matau kad kad ir toliau tas pats..panasu kad pergaliu nematysim nes euroleague bus zymiai sunkiau su nauju formatu..o ar musu komanda suztiprejo?? Motiejunai ka manai?

  16. Hyper

    Vilnietis, kaunietis, juokingai skamba tokios etiketes. Visi už Žalgirį. Welcome aboard Antanai.

  17. Na

    Jei atsiprašo tai atleisiu

  18. Rokas

    geda jums durniams , pievas rasot … maladec Antanas

  19. Vaidas

    Gėda vadovybei

  20. Andre

    Geda jums, fanams, kad smerkiate komanda ir vadovybe del vieno sprendimo !

  21. fanas

    Ko ce apsiverke visi sedit ?? pasake kad nelos uz kauna ? ce izeidimas ? nu kad nelabai .Teks susitaikyt ir palaikyt kaip mazi vaikeliai verkiat juk lietuvis .

  22. Ricardas

    Geras pirkinys, zaidejas karjeros pike, prides distancijos kitiem centram, o ziniasklaidiniai burbulai visada susprogsta… Sekmes komandai

  23. andrius

    kad ir oks zalgirio fanas esu,bet sita bus sunku priimt aip zalgirieti aceit

  24. Kęstutis

    Kai kas yra teigiamo-turėsim Žalgirinį ne tik pertraukėlių metu. Antanai neskusk barzdos☺

  25. MR X

    geras pirkinys! 10 balu!

  26. Kažkada

    Jis man tikrai nepatiko, bet dabar jau aišku, kad niekada nebuvo nusistatęs prieš Žalgirį. Tikriausiai negalvojo, kad taps nereikalingas tai ir sutiko parodyt ištikimybę

  27. Ttt

    Zemas lygis

  28. zali valdo

    Kuzia ir vilnietis bet ar jis ne zalgirietis :)

  29. Dainius

    Visi kurie lojat ant Antano esat apgailėtini…. Sveikas atvykęs į Žalgirį Antanai.

  30. Citrina

    Viskas gerai, pernai norėjom, bet negavom.Šiemet pats atėjo ir pigiau.Manau vadybą kaip tik reikia pagirti

  31. zalias

    ar bus Varnas pagrindineje sudetyje

  32. laukiu lkl eurolygos

    Dabar jau belieka laukt naujo sezono daug dziuginanciu pergaliu ir kada vel trauksim i zalgirio arena

  33. abonementai

    Ko gero kita savaite reikes atsimt abonementus kas daugiau zino aisku sake pranes

  34. Stumiantiems ant Antano

    Cia puse komentatoriu arba rytfaniai,arba imbicilai,pigiu alum pragertom smegenim… Geriau zinot uz Zalgirio vadyba ir treneri,ko reikia? Izeide,tipo,Antanas kiekviena asmeniskai,kad pasake,jog nelos Kaune?Nejuokinkit.Puse dabartinio Zalgirio yra Antano draugai,kurie mielai priima i komanda.Cia ta nesveika priespriesa ir isivaizduojamus priesus ir sukuria pacukai prarukytom ir pragertom smegenim.Ir dar skaitotes fanais?Abonementus zada ismest ir t.t. Tai tokiu „fanu“ Zalgiriui apskritai nereikia-galit sekmingai nuo sio sezono sirgt uz Kupiskio „Kavarska“… Skaitau,ir man geda… Geda uz tokius pseudo fanus… Antanas vyras-iskart atsiprase fanu.Ko jus norit?Kad pelenais galva pasibarstytu dar?Padarysim mes ji nesunkiai tikru ZALGIRIECIU.Sveikas atvykes,Antanai!

  35. o

    nebus video interviu?

  36. Giedrius

    Puikiai padirbeta, pirkinys super !

  37. Karolis

    Patys kažkada abonementus plėšėt ir nuo tilto mėtėt, tai gal ir jums amžiną baną uždėt reikia ir keliais aplink areną liept eit? Antanas niekada nebuvo kažko bjauraus apie kauną pasakęs. Tik patraukdavo per danti krapika, o ladangi buvo padarytas kapitonu ir ryto fanų numylėtiniu, tai buvo spaudžiamas kalbėti tai, ką fanai nori girdėti. Sveikas atvykęs Antanai. Tikiuos žalių fanai nepasišiks ir parodys, kad yra protingi ir moka šiltai priimti. Nuo šiol tu mūsiškis ir turbūt kitaip ir nebus. Baigsi karjerą žalias. :)))

  38. Lenkas

    Saunuolis,kad pasirinkai Zalgiri

  39. Donatas visada uz ZALGIRI !!!

    Komentatoriai idiotai! Cia geda ne zalgirio vadovybei, o ryto klubui!!! Kapitonas pereina pas priesininkus… Isivaizduokit Jankunas i ryta… kick in da balls baddlyyyyy!!! Vadovybe masto realiai, palikdama zaidimus uznugary. Tikra normali adekvati vadovybe!

  40. www

    gal toks tikslas -visas lietrycio atliekas surinkt?

  41. kaunas1

    gerai vienas rase prastume sita balvona kaunui vilniovski nupirks kelis geresnius, antra butu jo niekam neikise raudoniesiams butu bankrotas kazkaip keistai viskas atrodo padeti raudoniems uz zalgirio pinigus, nebus tik motiejunas bonkes sugeres su vilniovsku aferistu, vienu zodziu geda spjuvis fanams i veidus o vilniovski juokias

  42. panasu kad

    islose tiktai rytas is sito transfero.uz plikio pinigus legionierius perkasi

  43. x

    zalia kurva euroligoji gausit

  44. lukas

    Geda, bent siokiu tokiu principu reiketu laikytis motiejunui, sugadino nuotaika nemenkai

  45. kns

    Pritariu, kad idiotai yra Motiejūnas, su Rutkausku, kad už tokius pinigus nupirko Kavaliauską. Šūdas iš jo, o ne centras, plius dar prisiekęs Lietuvos rytui tokių prostitučių komandoje neturi būti!!!! Jau geriau pačių augintas Mindaugas Kupšas, ar dar ten koks, tik ne Kavaliauskas!!! Didžiulė nepagarba, ne tik Žalgiriui, bet ir visiems Žalgirio fanams. Šlykštus elgesys!!!

  46. GX

    matyt ruosiama pamaina robkei. siaip vienas geresniu LT centru. bet vertas jis ne daugiau 200k