T.Sedekerskis prisiminė vaikystės svajonę, A.Bargnani liko sužavėtas „Žalgirio“ arena (VIDEO) 0

Krepšinio gerbėjai Lietuvoje su nekantrumu skaičiuoja paskutines valandas, likusias iki pirmųjų Eurolygos sezono rungtynių „Žalgirio“ arenoje. Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai savų žiūrovų akivaizdoje šįvakar susitiks su praėjusio sezono Eurolygos finalo ketverto dalyve Vitorijos „Baskonia“ ekipa.

Baskų klubo žaidėjai penktadienio popietę praleido Kauno „Žalgirio“ arenoje atlikdami paskutinius metimus prieš akistatą su žalgiriečiais. Mintimis su „Žalgiris TV“ apie būsimą dvikovą pasidalino du Vitorijos klubo krepšininkai klaipėdietis Tadas Sedekerskis bei italas Andrea Bargnani.

„Labai keistas jausmas ruoštis rungtynėms prieš „Žalgirį“, – kalbėjo T.Sedekerskis. – Esu kažkam sakęs, jog žaisti „Žalgiryje“ buvo mano vaikystės svajonė. Taip susiklostė, jog dabar ginsiu „Baskonia“ garbę, todėl tikiuosi laimėti.“

18-metis Vitorijos klubo krepšininkas šiame nuo šio sezono yra pagrindinės „Baskonia“ komandos sudėties žaidėjas. T.Sedekerskis jau spėjo sužaisti trejose Ispanijos krepšinio lygos ACB rungtynėse, kuriose rinkdavo vidutiniškai po 4,3 taško aikštėje praleisdamas po 8 minutes. Eurolygos lietuvis pirmose šio sezono rungtynėse nepasirodė.

Kalbėdamas apie savo komandos žaidimą, T.Sedekerskis išskyrė pagrindinius ekipos krepšininkus bei pritarė „Žalgirio“ komandos trenerio Š.Jasikevičiaus įžvalgai, jog „Baskonia“ žaidžia aukšto tempo krepšinį.

„Manau, kad tikrai esame greita komanda. Turime fiziškai stiprių žaidėjų tokių kaip Adamą Hangą ar Shane‘ą Larkiną, kurie mėgsta greitąjį puolimą. Turime aukšto meistriškumo žaidėjų. Žinoma, mums trūksta Rodrigue‘o Beaubois, kuris puikiai atrodė prieš sezoną ir dabar gydosi traumą. A.Bargnani savo ruožtu yra geroje formoje. Mano komanda tikrai yra gerai sukomplektuota ir gali nueiti toli šiame sezone“, – po treniruotės „Žalgirio“ arenoje kalbėjo T.Sedekerskis.

Po dešimties sezonų NBA čempionate „Baskonia“ komandos naujokas A.Bargnani vėl rungtyniauja Europoje. Pastarąjį sykį Eurolygos italas žaidė atstovaudamas Trevizo „Benneton“ klubui. Apibūdindamas savo naujosios ekipos žaidimą A.Bargnani kalbėjo apie tai, jog „Baskonia“ sugeba subalansuoti greitą žaidimą bei protingą gynybą.

„Turime jauną komandą, todėl kiekvieną kartą, kai turime greito puolimo galimybę, stengiamės ją išnaudoti. Tiesa, nenorime prarasti rungtynių kontrolės, todėl naudojame greitą žaidimą, jeigu tik tai yra saugu. Tokiu būdu nenorime prarasti koncentracijos gynyboje“, – pasakojo 30 m. 213 cm ūgio žaidėjas.

Paklaustas apie būsimą varžovą – „Žalgirio“ ekipą – „Raptors“, „Knicks“ bei „Nets“ klubuose NBA čempionate rungtyniavęs aukštaūgis kalbėjo apie gilias „Žalgirio“ komandos tradicijas bei italui įspūdį palikusią Kauno ekipos areną.

„Europoje visi žino „Žalgirį“ – tai viena iš svarbiausių komandų Senajame žemyne. Klubas turi puikią istoriją, čia yra rungtyniavę daug puikių žaidėjų. „Žalgirio“ arena yra nuostabi ir nekantraujame čia žaisti Eurolygos rungtynes. Labai smagu čia būti“, – teigė A.Bargnani.

Apie žalgiriečius palankiai atsiliepė ir T.Sedekerskis, penktadienio vakarą „Žalgirio“ arenoje laukiantis atkaklios kovos.

„Nežinau, kodėl visi taip šį sezoną nuvertino žalgiriečius. Man atrodo, kad „Žalgiriui“ pavyko surinkti tikrai puikią komandą. Sudėtis tikrai gera ir, manau, žalgiriečiai šį sezoną pateiks staigmenų, – kalbėjo lietuvis. – Tikrai bus gera kova. Įsivaizduoju, kad pirmose Eurolygos rungtynėse namuose „Žalgirį“ palaikys pilna arena žiūrovų, bus tikrai įdomu.“

Komentarai