Pergalingas Eurolygos startas namuose: „Žalgiris“ – „Baskonia“ 78:73 10

Eurolygos sezonas „Žalgirio“ arenoje atidarytas puikia nata. Penktadienio vakarą žalgiriečiai įsirašė pirmąją pergalę šio sezono Eurolygoje nugalėdami Vitorijos „Baskonia“ komandą 78:73 (20:23, 14:17, 27:21, 17:12).

Eurolygos sezonas Kaune startavo ne taip, kaip tikėtasi, ir taškai pirmosiomis minutėmis krito tik į vieną sąskaitą – 0:6. Tiesa, iš vėžių žalgiriečių tai nė kiek neišmušė: tritaškius smeigė Kevinas Pangosas ir Leo Westermannas, o taikliai nuo baudų metimų linijos atakavo Paulius Jankūnas – 8:6. Visą varžovų gynybą prasiveržimu sudraskė L.Westermannas (10:8), tačiau čia pat savo žodį tarė ir Šarūno Jasikevičiaus minutės pertraukėlę provokavo „Baskonia“ krepšininkai – 10:12. Iškart po jos pasižymėjo Brockas Motumas, pasinaudojęs galinga užtvara krepšio link nardė Lukas Lekavičius, o tritaškį smeigė komandos kapitonas P.Jankūnas (17:14). Pirmasis ketvirtis toliau klostėsi atkakliai ir permainingai, tačiau persvaros išlaikyti savo pusėje nepavyko net lengvus taškus įsirašius Edgarui Ulanovui ir baudos metimą pridėjus Augusto Limai – 20:23.

Antrą kėlinį atidarė puikaus Renaldo Seibučio perdavimo sulaukęs B.Motumas, drąsiai iš vidutinio nuotolio atakavo L.Lekavičius – 24:27. Lietuvos čempionai švaistė geras progas pasižymėti, o tuo pasinaudoję svečiai pabandė nutolti (24:31). Tylą „Žalgirio“ žaidime nutraukė tolimą šūvį tiksliai paleidęs Artūras Milaknis ir baudų mesti stojęs K.Pangosas – 29:36. Sumažinti atsilikimą iki 34:36 ir sukelti triukšmo bangas „Žalgirio“ arenoje buvo pavykę lyderio vaidmens besiėmus L.Westermannui, bet ilsėtis geresnės nuotaikos išėjo svečiai iš Vitorijos – 34:40.

Trečiajame kėlinyje tritaškį iš krašto įskraidino A.Milaknis, gražiai Antaną Kavaliauską po krepšiu atrado L.Lekavičius ir L.Westermannas – 41:46. Netrukus Antanas atsidėkojo L.Westermannui tuo pačiu, o dar viena A.Milaknio tolima bomba kėlė visus žiūrovus iš savo vietų – 46:50. B.Motumas „nustogavo“ varžovą, greitajame puolime nesportiškai sustabdytam L.Lekavičiui teliko baudų metimais rėžti deficitą iki 48:50. Atmosferą kaitino ir svarstykles kauniečių pusėn persvėrė nuostabų L.Lekavičiaus perdavimą tritaškiu pavertęs L.Westermannas bei šeštąjį tašką rinkęs B.Motumas – 53:52. Varžovų klaida pasinaudojo penktą rezultatyvų perdavimą atlikęs L.Lekavičius ir rezultatą dvitaškiu lyginęs B.Motumas (55:55). Baskams sužaidus geresnę atkarpą (55:59), pusiausvyrą prieš lemiamą rungtynių atkarpą atstatė ketvirtajame kėlinyje spindėjęs B.Motumas ir laiko veltui prie baudų metimų linijos neleidę R.Seibutis ir E.Ulanovas – 61:61.

