#DėmesysEurolygai. Pirmasis Eurolygos išbandymas „Žalgirio“ arenoje – mūšis su „Baskonia“ 0

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai šį penktadienį žais pirmąsias 2016-2017 m. Eurolygos sezono rungtynes namuose, „Žalgirio“ arenoje. Dėl pirmosios pergalės turnyre bei savų žiūrovų akivaizdoje žalgiriečiai kovos su Vitorijos „Baskonia“ klubu.

Apie būsimą akistatą su praėjusio Eurolygos sezono finalo ketverto dalyviais „Žalgiris TV“ laidų rubrika #DėmesysEurolygai kalbėjosi su „Žalgirio“ priekinės linijos krepšininkais – Brocku Motumu bei Antanu Kavaliausku.

„Manau, jog aikštėje dabar jaučiuosi labiau užtikrintas savo jėgomis. Praėjusiame sezone mano žaidimas bangavo, todėl šiemet noriu demonstruoti stabilų ir gerą žaidimą viso sezono metu. Žinodamas Eurolygos krepšinio lygį, šiemet esu labiau pasiruošęs tokio lygio kovoms“, – teigė pirmose Eurolygos sezono rungtynėse asmeninį karjeros rezultatyvumo rekordą pasiekęs B.Motumas.

Graikijoje susitikime su „Panathinaikos“ australas pelnė 19 taškų ir buvo rezultatyviausias komandos gretose. Kalbėdamas apie būsimus varžovus – Vitorijos „Baskonia“ klubą, B.Motumas išskyrė Ispanijos ekipos naujokus, kurie žada tapti varomąja Sito Alonso treniruojamos komandos jėga.

„Tarpsezoniu Vitorijos ekipa atsinaujino ir turi naujus lyderius – Andrea Bargnani ir Shane‘ą Larkiną. Tai bus pagrindiniai vyrukai, kuriuos reiks sustabdyti varžovų komandoje. Analizuojame varžovų puolimo derinius ir žaidimo aspektus, kurie mums padėtų sustabdyti „Baskonia“, – kalbėjo B.Motumas.

Savo ruožtu Eurolygos krikštą praėjusią savaitę Graikijoje mače su Atėnų „Panathinaikos“ gavęs Antanas Kavaliauskas nesidairo į pirmąsias rungtynes ir žvelgia į kitą išbandymą. Aukštaūgio teigimu, tą bando įskiepyti ir treneris Šarūnas Jasikevičius, siekiantis išgauti iš žaidėjų visišką atsidavimą aikštėje.

„Treneris tiki mumis, tiki mūsų komanda. Duoda mums daug pasitikėjimo savimi, todėl mums reikia susikaupti ir per treniruotes bei rungtynes viską atlikti šimtu procentų“, – aiškino A.Kavaliauskas.

32-ejų metų 208 cm ūgio žaidėjas nekantriai laukia ir savo pirmųjų Eurolygos rungtynių „Žalgirio“ arenoje. A.Kavaliauskas tikisi, jog penktadienį susitikime su Vitorijos „Baskonia“ klubu žalgiriečius palaikys gausus būrys sirgalių.

„Laukiame visų į „Žalgirio“ areną atvyksiančių sirgalių. Žinoma, turime ir labai smagią iniciatyvą „Pasaulinį „Žalgirio“ fanų surašymą“, turime daugiau nei 30 tūkst. užsiregistravusių sirgalių ir žinau, kas buvo pirmasis užsiregistravęs – Mantas Stonkus. Jis man skambino bei gyrėsi tuo. Laukiame tikrai geros atmosferos ir tikimės, jog šįkart mes užkursime pirtį savo varžovams“, – kalbėjo A.Kavaliauskas.

Komentarai