Kauniečiai pirmose sezono rungtynėse „Žalgirio“ arenoje įveikė „Juventus“ (VIDEO) 9

Po ilgos pertraukos krepšinis sugrįžo į „Žalgirio“ areną. Šeštadienį Lietuvos krepšinio lygos (LKL) rungtynėse žalgiriečiai nugalėjo Utenos „Juventus“ komandą 90:70 (21:29, 24:11, 16:21, 29:9).

„Žalgirio“ taškų kraitį namų arenoje šį sezoną metimu iš vidutinio nuotolio atidarė Augusto Lima, netrukus pasižymėjo ir Renaldas Seibutis, tritaškį smeigė Kevinas Pangosas (7:7), bet pirmąsias tris minutes itin šlubavo gynyba, tad nieko nelaukęs minutės pertraukėlės prašė Šarūnas Jasikevičius – 7:13. Po jos atsiradusią laisvę išnaudojo K.Pangosas, kamuolį puolime ėmė A.Lima (11:13). Svečiai iš Utenos nesutriko ir, rodydami didžiulį pasitikėjimą savimi, surengė dar vieną pavojingą spurtą – 11:27. Situaciją taisyti ėmėsi po keitimo aikštėje pasirodę Lukas Lekavičius ir Paulius Jankūnas, pastarojo gražų perdavimą taškais iš po krepšio įtvirtino Antanas Kavaliauskas bei pirmasis kėlinys buvo užbaigtas gerų emocijų pliūpsniu – 21:29.

Didžiulėmis ovacijomis „Žalgirio“ arenoje buvo palydėta pirmoji Artūro Milaknio tiksli tolima bomba, pavyzdį iš komandos draugo paėmė ir tris taškus įsirašęs L.Lekavičius – 28:31. Įsibėgėjus antram kėliniui ledus pralaužti pavyko Brockui Motumui, o Leo Westermannas aktyvios gynybos dėka perėmė du kamuolius: po vienos „vagystės“ greitą išpuolį nepaisydamas pražangos užbaigė K.Pangosas, po kitos – jau pats prancūzas (36:37). Įsisiautėjęs K.Pangosas pirmą kartą išvedė Lietuvos čempionus į priekį, baudas pridėjo R.Seibutis, o tašką pirmoje rungtynių dalyje dėjo laiku ir vietoje atsiradęs Robertas Javtokas – 45:40.

Po didžiosios pertraukos kauniečių spurtą iki 15:0 tęsė sudėtingu metimu ataką užbaigęs K.Pangosas, greitą išpuolį lengvais taškais pavertęs R.Seibutis bei iš vidutinio nuotolio pasižymėjęs P.Jankūnas – 51:40. Tiesa, savo atsaką turėjo ir „Juventus“ krepšininkai, po kurių trijų tolimų bombų dviženklis pranašumas ištirpo iki dviejų (51:49). Minutės pertraukėlė į naudą išėjo taikiklį suderinusiam Edgarui Ulanovui, iš toli pataikė ir L.Westermannas – 59:51. Visgi, Utenos komanda dar kartą atsitiesė ir prieš lemiamą ketvirtį atstatė pusiausvyrą – 61:61.

Paskutinėje mačo atkarpoje trečiu tolimu metimu varžovus baudė K.Pangosas, po krepšiu užtikrintai sužaidė A.Lima, o aktyviu žaidimu pražangas vieną po kitos provokavo E.Ulanovas – 69:65. „Žalgirio“ vyr. treneriui Š.Jasikevičiui užfiksuota techninė pražanga budino žiūrovus ir komandą: A.Kavaliausko ir K.Pangoso baudų metimai pradėjo žalgiriečių spurtą – 74:66. Sparčiai tiksint laikui „Juventus“ komanda atrodė išsikvėpusi, o tuo puikiai naudojosi Lietuvos čempionai, kurie vis pildė savo taškų kraitį nuo baudų metimų linijos – 81:68. Rungtynių pabaigoje tritaškį iš krašto įskraidino L.Westermannas, gražiai varžovo bandymą „gesino“ A.Kavaliauskas, o bene daugiausiai aplodismentų sulaukė pirmuosius taškus su pagrindinės „Žalgirio“ komandos apranga LKL pelnęs ir pergalę įtvirtinęs Paulius Valinskas – 90:70.

„Žalgiris“: K.Pangosas 22 (4/5 dvit., 3/6 trit.), A.Kavaliauskas 12 (4/4 dvit.), L.Westermannas 10 (5 rez. perd., 3 per. kam.), P.Jankūnas 9 (6 atk. kam.), E.Ulanovas 9, L.Lekavičius 7, R.Seibutis 6, A.Lima 6 (2 per. kam.), A.Milaknis 3, B.Motumas 2, R.Javtokas 2, P.Valinskas 2.