Lemiamo ketvirčio pradžia buvo itin nervinga, o šeimininkams pirmas tris minutes varžovų gynybą pralaužti pavyko tik E.Ulanovui – 65:63. Tarsi ant sparnų žaidęs L.Westermannas rinko šešioliktąjį savo tašką (67:65), tačiau tritaškiu atsakė svarstykles dar kartą persvėręs Shane‘as Larkinas – 67:68. Po Š.Jasikevičiaus minutės pertraukėlės „Žalgirio“ žaidimas privertė kelti bangas arenoje: baudą įmetė Robertas Javtokas, tris taškus rinko A.Kavaliauskas, o eilinį sudėtingą reidą rezultatyviai užbaigė L.Westermannas – 73:68. L.Westermannas dar kartą sudraskė varžovų gynybą ir tuomet rungtynes ištiko kelių minučių sąstingis – 75:68. „Baskonia“ nutraukė penkių minučių taškų badą (75:70), tačiau prasidėjus paskutinei mačo minutei Lietuvos čempionai jau laikė pirmąją Eurolygos pergalę savo kišenėje – 76:70. Per likusį laiką nieko kardinalaus nebeįvyko ir „Žalgirio“ pergalę vainikavo L.Westermanno gražaus perdavimo po krepšiu sulaukęs B.Motumas – 78:73.

„Žalgiris“: L.Westermannas 20 (7/9 dvit., 4 rez. perd.), B.Motumas 12 (6/9 dvit.), A.Milaknis 9, E.Ulanovas 8 (2 blk.), A.Kavaliauskas 7, K.Pangos 6, L.Lekavičius 6 (5 rez. perd.), P.Jankūnas 6 (9 atk. kam.), R.Seibutis 2, R.Javtokas 1, A.Lima 1.

„Baskonia“: A.Hanga 18 (5/6 dvit., 4 rez. perd.), A.Bargnani 17 (3 blk.), T.Shengelia 13, S.Larkinas 11 (5 atk. kam., 6 rez. perd.).

Komentarai

  1. VALIO!

    Visus su pergale! Tikiuosi bus dar ne viena ir ne dvi :)

  2. Darius

    Visa balsa prarekiau. Tik 1 dalykas, reikia ismokti nesusikti paskutiniu ataku kelinukuose ir nebeprisidirbti su techninemis ir nesportinemis. Atiduodam dykai po 6 taskus per rungtynes, surimtekit, vyrai. O tas Lima ar apskritai moka zaisti ?

  3. Darius

    Visa balsa prarekiau. Tik 1 dalykas, reikia ismokti nesusikti paskutiniu ataku kelinukuose ir nebeprisidirbti su techninemis ir nesportinemis. Atiduodam dykai po 6 taskus per rungtynes, surimtekit, vyrai. O tas Lima ar apskritai moka zaisti ?

  4. Ro

    Visus su pergale. O del Jasikevičiaus tai jis del sirgaliu palaikymo nusišnekejo kaip turi but. Palaikymas buvo superinis. Toks koks ir turi but. Garsiau, tyliau, garsiau, tyliau. Toks palaikymas, kad ji jauti. O ne kaip Partizan arenoj, vien tolygus rekimas ir jokio jausmo kada palaiko, kada šiaip rekia.

  5. Redas

    Visus su pergale

  6. Renata

    Pirma visus su pergale. O del palaikymo pritariu Ro . Gal kartais ir truko, bet palaikyma turi jausti, o ne tik girdeti pastovu rekima.

  7. .....

    Palaikymas pirmoj rungtynių pusėj buvo tikrai apgailėtinas, kol vėliau Šaras ir žaidėjai patys pradėjo užvedinėt. Toks vaizdas, kad į areną žmonės ateina tik alaus pagerti ir užmiršta ką ištikrųjų reikia daryti. O gaila, nes jeigu bent pusė arenos rėktų varžovams čia būtų tikras pragaras.

  8. problema

    be Leo nera 1×1 galincio zaisti zaidejo

  9. kaunas

    Nu jo kazkaip nesiklijuoja limai zaidimas stringa ar paveluotai viska atlieka

  10. sirgaliu palaikymas

    Sarui reikia didelio palaikymo ir nekaip komandai nesiseka ustrigus puolime na bet 11tukstanciu sirgaliu tikrai turejo griausmingai palaikyt gal kiek trumpa laika buvo tylu