„Juventus“: A.Urbutis 23 (6/11 dvit., 3/3 trit.), J.Diggsas 13 (4 atk. kam., 6 rez. perd., 2 per. kam.), V.Šulskis 10.

Komentarai

  1. Kur

    Tie kritikai su skubotom išvadom? Tikriausiai nežiūrėjo :D

  2. zalgiris

    Na sarui turetu neraminti pirma puse kaip pradedam nesusikaupe tiek su lietkabeliu tiek su juventus

  3. zalgiris

    Dziugu kad siemet turim metiku sublizgejo pangos uzmete juventus

  4. Darius

    Juve siemet susikomplektavo blankiai, 3 negriukai ir vos pora pazaidzianciu lietuviu. Nieko is Utenos nebus. Taciau kazkokiu budu sugebame jau 1 kelinyje paleisti i prieki net tokia komanda ir net 16 tasku. Pirmam keliny Zalgiris atrode kaip musmiriu uzede.
    Siaip nesikabinu prie teiseju, bet uz vakar teisejavima is jaseviciaus reiketu atimti svilpuka. Arba jis aklas, arba Zalgirio nekencia ir ta demonstruoja atvirai

  5. Virginijus

    Šį syk ne apie rungtynes parašysiu. Apie tai kas vyksta prieš jas. Taigi – vyksta pasaulinis Žalgirio fanų surašymas, jie kviečiami aktyviau palaikyti komandą ir visaip kaip jai padėti. Suprantu, tai šventas kiekvieno, save laikančio krepšinio siragliumi reikalas. Tačiau kodėl tuomet, kai aš sumokėjęs 300 eurų už metinį abonementą (kitaip sakant – suteikęs beprocentį kreditą už ne iki galo aiškų rezultatą), ateinu prieš gerą pusvalandį į pirmąsias sezono rungtynes ir turiu laukti milžiniškoje eilėje (nes veikia tik 6 iš 18 praleidimo vartų). Išdidus už šį reikalą atsakingas vaikinas į mano klausimą atsako itin lakoniškai – „reikėjo ateiti prieš valandą“. O ką turėčiau veikt atėjęs? Lakt brangų alų besiklausydamas nežinia iš kokio kaimo pakviesto „didžėjaus“ parinktų bumčikų? Ir kodėl tuomet greta pagrindinių vartų dirbantys „Audi klubo“ abonementą turinčius lankytojus aptarnaujantys žmonės dykinėja, nes pro jų saugomus vartus praeina 100 kart mažiau sirgalių? Gal „audistai“ yra labiau verti tikro sirgaliaus statuso, nei likę? Ar tai, kad jie sumokėjo daugiau eurų yra akivaizdus ištikimybės ir pasiaukojimo Žalgiriui įrodymas, tuo pačiu pažeminantis visus kitus? Suprantu, areną valdantys taupo ir tai pagirtina savybė. Bet kodėl tuomet jie spausdina beverčius, tačiau itin geros poligrafinės kokybės „pasus“ ir dalina juos abonementų sąvininkams, vietoj to, kad labai pigiai ir paprastai tą patį galėtų atlikti šiuolaikinėmis informacinių sistemų technologijomis? Juk abonemetinės kortelės yra skenuojamos ir visa informacija gali būt laikoma duomenų bazėse. Spėju, kad arenos biurokratų argumentai greičiausiai susives į tai, kad jie neva nori išlaikyti arenos rentabilumą. Puiku! Bet tik tuomet nepūskit mums arabų, kad jums kievienas sirgalius yra brangus.

  6. Darius

    Sutikciau stoveti tokiose eilese kaip vakar, jei tai padetu atsikratyti Javtoko. I rungtynes einu ziureti ne cirko

  7. eiles

    Na as manau nebereikalo vakar buvo eiles kai pirmos namu sezono runktynes ir kas su naujais abonementais galbut uztruko eilese

  8. Ir

    Motumo, javtokas nors užtvaras pastato geras, geriau bandytu vokieti toj pozicijoj

  9. *

    dar reikia pastatayti vieta , ta ,,begalvi ,liliputa,, L.Lekaviciu,kai jis kamuoli paima,zaidimas staigiai sustoja,laksto,kaip raitelis be galvos ,nesamones daro,gauna blokus,palindes po kase cirkus krecia,paso laiku neatiduoda,perlaiko kamuoli,skyle gynyboje,kaip ir Motumas,tryna kamuoli ,praranda,jau geriau bandyti Zalgirije jaunus….